רוסיה שיתקה את מערך החימום בחרקוב: פגיעה אנושה בתחנת הכוח המרכזית

מתקפת טילים וכתב"מים מאות אלפי אזרחים ללא חימום הרס בלתי הפיך לתשתיות כישלון ההגנה האווירית

יואב יצחק חדשות מלחמת רוסיה באוקראינה תגובות
תחנת הכוח התרמית המרכזית בחרקוב הופצצה והושמדה כמעט כליל במהלך מתקפה רוסית רחבת היקף (יום ג', 03.02.26). הפגיעה הישירה בתשתית האנרגיה הקריטית הובילה להפסקת פעילות מיידית של מערכות החימום והחשמל בעיר, בעיצומו של גל קור קיצוני.

המתקפה המשולבת, שכללה טילי שיוט ועשרות כטב"מים מסוג שהאד, כוונה באופן ממוקד לעבר מתקני ייצור האנרגיה. גורמים רשמיים באוקראינה מסרו כי הנזק לתחנה הוא "קטסטרופלי", וכי בשלב זה לא ניתן לשקם את יכולת הייצור של המתקן, מה שאילץ את הרשויות לרוקן את המים מצנרת החימום במאות בנייני מגורים כדי למנוע את פיצוצם כתוצאה מהקיפאון.

הפקרה תחת אש

השמדת התחנה מהווה שיא חדש במערכה הרוסית נגד תשתיות אזרחיות מתחילת השנה. בעוד המערב ממשיך להצהיר על תמיכה, המחסור החמור בסוללות הגנה אווירית בחרקוב אפשר לרוסיה להוציא לפועל את אחת המתקפות ההרסניות ביותר שנרשמו נגד רשת החשמל האוקראינית.

ראש עיריית חרקוב ציין כי מדובר בניסיון מכוון להפוך את העיר לבלתי ראויה למגורים במהלך החורף. נכון לעכשיו, יותר מ-100,000 תושבים נותרו ללא חימום, והמאמצים מתרכזים באספקת פתרונות חירום זמניים ובניסיונות נואשים לייצב את רשת החלוקה המקומית.

Author
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך: 06/02/2026 | עודכן: 06/02/2026
+עלטה באוקראינה: הפסקות חשמל חירום לאחר מתקפת טילים מאסיבית
12:12 07/02/26 | מירב ארד | לרשימה המלאה
רוסיה שיגרה עשרות טילים וכטב"מים לעבר תשתיות אנרגיה קריטיות ▪ נזק כבד נרשם לתחנות כוח תרמיות במערב המדינה ▪ מאות אלפי אזרחים נותרו ללא חשמל וחימום בטמפרטורות קיצון ▪ קייב פנתה לסיוע חירום מפולין
נזקים שנגרמו לתחנת הכוח התרמית דארניצה לאחר מתקפה רוסית בקייב, אוקראינה [צילום: סרגיי גריץ/AP]
+מוסקבה מאיימת בצעדי גמול: "הפיכת גרינלנד לבסיס טילים - קו אדום" 23:41 06/02/26 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
רוסיה מזהירה מפני פריסת מערכת "כיפת הזהב" ▪ סגן שר החוץ ריאבקוב: "נגיב צבאית" ▪ חשש מהסלמה עם פקיעת הסכם הגרעין
גרינלנד. רוסיה: "השלכות מרחיקות לכת" [עיבוד: AI]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
רוסיה שיתקה את מערך החימום בחרקוב: פגיעה אנושה בתחנת הכוח המרכזית
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמת רוסיה באוקראינה
מקורות צבאיים באוקראינה מדווחים על ירידה ניכרת במספר ההסתערויות של הכוחות הרוסיים לאורך קווי החזית. על-פי הדיווחים, הסיבה המרכזית לבלימה היא חסימה נרחבת של מסופי האינטרנט הלוויני Starlink שהיו בשימוש לא מורשה של הצבא הרוסי.
06/02/2026 | יואב יצחק | חדשות

בעוד שסבב שיחות מו"מ בחסות ארה"ב צפוי להיפתח השבוע באבו דאבי, מוסקבה הבהירה הלילה את כוונותיה בשטח. במתקפה שנמשכה למעלה משבע שעות, שיגרה רוסיה כ-70 טילים בליסטיים ושיוט וכ-450 כטב"מים מתאבדים - כמות חריגה שנועדה להכריע את מערכות ההגנה האווירית של אוקראינה.
03/02/2026 | מירב ארד | חדשות

מקור המימון החשוב ביותר של רוסיה למלחמה באוקראינה – ייצוא נפט – מצוי תחת לחץ גובר. המחיר צנח בשל עודף ההיצע והעיצומים המערביים, ובשנה שעברה ירדו הכנסותיה של רוסיה בקרוב ל-25% והקרמלין מעלה את המיסים ואת הגרעון כדי לגשר על הפער.

מאמציו של אילון מאסק למנוע מרוסיה להשתמש בלוויני סטארלינק (Starlink) לצורך מתקפות כטבמים מתאבדים הניבו תוצאות אמיתיות בשטח, כך הודיע היום שר ההגנה האוקראיני, מיכאילו פדורוב. השר ציין כי איש העסקים האמריקני הגיב במהירות לדיווחים על כטבמים רוסיים הפועלים באמצעות קישוריות לווינית, והביא לבלימת היכולת הרוסית להפעיל כלים אלו מרחוק בזמן אמת.
03/02/2026 | יואב יצחק | חדשות

אזרחי רוסיה, שכבר התרגלו למתקפות כטב"מים, מחירים מאמירים ודיכוי חופש הביטוי, נאלצים כעת להתמודד עם גזירה חדשה: ניתוקים תכופים של האינטרנט הסלולרי. המהלך, שהפך לחלק מהשגרה ברחבי המדינה, נועד לפי הרשויות לשבש את יכולות הניווט של כטב"מים פלשתינים ואוקראיניים, אך בפועל הוא מותיר מיליוני אזרחים מנותקים וחסרי אונים.
01/02/2026 | יואב יצחק | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il