|   15:07:40
דלג
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
החברה המצויינת למוצרי CBD כבר בישראל
כתיבת המומחים
כל מה שצריך לדעת על הפסקת הריון

החיים מתחדשים

עשרה ימים שאחריהם מדי יום משכתי ומשכתי, אך הכאב נשאר וסרב להעלם, הלחץ מצד המשפחה היה כה גדול עד שבסוף הרמתי ידים, התקשרתי לאחד משלושת הרופאים בצוות השן של ארי, ונאמר לי שהם ישחילו אותי לצלום למחרת הבוקר
17/05/2020  |   ארי בוסל   |   יומני בלוגרים   |   מגיפת הקורונה   |   תגובות
לא לדחות [צילום: קובי גדעון, פלאש 90]

בלוס אנג׳לס רבתי כמיליון אנשים יותר מאשר בישראל. נכון לכתיבת שורות אלו, 1,755 אנשים נפטרו מקו-ויד-19. בארץ 266. כאן אנחנו עדיין מסוגרים בבתינו, בארץ הכל מתחיל מבראשית. הדרך ארוכה, וודאי לא תהיה קלה, ואם תהיה התפרצות נוספת ("גל שני" כתוצאה מחזרה לשגרה מוקדמת מדי או "גל שלישי" עם תחילת עונת השפעת עם בוא הסתיו), נוחזר אחורנית. אך בינתיים, החגיגה בעיצומה.

מוזר היה ב-15 במאי לראות את העיר מתעוררת לאיטה לחיים. לעסקים מותר עכשיו לפעול כל זמן שהקונים מגיעים לפתח החנות ולא נכנסים או אפילו לא יוצאים ממכוניותיהם. שני מרוויחים גדולים: מקומות הדפוס, שכן יש עכשיו הנחיות ברורות וצריך להדפיס את כל השלטים והתמרורים החדשים, וספקי הכפפות והמסיכות החד-פעמיות.

הכל עדיין רדום, כמו בימי ראשון בבוקר. בכל זאת הרבה אנשים הולכים, לרוב ללא תשומת לב ללבוש או למראם החיצוני. כאילו נהיינו קרובים זה לזה, ואנחנו מרגישים בבית. אומנם לא יוצאים בפיג׳מות החוצה, אך כל שאר פרטי הלבוש והזלזול החיצוני אינם רחוקים מכך.

לאחר חודשים של סגר, שהתחיל בגלל נגיף שתקף אותי והמשיך בגלל קו-ויד-19, לא הייתה לי ברירה אלא לשבור את הבידוד בכדי לצלם שן שגרמה לנפיחות הלחי ולכאב. בהתחלה ניסיתי לסדר את הכאב על-ידי כדורים לשכוך כאבים. זה היה מצחיק, כי התקשרתי לרופא השיניים לשאול אם יש סכנה אמיתית למטופל, ואני אף פעם לא לוקח אקמול, בפרין, אספרין או אחד מקרוביהם. הרופא שלח אותי לבדוק אם במקרה יש בבית אדויל, ובגאווה גדולה בישרתי לו שמצאתי קופסה שלמה, שאולי אפילו לא נפתחה. רק אליה וקוץ בה - תאריך פג תוקף הוא אפריל 2015, ואנחנו חמש שנים אחר כך.

ניחא, נמצאה גם קופסה חדשה (זו הישנה הושארה על המדף למזכרת ולמקרה חירום כמו זה) ואחרי הכדור השני הרגשתי תופעות לוואי שאיש לא האמין להן (לי הן היו ברורות לחלוטין, אך כולם פטרו אותי בניד ראש ובהבנה שזה פרי דמיוני).

כך החל לו מסע ההתחמקות מהגעה לרופא השיניים. לאחר התייעצות עם רופא נוסף ורופא שלישי, שמטרתה הייתה להמנע משבירת המצור-סגר-בידוד, הוחלט שאקח אנטיביוטיקה, שלוש פעמים ביום 500 מ"ג, למשך שבעה ימים (שבסוף הוארכו לעשרה). אני, שמסכים לשמוע על אנטיביוטיקה רק על ערש מוות, הכנסתי לגופי כדור שלוש פעמים ביום משך עשרה ימים, ומי יודע איזה נזק גרמתי לקיבה (בלי פרוביוטיקס שתפקידם לנסות להשיב את האיזון לכנו ולמתן את הרס הדופנות על-ידי האנטיביוטיקה).

עשרה ימים שאחריהם מדי יום משכתי ומשכתי, אך הכאב נשאר וסרב להעלם, הלחץ מצד המשפחה היה כה גדול עד שבסוף הרמתי ידים, התקשרתי לאחד משלושת הרופאים בצוות השן של ארי, ונאמר לי שהם ישחילו אותי לצלום למחרת הבוקר.

ראשית, עברתי תשאול טלפוני: האם יש לי סימפטומים? לא, אני בבידוד מזה חודשים. האם הייתי במגע עם מישהו שיש לו את הסימפטומים? לא. מישהו שחזר מחו"ל - באמת, כמעט איש לא טס עכשיו. האם אני מרגיש טוב היום? כן, למעט השן, העצב והלחי.

אח"כ הודיעו לי שיש אזור המתנה וירטואלי, קרי אסור לי להגיע עד שלא ישלחו לי טקסט. לאחר שזה בושש לבוא עשר דקות אחרי השעה המיועדת, התקשרתי בדאגה (ובחוסר סבלנות), ונאמר לי שכבר מיד, לא לדאוג, הטקסט יגיע, הם פשוט לא מוכנים.

כשהגיע האות המיוחל, גיליתי שהכניסה הראשית של הבניין סגורה, למעלית נכנסתי לבד (לאחר הטיפול מנעתי משני אנשים בשתי קומות להכנס למעלית, שכן תא המעלית כה קטן) ובמסדרון ראיתי שלט ענק עם הוראות. הדלת הייתה פתוחה. הורו לי לנקות את ידי באלכוג׳ל, ולידי נתחב עמוד עם אותן שאלות עליהן הייתי צריך לענות פעם נוספת ולחתום. "הכל מחוטא, רק תמלא ותחתום". אלא שהדבר לא היה פשוט: המשקפיים התכסו כל שניה באדים, שכן הנשיפה דרך המסיכה גורמת לאוויר החם להתנקז דרך המשקפיים. לגעת במסיכה או במשקפיים אני לא מעז, ובדרך לא דרך הצלחתי למלא את השאלון.

אקדח מד-חום הופיע מולי, והתוצאה נשמעה בקול מתכתי בחלל כולו: "תשעים ושבע" (מעלות פרנהייט). אין לי חום, הללויה! בינתיים עמד אחד מהצוות בצד השני של הדלת ממתין לפתוח אותה אם אין לי חום. הובהלתי מיד לחדר והצטוותי לשטוף את ידי (אחרי שהורדתי בזהירות את הכפפות). הורדת המסיכה, שטיפה שניה, ואז שטיפת הפה בנוזל כחול (לכך אין קשר לקו-ויד-19).

בפינת החדר מטהר אוויר רפואי, והרופא שנכנס מספר לי את סטטיסטיקת טיהור האויר. הם הזמינו כאלו לכל הקומה. לאחר כל פציינט הם מחטאים את החדר ומשתמשים ב"ערפל". איזה המצאות, איזו הוצאה אדירה.

היום היום הראשון שהם פתחו (למעט טיפולי חרום עד כה), ולכן הם בהרצה. אין טוב ממטופל כמוני, המקשה ודורש, שואל ומתענין. לאחר שהרופא דפק על השיניים באזור הנגוע והודיע "צילום", שאלתי אותו "אולי זה למעלה"? והוא כבר התייאש, שכן הוא היה צריך להוציא פטישון סטרילי חדש ולבדוק. "טוב, אולי זה פשוט הכאב שנדד בעצבים מהחלק התחתון לחלק העליון", הסקתי.

הצילום הוכיח ללא צל של ספק שהאנטיביוטיקה וכל נסיונות הסרק שלי למשוך ולמשוך היו לא במקום. טיפול שורש (רופא שני מהצוות) וסתימה - גשר (רופא שלישי מהצוות). לכל אחד פרקטיקה משלו, כל אחד בחלק אחר של העיר, ולכל אחד נוהלים שונים לפתיחת העסק. כמובן שהם רואים מעט מאוד מטופלים, כך שצריך לתמרן, ואני רק בתחילת הדרך. הבעיה היא מעבר לשן, לחור ולטיפול השורש ולאלפי הדולרים שזה יעלה. מהיום אני בבידוד מוחלט, ואפילו הדלת חייבת להשאר סגורה, אך 14 הימים יתחילו רק אחרי שאסיים את כל הביקורים בכל המשרדים של כל הרופאים של צוות השן שלי!

"זה יעלה לך 875 דולר - 100 דולר לצילום והשאר לקו-ויד-19", אמר רופא השיניים בחיוך, אך לי לא היה זמן להתעכב. הייתי צריך להחליף כפפות, לשים מסיכה חדשה ומיהרתי החוצה. "אני אתקשר עם מספר כרטיס האשראי, תודה שראיתם אותי"! העלות כולה הייתה בדיחה, אך הנכונות שלי לשלם הייתה רצינית לחלוטין. אחרי החזרה ומבצע ההטהרות לפני הבידוד, התקשרתי עם כרטיס אשראי בידי. "אין חיוב עבור היום" הודיע לי דינה! ואני לתומי חשבתי שהם רוצים לשלם לי על בדיקת התהליכים ביומם הראשון של פתיחת העסק בעולם חדש, שלא ידענו כמותו בעבר (אפילו אני שידוע כ"ג׳רמופוב" - מפחד מחיידיקים, נגיפים ובקטריות - לא תארתי בחלומותי הפרועים ביותר שיגיע היום כמו היום והעולם כולו יתנהג בשגרה כמוני ממש).

ישב לו יהונתן בן מלכה פולארד משך 25 שנים בבידוד מוחלט, ואני מספיק מבוגר לדעת שאם ארצה, אצליח לשבת בבידוד שבועיים או שלושה. זה לא נעים, זה משגע, זה גם גורם לפחד וליאוש ולהרגשה לא טובה, אך באמת, מה הורי יגידו, הם וחבריהם שניצלו בשואה מהגטאות ומחנות ההשמדה ומישיבה במחבוא משך חודשים ואפילו שנים?

בצד הסיפור מוסר השכל. כתוצאה מהצו להתרחק ולהשאר בבית, שהרוב לקח ברצינות תהומית, שכן דיני נפשות בידנו (וראינו בניו-יורק, איטליה, ספרד ומקומות אחרים מה קורה כשמזלזלים בנגיף או לא נשמעים להוראות), הרבה מאוד אנשים העדיפו לדחות ניתוחים או טיפולים ולא לראות רופא כנדרש. מסתבר שהרבה מאוד אנשים מתו לא מהנגיף כי אם ממחלות אחרות, בגלל הפחד ו/או אי-היכולת לקבל טיפול רפואי נאות ולראות רופא בזמן.

כמובן שהדלקת של השן שלי, שמצאה לה פתח ולכן שוחרר הלחץ (בין היום הראשון של אדויל לעשרת הימים הבאים של אנטיביוטיקה), הייתה ועודנה מסוכנת גם היא. הדלקת הייתה יכולה לנדוד ולפגוע בעין או במוח. אסור לשחק, ואסור לדחות. גם אם אין ברירה ומסכנים את עצמכם ואת הסובבים אתכם בחשיפה לקו-ויד-19. צריך להזהר, לעשות את המקסימום להגן על עצמך, לנקוט משנה זהירות בכל צעד וצעד, אך להגיע ללא דחייה לרופא או לטיפול!

תאריך:  17/05/2020   |   עודכן:  18/05/2020
ארי בוסל
+ליצמן האריך זכאות לסל שירותי הבריאות בשלושה חודשים
00:02 18/05/20  |  עידן יוסף
רגע לפני שעזב את משרד הבריאות, חתם השר יעקב ליצמן על צו המאריך בשלושה חודשים זכאות לשירותי בראיות עבור מי שבשל גילם אינם זכאים עוד להטבה. ההארכה בוצעה בשל מגיפת הקורונה שבה שירותי רפואה רבים הושבתו.

מדובר על טיפולים ואבחונים בתחום התפתחות הילד, טיפולי פוריות, משקפיים טלסקופיים ומיקרוסקופיים, מכשירי שיקום וניידות לרבות מכשירי שמיעה, בדיקות סקר ובהן בדיקות לגילוי מוקדם של סרטן ומכשיר לקריאה רצופה של סוכר.
+"רה"מ נענה לפחד מנכ"ל משרד הבריאות"
23:29 17/05/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
שר הבריאות היוצא אומר כי היה סבור שהייתה בהלת יתר בזמן ההכנות למשבר  ▪  "ברגע שהמנכ"ל שלי אמר שהוא חושש מאוד מעשרת אלפים מתים, צעקתי בתוך ישיבה הממשלה שאני חולק על זה"  ▪  ראש הממשלה סירב להתייחס לדיווח שבר סימן טוב ימונה למנכ"ל משרדו
"נתניהו לא אשם". ליצמן [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
בר סימן טוב. זרע אימה? [צילום: פלאש 90]
+הביטוח הלאומי: אלה המקצועות שנפגעו ממשבר הקורונה
21:20 17/05/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
הענפים שנפגעו הכי הרבה ממשבר הקורונה: אומנות ובידור, שירותי אירוח ואוכל  ▪  נפגעו הכי פחות: מנהל ציבורי, רשויות מקומיות ואספקת חשמל וגז  ▪  מנכ"ל הביטוח הלאומי: "נניח על שולחן שר הרווחה הצעה לתיקוני חקיקה"
(סינמה סיטי ירושלים [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90])
+10 חולי קורונה התגלו ביממה האחרונה
20:23 17/05/20  |  עידן יוסף
משרד הבריאות מעדכן כי עשרה חולי קורונה חדשים התגלו ביממה האחרונה בישראל. כמו-כן, מספר המונשמים עומד על 44, מספר המתים מהנגיף עומד על 272 ו-55 מאושפזים במצב קשה.
+השראה אמריקנית לאיחוד האירופי
18:21 17/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
האיחוד נכנס למשבר הקורונה כשהוא מעורער, והמגיפה פגעה ביסודותיו בצורה קשה עוד יותר  ▪  אקונומיסט קורא למנהיגיו לפעול באומץ, להיחלץ לעזרת חברותיו ובכך להעלותו על מסלול היציבות
(שומן. פחם וברזל [צילום: ודים חירדה, AP])
+בתי החולים בילינסון והשרון פותחים מרפאות למבריאים מהקורונה
15:01 17/05/20  |  מירב ארד
בתי החולים בילינסון והשרון פותחים מרפאות למבריאים מנגיף הקורונה. המרפאה תטפל במחלימים מהמחלה בדרגות שונות: ממחלה קלה ועד מחלה קשה שבה נזקקו להנשמה והרדמה. מטופלים שיופנו למרפאה יעברו בירור מעמיק על ידי מנהל מחלקת קורונה ורופאה למחלות זיהומיות, ויופנו על פי שיקול דעת לייעוץ מומחים בתחומים שונים, לצורך מתן מענה טיפולי לכללהבעיות הרפואיות העלולות להיווצר עקב המחלה.

+34 ישראלים יחזרו ארצה בטיסות חילוץ מניו זילנד
14:56 17/05/20  |  מירב ארד
ביום שלישי הקרוב תצא מניו זילנד קבוצה של 34 מטיילים ישראלים להונג קונג ומשם בטיסת אלעל לישראל. מדובר במטיילים שנאלצו להישאר בניו זילנד בשל סגירת הגבולות וביטולי הטיסות שנבעו ממשבר הקורונה העולמי. בסיוע חברת אל-על, שגרירות ישראל בוולינגטון, ניו זילנד, והקונסוליה הכללית של ישראל בהונג קונג נמצאה הדרך להשיבם לארץ. קבוצה נוספת של 9 ישראלים מניו זילנד הגיעו אמש ללונדון בטיסת חילוץ של ממשלת בריטניה ומשם ימשיכו לישראל.
+משרד הבריאות יאשר פתיחת מסעדות ומלונות לפני חג השבועות
14:36 17/05/20  |  מירב ארד
משרד הבריאות יאשר פתיחה של מסעדות ומלונות, עוד לפני חג השבועות. הפתיחה המדוברת צפויה להתרחש כשבועיים לפני המועד המתוכנן. בימים הקרובים יגובש תו סגול להפעלת המסעדות והמלונות - כך דווח בחדשות 12.
+בית חולים השרון חוזר לפעילות שגרתית מלאה
14:32 17/05/20  |  מירב ארד
בי"ח השרון אשר במהלך החודשיים האחרונים טיפל בחולי קורונה חזר היום למתכונת עבודה שגרתית לאחר תהליכי טיהור וחיטוי קפדניים עפ"י סטנדרטיים בינלאומיים. מחלקות ומרפאות בית החולים חוזרות לפעילות רגילה כולל המחלקה לרפואה דחופה (מיון), טיפול נמרץ, חדרי ניתוח, צנתורים ומערך דיאליזה. בבית החולים תישאר מחלקה אחת לטיפול בחולי קורונה במתחם נפרד ומנותק מהמבנים
הראשיים של בי"ח השרון וזאת על מנת להמשיך ולתת מענה רפואי לחולים במחלה זו.
+מדללי דם עשויים להציל חיים בקורונה
11:14 17/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
מצאו שהנגיף גורם להיווצרות קרישי דם בדרך לריאות - הסיבה למותם של חולים רבים בשל העדר חמצן בדם  ▪  כעת תיבדק במסלול מואץ האפשרות לטפל בחולים במדללי דם - טיפול החייב להיעשות בזהירות משום שהוא כרוך בסכנה
(צפויות הנחיות לרופאים [צילום: AP])
+שאלה של אידאולוגיה
10:34 17/05/20  |  שמואל לוין   |   לרשימה המלאה
כשחרדים מתקהלים מתוך אמונה אדוקה שצריך להתפלל במנין - הם פושעים וחוליגנים חשוכים, אבל כשאנחנו מתקהלים בחוף הים או בכל מקום אחר כדי לחגוג וליהנות מהחיים שלנו - זה כמובן בסדר
(אני ואפסי עוד [צילום: מרים אלסטר, פלאש 90])
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  מגיפת הקורונה
תרופות לדילול דם עשויות להציל את חייהם של חולי קורונה - מצאו רופאים בכירים בבריטניה, מדווח (יום א', 17.5.20) העיתון דיילי טלגרף. לדבריו, התגלית מעוררת תקוות לפריצת דרך משמעותית במאבק בנגיף. שירות הבריאות הבריטי צפוי לשלוח לבתי החולים הנחיות לשימוש בתרופות אלו, כהכנה לקראת מתן זהיר שלהן במינונים משמעותיים לחולי קורונה.
17/05/2020  |  איתמר לוין  |   חדשות
שבת, 9:00, קצרין, רמת הגולן. כעשרים יהודים מתאספים מול בית המדרש ע"ש ר' אלעזר הקפר. המקום ידוע גם בשם "קהילת קול ברמה".
17/05/2020  |  שמואל לוין  |   יומני בלוגרים
רוסיה מהללת את רופאיה כגיבורים, תמונותיהם מופיעות על לוחות מודעות וסיפוריהם מתפרסמים בטלוויזיה. אבל כאשר המדינה סובלת בצורה קשה במיוחד מן הקורונה, שיעור התחלואה והתמותה בצוותים הרפואיים גבוה בצורה יוצאת דופן – מדווח ניו-יורק טיימס. החשש הוא, שהגרוע ביותר עודנו לפניהם.
17/05/2020  |  איתמר לוין  |   מיוחדים ברשת
חמישה מימאי נושאת-המטוסים האמריקנית תיאודור רוזוולט נדבקו שוב בנגיף הקורונה - לאחר שכבר החלימו מהמחלה, והורשו לחזור לספינתם.
16/05/2020  |  אביתר בן-צדף  |   חדשות
למוסדות חברתיים יש בדרך כלל יותר מתכלית קיום אחת. תכליתו המוצהרת של בית הכנסת, למשל, היא התפילה, אך מתלווה לה תכלית נוספת (באמצעות חובת המניין) - מוקד לבניית קהילה. תכליתו הבסיסית של חדר האוכל בקיבוץ היא הסעדת החברים, אך יש לו תכלית נוספת ואולי חשובה יותר - קיום נקודת מפגש יומית לתיאום סדרי העבודה ולגיבוש החברים.
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
דן מרגלית
דן מרגלית
מה בעומק ליבו חשב חסן נסראללה על נותן לחמו חמינאי? ומה חשב יחיא סנוואר, שכה רצה לגרור את אירן למלחמה, והנה ההר הוליד עכבר?
יוסף אליעז
יוסף אליעז
ביבי הבליג על כל הפגיעות בישראל, בחייליה ובאזרחיה    למרות דרישות שר הביטחון וצה"ל לקבוע יעדים ברורים מעבר להצהרות ריקות מתוכן, להחליט סוף-סוף מה הן מטרות המלחמה ולקבוע מתווה ליום ש...
אלי אלון
אלי אלון
כבר בתחילת שנות ה-20 הגתה עדה פישמן רעיון להקמת "משק פועלות גדול "- חווה להכשרה חקלאית, למאתיים פועלות אשר יוכשרו מדי שנתיים במקום    ב-1929 נחרשה האדמה לראשונה והוחל במרץ בעבודות ת...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il