|   15:07:40
  עידן יוסף  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
כל מה שרציתם לדעת על קנביס רפואי
קבוצת ירדן
תמר פטרוליום: חברה עסקית או בית חרושת לג׳ובים?
אוסאמה סעדי ואיתמר בן-גביר מתעמתים [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

13,500 היתרי שהייה של פלשתינים בארץ

ועדת החוץ והביטחון קיימה דיון עקרוני בסוגיית איחוד המשפחות ח"כ מיכל רוזין: ל-10,000 אשר מחזיקים בהיתרי מת"ק אין ביטוח בריאות ממלכתי ח"כ בן-גביר תהה: "אם הם כה עניים וכל כך רע להם, מה הם מחפשים כאן?!"
05/07/2021  |   עידן יוסף   |   חדשות   |   ישראלי-פלשתיני   |   תגובות

ועדת החוץ והביטחון הזמנית דנה (יום ב', 5.7.21) בסוגיית איחוד משפחות של ישראלים עם תושבי יהודה, שומרון ועזה, ועם אזרחים ותושבים של אירן, עירק, לבנון וסוריה.

יו"ר הוועדה רם בן-ברק פתח את הדיון ואמר: "מדינת ישראל היא ייחודית ומיוחדת; מדינה שאין עוד כמותה בעולם. ישראל מיום הקמתה נוסדה כמדינת הלאום היחידה של העם היהודי. ישראל מיום הקמת נוסדה כמדינה דמוקרטית, על כל המשתמע מכך. מדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית באותה מידה שהיא מדינה יהודית. שום ערך הוא לא מעל חברו ולא על חשבון האחר.

"להבדיל ממדינות אחרות בעולם, מדינת ישראל נמצאת בסביבה מאתגרת מהרבה בחינות - בעיקר בגלל המציאות המדינית והביטחונית בה אנו נמצאים. ארגוני הטרור, וחלק מאויבה הגדולים ביותר של ישראל, שוכנים באותו אזור, ובחלקם במדינות שיש לנו איתם הסכמי שלום, ופועלים מתוך אותן מדינות על-מנת לפגוע במדינת ישראל.

"כיוון שאין עוד מדינה כזאת בעולם, לא פעם אנחנו נתקלים בסיטואציות, כמו זאת בה אנו דנים כעת, שמייצרת קונפליקט בין ערכים שבעיניים מסוימות, יכולים להיות בעיתיים. החוק שלפנינו מגביל איחוד משפחות לאזרחים בעלי אזרחות פלשתינית או ממדינות ערב אחרות. אני יכול להסכים עם הטענה שהחוק הוא בעייתי מבחינות רבות, אבל אין חולק על זה שישראל נמצאת במציאות שכל זמן מאותגרת במציאת האיזון הנכון שבין מדינה יהודית ודמוקרטית לבין צורכי הביטחון. הכנסת נדרשת לקבל החלטה לגבי המשכו של החוק, שבהיבטים מסוימים שלו אכן עלול להביא לפגיעה באוכלוסיות מסוימות.

"עם זאת החוק בסופו של דבר שומר על הביטחון של כלל אזרחי ישראל - היהודים והערבים כאחד. הטרור לא מבחין בין דם לדם. בין יתר השיקולים שצריכים להנחות את הח״כים אם לתמוך או לא לתמוך בחוק, הוא מרכיב הביטחון. ההחלטה צריכה להתקבל תוך לקיחה בחשבון של כלל השיקולים של היותה של מדינת ישראל גם מדינת הלאום של העם היהודי והיבטי הביטחון. החלטות אלו הן לא תמיד קלות. אבל חברי כנסת אחראים שיש להם מצפן ערכי מתעלים על עצמם ומקבלים את ההחלטה הנכונה במציאות מורכבת".

ח"כ אוסמה סעדי: אנחנו לא חברים בוועדה אבל באנו בשל חשיבות הנושא, שיש לו השלכה על עשרות אלפי אנשים. אני מבקש מהיו"ר לשקול לבטל את הדיון הזה, שמתקיים ביום האחרון האפשרי, כשזה ממילא צפוי לעלות במליאה בלי להגיע לוועדה, ללא המלצה של הוועדה או יכולת להשפיע. לשם מה לשתף פעולה עם הדבר הזה?"

לאחר שיו"ר הוועדה השיב לו כי הוא ביקש לקיים דיון עקרוני בנושא כדי ללמוד אותו, על כל היבטיו, ולגבש דעתו בנושא, הודיע לו ח"כ סעדי כי לא ישתף פעולה עם הדבר והוא עוזב את הדיון. בצאתו התפתח ויכוח סוער בין ח"כ סעדי לח"כ איתמר בן-גביר.

עו"ד מירי פרנקל שור, היועצת המשפטית לוועדת החוץ והביטחון: "הדיון היום הוא דיון נושאי עקרוני, כפי שבסמכותה של הוועדה לעשות, ולא דיון בהצעת הממשלה. אזכיר כי בשנים 2015-2003 הצעת החוק הייתה מונחת ישירות במליאה ורק שם היה מתקיים דיון. ב-2015 אישרה מליאת הכנסת את החלטת ועדת הכנסת, כי בטרם הדיון במליאה יתקיים בנושא דיון בוועדה משותפת לוועדת החוץ והביטחון וועדת הפנים, אשר בסופו תמליץ הוועדה המשותפת למליאת הכנסת מה להצביע לגבי הארכת תוקף החוק בשנה נוספת. השנה, בשל המצב החריג שלא הוקמו הוועדות, הוגשה בקשה לוועדה המסדרת לתקן את ההחלטה ולאפשר לדיון המקדים להתקיים בוועדת החוץ והביטחון הזמנית. עד רגע זה אין החלטה של הוועדה המסדרת, ולכן אנו מקיימים דיון עקרוני בלבד. אם תקבע הוועדה המסדרת משהו אחר, אז תתכנס ועדת החוץ והביטחון הזמנית ותצביע".

עו"ד נעמה פלאי, מהייעוץ המשפטי לרשות האוכלוסין וההגירה: "החוק עצמו בסיסו ביטחוני ובו הוכנסו מקרים חריגים בהם כן ניתן לתת אישור, אלא אם יש על אותו אדם מידע ביטחוני ספציפי. לפי הנתונים שלנו יש מצויים כיום בישראל כ-10,000 איש המחזיקים בהיתרי מת"ק וכ-3,500 תושבי אזור [יו"ש] שמחזיקים באישורים לישיבת ארעי".

, וזו אחת הדרישות של מפלגתה בנושא. עו"ד עדי לוסטיגמן מעמותת השמאל רופאים לזכויות אדם אמרה כי לפחות מחצית מהם ניסו להצטרף להסדר של ביטוח הבריאות, אך הוא יקר מאוד, והם נקלעו לחובות בשל חובת התשלומים, וכעת הם גם בחובות וגם ללא ביטוח הבריאות. ח"כ בן-גביר תהה: "אם הם כה עניים וכל כך רע להם, מה הם מחפשים כאן?!".

רוזין ביקשה לדעת איפה עומד נושא רישיונות הנהיגה, לאור החלטת בג"ץ בנושא ועו"ד פלאי השיבה כי ביוני 2021 תוקן הנוהל של מתאם פעולות הממשלה בשטחים, כך שמי שנמצא 3 שנים בהיתרי מת"ק בישראל יכול לקבל היתרי נהיגה בישראל בקלות יחסית.

ח"כ שמחה רוטמן שאל האם מאושרות בקשות של איחוד משפחות במקרים של פוליגמיה, והאם בודקים גם בקשות בדיעבד ובאילו כלים. עו"ד אביטל שטרנברג, ממחלקת ייעוץ וחקיקה במשרד השפטים השיבה: "עמדתנו העקרונית, שבית המשפט העליון קיבל, היא שפוליגמיה לא מאפשרת איחוד משפחות".

אביתר, מהייעוץ המשפטי במשרד רה"מ: "עמדת שב"כ היא כי אוכלוסיית איחוד משפחות, מקרב תושבי יו"ש ועזה, מהווה אוכלוסיית סיכון ביטחוני, מוגבר ומוכח, ביחס למבקשי איחוד משפחות ממקומות אחרים. זאת בשל הזיקה הערכית והזהותית שלהם, והרגישות למתרחש בזירה הפלשתינית. המאפיינים הופכים את אוכלוסייה זו לנגישים יותר לגיוס ע"י ארגוני טרור, ולכן מועדת יותר לפיגועי בודדים, ומכאן הסיכון הביטחוני המוגבר".

ענת בר יהודה, ראש חולית כניסה ומעמד במשטרת ישראל, ציינה לבקשת חברי הכנסת כי "במקרים כגון פוליגמיה, עבירות מין, סרסרות וכו' אנחנו ממליצים לרשות האוכלוסין לסרב לבקשות".

ח"כ בן-גביר ביקש לדעת האם יש נתונים על מאוחדי משפחות בעבירות פליליות שאינן טרור, כגון פריצות, נזק לרכוש, תקיפות וכו'? ובר יהודה השיבה כי הם מקבלים את כל הבקשות מרשות האוכלוסין, ורק ב-2020 קיבלו 38 אלף בקשות, אבל אדם גם יכול להגיש כל חודש בקשה כלומר זה לא 38 אלף בקשות חדשות או אנשים שונים. אדם כזה ייתכן שבנקודת זמן אחת היה לו תיק במשטרה ולכן נתנו מענה שלילי, ואחרי חודשיים נסגר התיק והוא הגיש בקשה נוספת. בשנת 2020 נתנו 2,921 מענים שליליים, אבל, כאמור לא מדובר ב-2,900 אנשים שונים בהכרח.

ח"כ צבי האוזר: "לפי נתונם שקיבלנו, מאז שנת 1995 הוגשו כ-23 אלף בקשות לאיחוד משפחות. למיטב הבנתי אין מניעה חוקית לאזרח ישראלי לממש את רצונו להתאחד עם משפחתו במדינות האזור, האם יש מקרים כאלה?"

דרור זרזר, קמ"ט רישום ואוכלוסין בתיאום פעולות הממשלה בשטחים: "היו מקרים שכאלה, אך הם לא ויתרו על האזרחות הישראלית שלהם בתהליך".

לאחר התייחסויות נציגי הממשלה, ניהלו חברי הוועדה ויכוח ער על אפשרויות ההצבעה במליאת הכנסת על הארכת הוראת השעה של חוק האזרחות והכניסה לישראל בשנה נוספת.

יו"ר הוועדה, ח"כ בן ברק, סיכם ואמר: "קורא לחבריי בקואליציה ובאופוזיציה להעביר את החוק כמות שהוא, מפאת ביטחון המדינה, ומפאת זה שלא יקרו דברים שלא נרצה שיתרחשו. בו בזמן אני קורא להיכנס לתהליך אמיתי, שיידע לכתוב חוק חדש, אשר יאזן בין הביטחון לבין זכויות אדם, תוך שמירה על צביונה היהודי של מדינת ישראל".

תאריך:  05/07/2021   |   עודכן:  05/07/2021
עידן יוסף
+"דחף אותי - ומשוך אותך"!
09:56 06/07/21  |  אהרן פאפו   |   לרשימה המלאה
יש לזכור את משפטו האלמותי של תומס מסריק מייסד הרפובליקה הצ'כית שאמר כי "מדינות מתקיימות על הרעיונות שמתוכם הן נולדו" - ולמדינת ישראל יש רק רעיון אחד שהוליד אותה - הציונות
(כיוונים מנוגדים [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת])
+שבוע מכריע ברצועת עזה
09:11 06/07/21  |  יוני בן-מנחם   |   לרשימה המלאה
ישראל וחמאס מחליפים מסרים הדדים בשטח אך המשא-ומתן על עסקת חילופי שבויים ושיקום רצועת עזה תקוע. צה"ל נערך לאפשרות של סבב לחימה חדש ברצועת עזה שיתכן שיכלול הפעם פעילות קרקעית רחבה של צה"ל בתוך שטח הרצועה
איומנים בעזה [צילום: עטיה מוחמד/פלאש 90]
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter   אביגדור מעוז   אביר קארה / Abir  kara   אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana   אהוד יערי / Ehud Yaari   אוסאמה סעדי / Osama Saadi   אופיר אקוניס / Ofir Akunis   אופיר כץ / Ofir  Katz   אורי מקלב / Uri Maklev   אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso   אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen   אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk   אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis   אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin   איסמעיל הנייה   איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir   איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg   אלון טל / Alon  Tal   אלון שוסטר / Schuster Alon   אלי כהן / Eli Cohen   אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov   אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti   אמיר אוחנה / Amir Ohana   אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky   בני גנץ / Benny  Gantz   בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu   גבי לסקי / Gaby  Lasky   גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken   גדעון לוי / Gideon Levi   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan   גלעד קריב / Gilad Kariv   דוד אמסלם / David Amsalem   דוד  ביטן / David Bitan   ווליד טאהא / Waleed Taha   ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin   חאלד משעל / Khaled  Mashal   חאלד משעל   חיים ביטון / Haim Biton   חיים כץ / Haim Katz   יאיר גולן / Yair Golan   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יואב בן צור / Yoav Ben Tzur   יואב גלנט / Yoav Galant   יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich   יואב קיש / Yoav Kish   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon   יוסף שיין / Shain Yossi   יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano   יסמין פרידמן / Yasmin Fridman   יעקב ליצמן / Yaakov Litzman   יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל כץ / Israel  Katz   לימור מגן תלם / Limor Magen Telem   מאזן גנאים / Mazen  Ghanem   מאי גולן / May  Golan   מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy   מאיר כהן / Meir  Cohen   מאיר פרוש / Meir Porush   מוחמד דף   מוסא אבו-מרזוק / Musa  Abu Marzook   מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli   מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton   מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton   מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger   מירב בן ארי / Merav Ben Ari   מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari   מירב כהן / Meirav  Cohen   מירי  רגב / Miri Regev   מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar   מרב מיכאלי / Merav  Michaeli   משה ארבל / Moshe Arbel   משה גפני / Moshe Gafni   משה (מוסי) רז / Mossi Raz   מתן כהנא / Matan  Kahana   ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz   ניר אורבך / Nir  Orbach   נירה שפק / Nira  Shpak   נפתלי בנט / Naftali  Bennett   סימון דוידסון / Simon Davidson   סלאלחה עלי / Salalha Ali   סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh   סעיד  אלחרומי / Said Elharumi   עודד גרנות   עודד פורר / Oded Forer   עודה איימן / Ayman  Odeh   עופר כסיף / Ofer  Cassif   עידית סילמן / Idit  Silman   עמיחי שיקלי / Amichai Chikli   פטין מולא / Patin  Mula   צבי יחזקאלי   צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi   קארין אלהרר / Karin  Elharar   ראמי חמדאללה / Rami  Hamdallah   רון כץ / Ron Katz   רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande   רם בן ברק / Ram  Ben Barak   שלמה קרעי / Shlomo  Karhi   שמחה רוטמן / Simcha  Rothman   שרן השכל / Sharren Haskel 
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
13,500 היתרי שהייה של פלשתינים בארץ
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  ישראלי-פלשתיני
בְּמַחְסוֹם חֲוָורָה - הַחַמָּה צוֹלֶבֶת
05/07/2021  |  איתן קלינסקי  |   שירים
בקווי היסוד של הממשלה החדשה נעדרת כל התייחסות לפתרון הסכסוך הפלשתיני ישראלי. יש בקושי נגיעה לשיפור המצב הכלכלי בשטחים. אפשר להניח שיש כאן התעלמות מהנושא, ממש מדיניות של בת-יענה.
05/07/2021  |  שאול מנשה  |   יומני בלוגרים
בכיר חמאס סאלח אל-עארורי נבחר בימים האחרונים לתפקיד מנהיג חמאס בגדה, כך מסרו גורמים בחמאס לערוץ "אל-אקצה" של הארגון ב-2 ביולי, הבחירה נעשתה במסגרת תהליך הבחירות הפנימיות שהתחיל בחודש פברואר השנה ונמשך כמה חודשים.
05/07/2021  |  יוני בן-מנחם  |   חדשות
פעילי תנועת השמאל שלום עכשיו החלו להפעיל לחץ פוליטי על יושבת-ראש מפלגת העבודה, השרה מרב מיכאלי, ועל יו"ר מרצ, השר ניצן הורוביץ, בטענה כי מתווה הפשרה הנוגע למאחז אביתר מנוגד למצעי מפלגותיהם.
02/07/2021  |  איציק וולף  |   חדשות
עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל - בנושאים גדולים כקטנים והפעם - חומר למחשבה, צרכים, בלי מסכות ואינם דרכם "אל נא רפא נא לה" (במדבר י"ב, פסוק י"ג) הרבה בריאות ואושר
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
דרור אידר
דרור אידר
ההגדה אינה מסמך קפוא אלא טקסט גנרי שמחזיק רעיון המתחדש עלינו מדי תקופה    ממצרים העתיקה שבה העבדים העברים סיפרו על יציאת האבות מהגלות, עד ליציאת מצרים של תקופתנו היא מדינת ישראל
אלי אלון
אלי אלון
המתחם המיועד לשימור נבנה בשלבים במהלך המחצית השנייה של המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20    על-אף שמדובר במתחם בעל ערך היסטורי ואדריכלי רב, המתחם נמצא מזה שנים במצב של הזנחה מבישה
מנחם רהט
מנחם רהט
נס הצלת עם ישראל משואה זוטא, תחת נחילי הכטב"מים והטילים שנשאו מטעני מוות נוראים, אינו פחות מנסי הקמת המדינה וששת הימים, ויש אומרים שמדובר בנס בסדר גודל תנכ"י
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il