התאחדות חדשה מתווספת לתחום הקולינרי בישראל, במיסודם של השפים אבי עשור, בן נרושביץ ודוד גרינברג בשיתוף פעולה עם "מכללת השף" - במטרה לקדם את התחום הקולינרי בישראלי ולהחדיר בו תפיסה בינלאומית חדשה ומתקדמת. ההתאחדות החדשה, ICPA - התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל, תקיים קשר בינלאומי עם התאחדות ICPA הבינלאומית, ותאפשר קיום של קשרים בינלאומיים בין העמותות, הכרה בינלאומית לשפים הישראלים והשתתפות של חברי האגודה בתחרויות קולינריות בעולם, כינוסים ופרויקטים מיוחדים. בהנהלת ההתאחדות מעריכים כי עד שנת 2010 תעמוד ההתאחדות על סך כל של 2,000 חברים - כולם בעלי תעודות שף או קונדיטור מקצועיים.
מאחורי ההתאחדות החדשה עומדים השפים אבי עשור, בן נרושביץ ודוד גרינברג, שלקחו את המושכות ומתכוננים לתעל את פעילותה של ההתאחדות לטובת קיום כינוסים, השתלמויות, מיסודו של מועדון צרכנים לחברי האגודה - שיקנה לחברים סל הנחות ברכישת מוצרים מקצועיים, ארגון תחרויות קולינריות בארץ ובחו"ל והידוק הקשרים בין שפים וקונדיטורים מקצועיים בארץ לקולגות בעולם. מטרת ההתאחדות החדשה לאפשר גם לשפים חסרי ניסיון העושים את צעדיהם הראשונים בתחום להשתלב בפעילות הקולינרית בישראל ובעולם, ולעזור להם להיחשף להזדמנויות חדשות לצד קידום מגוון של פעילויות תומכות, שיאפשרו קיום הדרכות ייעודיות ומתקדמות (בשימוש במתקני ההוראה המתקדמים של 'מכללת השף'), ביסוס קשרים ומתן עזרה ותמיכה לחברי האגודה.
ICPA ישראל מזמינה את השפים הצעירים והוותיקים להצטרף ליוזמה החדשה, ומציעה לחברי האגודה ליהנות מסל הנחות ברכישת מוצרים, השתתפות בכינוסים ותחרויות בינלאומיות, והזמנה לאירועי לימוד והעשרה מטעם האגודה. שערי ההתאחדות פתוחים לכל בעלי המקצוע, המחזיקים בתעודת שף או קונדיטור מטעם מוסד קולינארי בארץ ובעולם.
השף אבי עשור, ממייסדי ICPA, מוסר: "הקמתה של ההתאחדות החדשה באה במטרה לחשוף את השפים הישראלים לבמות בארץ ובחו"ל, לקדם את הקשרים עם סצנות קולינריות בעולם, ולאפשר ייזום של פרויקטים להעשרה ולפיתוח של התחום הקולינרי בישראל. כחלק מפעילותנו אנחנו מציעים מגוון של הטבות, סל שירותים והנחות, ותמיכה של אגודת ICPA הבינלאומית - במטרה לפתח את התחום בארץ ולאפשר גם לשפים צעירים חשיפה בסצנה הבינלאומית".