|
קמח לחם [צילום: מנחם גרייבסקי]
|
|
|
|
|
הטחנות הגדולות של א"י מציגה בימים אלה פיתוח חדש של קמח לחם - קמח חיטה לבן מועשר בגלוטן ובלתת שעורה שמאפשר הכנת מאפים אווריריים ובעלי נפח גבוה. הקמח מיוצר מתערובת של חמישה סוגי חיטה, באיכות גבוהה ומוקפדת.
בנוסף לגלוטן, מועשר הקמח בלתת שעורה - גרעין דגן שעבר תהליכי הנבטה וקלייה. בזמן הנביטה נוצרים בגרעין אנזימים (עמילאז) שאחראים על פירוק העמילן והפיכתו ל"מזון" זמין לשמרים. הוספת לתת שעורה משפרת את פעילות השמרים ומקצרת משמעותית את זמן ההתפחה של הבצק.
הקמח מתאים לאפיית לחמים, לחמניות, בצקי שמרים ולכל בצק הדורש נפח מאפה גבוה.
כשרות: המוצרים כשרים בהשגחת הרבנות הראשית חיפה, ובהשגחת מהודרת של בד"ץ העדה החרדית ירושלים.
מחיר המוצר לצרכן: 8-6 שקלים ל-1 ק"ג. ניתן להשיג ברשתות ובחנויות: רשת לגעת באוכל, רשת חנויות הטבע בוסתן, ברכל, נתיב החסד, מרכז מזון יהודה, סופר ספיר, סיטונאות רחמים, עזרה וחסד, סופר טוב מודיעין, שפע ברכת השם ביתר עילית, דיפ שיווק, מאיה בוטיקטבע, רני אורגני, ל.א.ב.ל, המאפייה של ראסל ירושלים, סופר הס (כפר הס), לחם ברויטמן אילת, לחם בורקין בנימינה, ובחנויות מובחרות נוספות.