פרשה חדשה מסעירה לאחרונה את יהודי הולנד, והביאה להתערבות הממשל ההולנדי והבריטי ולפתיחת חקירה. עניינה של הפרשה הוא בחשש כי יהודי הולנד ובריטניה אכלו בשר חזיר ללא ידיעתם.
ממשרד החקלאות של הולנד נמסר השבוע, כי מספר חברות המשווקות בשר הזריקו חלבון-פרוטאין שנלקח מבקר ובשר חזיר. החשש בהולנד מתפשט למדינות נוספות ברחבי אירופה, בהן משווק מזון, בשר ועופות כשרים.
בתוכנית "פנורמה", ששודרה בשבוע שעבר בהולנד, פורסם כי אלפי טונות של עופות ובשר קפואים הכילו תוספת מים ופרוטאין מבקר ובשר חזיר, ואלה שווקו מהולנד לבריטניה.
רוברט סטורדיי, הדובר לענייני חקלאות, קרא למועצה האירופית להחמיר בבדיקות הבשר ומזון הכשר המשווקים למדינות אירופה. "הבהלה מפני שיווק מזון ובשר גברה פי ארבע במהלך השנתיים האחרונות, וזהו אחד העניינים הלחוצים ביותר בקרב מדינות האיחוד האירופי", כך לדבריו.
עם זאת הסביר, כי הדבר נובע, בין היתר, משום שלמשרדי הפיקוח למזון חסר כח-אדם: "משרדי המזון והווטרינריה שלנו אינם מאויישים מספיק. אנו מעסיקים בסך הכל כ-90 פקחי מזון לשיווק מזון בכל העולם. מחלת הפה והטלפיים לימדה אותנו להיות חשדנים ביבוא לא חוקי, אם כי עלינו לא לשכוח שמוטלים גם תקנים משניים של יצור מזון בתוך גבולות האיחוד האירופי".
שלוש חברות שנקטו בהזרקת חלבונים, הוזהרו על-ידי משרד החקלאות של הולנד. הרשות לפיקוח מזון מעובד פתחה בחקירה.