|   15:07:40
  איתמר לוין  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
טיפול בתא לחץ: להתחזק בנשימה
קבוצת ירדן
תמר פטרוליום: חברה עסקית או בית חרושת לג׳ובים?

ברוב של עשרה שופטים מול אחד

בג"ץ דחה העתירות נגד חוק הלאום

קובע שיש להעניק לחוק הלאום "פרשנות מקיימת", לפיה הוא אינו עומד בסתירה לעקרונות השוויון הקבועים בחוקי יסוד אחרים ובעקרונות השיטה המשפטית בישראל אינו מכריע בשאלה העקרונית של סמכותו לפסול חוקי יסוד קרא בדעת מיעוט: יש לבטל שלושה סעיפים בחוק
08/07/2021  |   איתמר לוין   |   חדשות   |   כנסת 24   |   תגובות
הדיון בבג"ץ בחוק הלאום [צילום: לע"מ]

חיות רומזת: נתערב אם תיפגע עצמאות בית המשפט
איתמר לוין
קובעת בפסק הדין בנושא חוק הלאום: סמכותה של הכנסת כרשות המכוננת מוגבלת רק אם תפגע בליבת קיומה של ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית; מוטב היה שהשוויון יובטח בו במפורש, אך הוא קיים גם בלי אזכור כזה
לרשימה המלאה

244 עמודים על חקיקה, ביקורת שיפוטית ואופיה של המדינה
איתמר לוין
מבחר מן האמירות המרכזיות של עשרת השופטים אשר דנו, לצידה של הנשיאה חיות, ב-15 העתירות נגד חוק יסוד הלאום: תשעה שתמכו בדחייתן ודעת המיעוט שסברה שיש לקבלן חלקית
לרשימה המלאה

נשיאת בית המשפט העליון, אסתר חיות, דחתה (יום ה', 8.7.21) את 15 העתירות שהוגשו נגד חוק הלאום. לעמדתה הצטרפו המשנה לנשיאה בדימוס חנן מלצר והשופטים ניל הנדל, עוזי פוגלמן, יצחק עמית, נעם סולברג, דפנה ברק-ארז, מני מזוז, ענת ברון ודוד מינץ. השופט ג'ורג' קרא סבר בדעת מיעוט שיש לקבל את העתירות.

דעת הרוב קובעת – כפי שרמזו השופטים אשתקד בדיונים על העתירות – יש להעניק לחוק פרשנות מקיימת, העולה בקנה אחד עם חוקי היסוד האחרים ועם העקרונות והערכים של השיטה המשפטית הישראלית. חוק יסוד הלאום הוא פרק בחוקה המתגבשת, אשר נועד לעגן את מרכיבי זהותה של המדינה כמדינה יהודית, מבלי לגרוע ממרכיבי זהותה הדמוקרטית של המדינה המעוגנים בחוקי היסוד האחרים ובעקרונות החוקתיים הנוהגים בשיטה הישראלית.

חיות אומרת: "המכונן מיטיב היה לעשות אילו שילב שני אדנים אלה [יהודית ודמוקרטית] בחוק היסוד ועיגן בו לצד הערכים המשקפים את זהותה של מדינת ישראל כמדינה יהודית, גם הצהרה בדבר ערך השוויון. ערך זה מאיר את דרכנו כמדינה מאז הקמתה, ולמרות זאת טרם זכה לעיגון מפורש בחוק יסוד. אך אף שהמכונן לא עשה כן, אין למעט מחשיבותו של חוק יסוד הלאום כחוק המעגן באופן מפורש וברמה החוקתית את מרכיבי זהותה של מדינת ישראל כמדינה יהודית. חוק יסוד זה מהווה פרק אחד בחוקתנו המתגבשת והוא אינו שולל את אופיה של ישראל כמדינה דמוקרטית".

מגבלה צרה ביותר על הרשות המכוננת

רוב שופטי ההרכב עמדו על כך שכל עוד אין בישראל חוקה מלאה, חלה על הכנסת בכובעה כרשות מכוננת מגבלה אחת צרה ביותר, והיא שאין ביכולתה לשלול בחוק יסוד את עצם היותה של ישראל מדינה יהודית ודמוקרטית. שלילת אחד משני עמודי התווך הללו, כך נקבע, תוביל להתמוטטות המבנה החוקתי כולו. חוק יסוד הלאום, שנועד לעגן במישור החוקתי את ההיבטים הנוגעים לאופיה של ישראל כמדינה יהודית, אינו שולל את אופיה הדמוקרטי המעוגן בחוקי יסוד אחרים שכוננה הכנסת, וכן בעקרונות החוקתיים שהיוו בסיס להקמת המדינה. לפיכך נקבע, כי ההכרעה בשאלה המורכבת הנוגעת לסמכותו של בית המשפט להתערב בתוכנו של חוק יסוד, אינה נדרשת במקרה זה.

חיות אומרת: "טענתם המרכזית של העותרים היא כי חוק יסוד הלאום יצר העדפה של ערכי המדינה כמדינה יהודית על פני ערכיה כמדינה דמוקרטית. טענה זו דינה להידחות. בחינת ההוראות שעוגנו בנוסחו הסופי של חוק יסוד: הלאום מלמדת כי מדובר בחוק יסוד שנועד לצקת תוכן קונקרטי לביטוי 'מדינה יהודית' ולהבהיר באופן מפורש מהם אותם רכיבים באופיה היהודי של המדינה שיש להם מעמד חוקתי... סקירת ההיסטוריה החקיקתית של חוק יסוד: הלאום מובילה למסקנה כי המכונן עסק בשאלה זו באופן מפורש וכי בחירתו המודעת הייתה שלא להכפיף את זהותה הדמוקרטית של המדינה לזהותה היהודית".

חיות מדגישה: "בקביעה כי ישראל היא מדינת הלאום של העם היהודי אין חידוש, שכן זוהי הנחת היסוד שעל בסיסה הוקמה המדינה בהתאם לעקרונות שנקבעו בהכרזת העצמאות. אך קביעה זו אין בה משום סתירה להיותה של ישראל מדינה דמוקרטית או משום העדפה גורפת של אופיה היהודי על זה הדמוקרטי. זאת, בהתאם לתפישה המושרשת בשיטתנו המשפטית ובדומה למודלים רבים המוכרים בעולם של מדינות לאום דמוקרטיות שאינן ניטרליות מבחינת זהותן הלאומית. לפיכך, עצם חקיקתו של חוק יסוד הלאום אינו שולל את 'המאפיינים הגרעיניים' המעצבים את הגדרתה של ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, ואין בו כדי לשנות את המעמד השווה של זהותה היהודית ושל זו הדמוקרטית".

חיות דוחה את כל הביקורות על החוק בכללותו ומסכמת: "חוק יסוד הלאום אינו שולל את אופיה של מדינת ישראל כמדינה דמוקרטית. הוא אינו משקף העדפה של הזהות היהודית של מדינת ישראל על פני זו הדמוקרטית; הוא אינו גורע ממעמדו של עקרון השוויון בשיטת המשפט שלנו; השלכותיו בפועל אינן מובילות לשינויו של המשטר החוקתי בישראל מקצה לקצה; הוא אינו סותר את המשפט הבינלאומי; ואינו מתיימר להחיל עצמו מחוץ לגבולותיה של מדינת ישראל".

ראייה רחבה של הוראות החוק

שופטי הרוב אומרים, כי עקרון השוויון הוא עקרון יסוד במשפט הישראלי, ומכוחו מוענקות זכויות שוות לכלל אזרחי המדינה, ובכללם קבוצות המיעוט, המהוות חלק בלתי נפרד מהמרקם המרכיב את "בני הבית" בה. אומנם מוטב היה אילו זכה עקרון השוויון לעיגון מפורש בחוק היסוד, אך העובדה שעקרון זה לא עוגן בו בסופו של יום, אינה גורעת ממעמדו ומחשיבותו כעקרון יסוד בשיטה הישראלית. לכן, אין מקום לבטל את החוק בשל פגיעתו הנטענת בבני המיעוטים שאינם יהודיים.

דעת הרוב מוסיפה וקובעת, כי את הוראות חוק יסוד הלאום יש לפרש בראייה רחבה ומתוך שאיפה להרמוניה חוקתית בין חוקי היסוד כולם. ניתן למצוא מענה לקשיים שעליהם הצביעו העותרים וזאת בדרך של "פרשנות מקיימת", הנסמכת על העקרונות והכללים הפרשניים הנוהגים בשיטה המשפטית. בהתאם לפרשנות זו נקבע, כי סעיף 1 לחוק היסוד עוסק בזכות להגדרה עצמית לאומית, ואינו שולל זכויות אישיות או זכויות תרבותיות מוכרות במישור התת-מדינתי. סעיף 4 לחוק היסוד מעגן את היותה של השפה העברית שפתה העיקרית של המדינה, אך זאת מבלי לגרוע ממעמדה של השפה הערבית להלכה ולמעשה, ומן האפשרות להמשיך ולקדם את מעמדה של שפה זו במרחב הציבורי במדינה. ערך ההתיישבות היהודית המעוגן בסעיף 7 לחוק היסוד ניתן להגשמה לצד ערך השוויון, והסעיף לא נועד להכשיר אפליה והדרה של מי שאינם יהודים ממקרקעי המדינה, כפי שאף הבהירה המדינה.

קרא סבור, כי הוראות סעיפים אלו שוללות את ליבת הזהות הדמוקרטית של המדינה ומזעזעות את אמות הסיפים של המבנה החוקתי, ולכן דינן בטלות. לדעתו, ההתעלמות מהערבים והדרוזים מעצימה את הפגיעה בעקרון השוויון, שלא זכה לעיגון חוקתי מפורש או משוריין. לדבריו, קריאה הצהרתית בלבד של חוק הלאום אינה מתיישבת עם האופן בו מתפרשים ומיושמים יתר חוקי היסוד. לחוק הלאום יש השלכות משפטיות אופרטיביות, כמו, כך נראה, הקנייתה של הגנה חוקתית לחקיקה מפלה ולהחלטות מפלות שעלולות להתקבל בחסותו.
חוק יסוד: ישראל - מדינת הלאום של העם היהודי
בג"ץ 5555/18, אכרם חסון ואח' נ' הכנסת ואח' / פס"ד
דחיית העתירות נגד חוק יסוד הלאום

תאריך:  08/07/2021   |   עודכן:  08/07/2021
איתמר לוין
+ח"כ סעדי: בג"ץ מחזק את הגזענות הממסדית
18:41 08/07/21  |  עידן יוסף
ח"כ אוסאמה סעדי על דחיית עתירות חוק הלאום: "לא יעזור בית דין. חוק הלאום הוא לא חוקתי ולא מוסרי. שוב בג"ץ מוכיח שהוא לא כתובת לשמירה על זכויות האזרחים הפלשתינים בישראל ולא של זכויות העם הפלשתיני בשטחים הכבושים, מחזק את הגזענות הממסדית ונותן לה 'הכשר' בג"ץ. במקום לתת כרטיס אדום לחקיקה גזענית, בג"ץ מנסה בכל דרך לתת לה פרשנות מקיימת".
+הקואליציה תעלה חד-צדדית מינוי יו"רים לוועדות הכנסת
18:17 08/07/21  |  עידן יוסף
הקואליציה תעלה ביום ראשון לאישור הוועדה המסדרת את הרכב ועדות הכנסת ויושבי הראש שלהם. המהלך נעשה ללא תיאום עם האופוזיציה, אחרי שהצדדים לא הגיעו להסכמה ביניהם.
+שקד: הדיון בשאלת פסילת חוקי יסוד נעשה בחוסר סמכות
17:54 08/07/21  |  עידן יוסף
שרת הפנים, איילת שקד על החלטת בג״ץ בעניין חוק הלאום: ״בית המשפט העליון הכריע את המובן מאליו - אין כל בסיס להתערבות בחוק יסוד: ישראל - מדינת הלאום של העם היהודי. עם זאת, עצם הדיון בשאלת פסילת חוקי יסוד נעשה בחוסר סמכות מוחלט. שלילת סמכות העם לקבוע את אופיה וזהותה של מדינת ישראל בשם עקרונות מופשטים שומטת את בסיסו של ההליך הדמוקרטי״.
+ח"כ כסיף קורא שלא לציית לחוק הלאום
17:45 08/07/21  |  עידן יוסף
ח"כ עופר כסיף על פסיקת בג"ץ חוק הלאום: "‏אף בית דין לא יכול להכשיר חוק גזעני. אף אדם שאנושיות בו לא יציית לחוקי גזע. דינו של חוק הלאום ושל אלו שחוקקו אותו - בית הדין של ההיסטוריה. נקווה שבדרך יעברו בהאג".
+דיכטר: חוק הלאום - בטון יצוק
17:34 08/07/21  |  עידן יוסף
ח״כ אבי דיכטר בטוויטר: "‏אני מברך את החלטת שופטי בית המשפט העליון אשר קבעו את כפי שכבר הבטחתי כי חוק יסוד הלאום הינו בטון יצוק. ‏את עמדת השופט היחיד שהתנגד נכון לבחון בקונטקסט אחר".
+קריב: לתקן את חוק הלאום; זו גם מדינת אזרחיה הלא-יהודיים
17:32 08/07/21  |  עידן יוסף
יו"ר ועדת חוקה, חוק ומשפט, ח"כ גלעד קריב (העבודה): "בג"ץ צדק בהחלטתו שלא לפסול את חוק הלאום, וצדק לא פחות בקביעה שחוק הלאום אינו יכול לפגוע בערכים החוקתיים הדמוקרטיים של מדינת ישראל ובראשם הזכות לשוויון. זהו תפקידה של הכנסת לתקן את חוק הלאום ולוודא שעקרון השוויון זוכה לעיגון ברור בחוקי היסוד ולצידו המסר שמדינת ישראל היא מדינת העם היהודי וגם המדינה של אזרחיה הלא-יהודים".

+משה פייגלין התפקד לליכוד
15:01 08/07/21  |  
משה פייגלין, יו"ר מפלגת זהות שספגה כישלון צורב בבחירות לכנסת, הודיע על חזרתו למפלגת הליכוד, שאותה עזב בטריקת דלת. במכתב לפעילי זהות כתב פייגלין: "קיימתי שיחה חברית עם מנהיג הליכוד - ח"כ בנימין נתניהו ואנו נמצאים במגע שוטף עם חברי הכנסת של המפלגה ועם פעיליה המרכזיים".
+קמפיין: ״ממשלת בנט-ליברמן מרעיבה את ילדי ישראל"
13:30 08/07/21  |  עידן יוסף
מפלגת שס יוצאת בקמפיין רשת בעקבות גזירת ביטול סבסוד המעונות, המאיים לטענתה להוציא אלפי נשים חרדיות ממעגל העבודה, שכותרתו ״ממשלת בנט-ליברמן מרעיבה את ילדי ישראל".
+מחיר המטרה יתחשב במחלבות קטנות
13:21 08/07/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
אושר התיקון בחוק תכנון משק החלב לקריאה שנייה ושלישית  ▪  מחיר המטרה יחושב לפי עלויות הייצור השנתיות של רפתות שמייצרות מעל 700 אלף ליטר בשנה
(מחלבות רמת הגולן [צילום: איתמר לוין])
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות  / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
 אבי דיכטר / Avi Dicter   אביגדור מעוז   אביר קארה / Abir  kara   אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana   אוסאמה סעדי / Osama Saadi   אופיר אקוניס / Ofir Akunis   אופיר כץ / Ofir  Katz   אורי מקלב / Uri Maklev   אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso   אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen   אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk   אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis   אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin   איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir   איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg   אלון טל / Alon  Tal   אלון שוסטר / Schuster Alon   אלי כהן / Eli Cohen   אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov   אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti   אמיר אוחנה / Amir Ohana   אסתר חיות / Esther Hayut   אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky   בני גנץ / Benny  Gantz   בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu   גבי לסקי / Gaby  Lasky   גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken   ג'ורג' קרא / George Kara   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan   גלעד קריב / Gilad Kariv   דוד אמסלם / David Amsalem   דוד  ביטן / David Bitan   דוד מינץ / David Mintz   דפנה ברק-ארז / Daphne Barak-Erez   ווליד טאהא / Waleed Taha   ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin   חוק הלאום   חיים ביטון / Haim Biton   חיים כץ / Haim Katz   חנן מלצר / Hanan Melcer   יאיר גולן / Yair Golan   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יואב בן צור / Yoav Ben Tzur   יואב גלנט / Yoav Galant   יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich   יואב קיש / Yoav Kish   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon   יוסף שיין / Shain Yossi   יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano   יסמין פרידמן / Yasmin Fridman   יעקב ליצמן / Yaakov Litzman   יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton   יצחק עמית / Issac Amit   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל כץ / Israel  Katz   לימור מגן תלם / Limor Magen Telem   מאזן גנאים / Mazen  Ghanem   מאי גולן / May  Golan   מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy   מאיר כהן / Meir  Cohen   מאיר פרוש / Meir Porush   מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli   מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton   מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton   מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger   מירב בן ארי / Merav Ben Ari   מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari   מירב כהן / Meirav  Cohen   מירי  רגב / Miri Regev   מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar   מני מזוז / Meni Mazuz   מרב מיכאלי / Merav  Michaeli   משה ארבל / Moshe Arbel   משה גפני / Moshe Gafni   משה (מוסי) רז / Mossi Raz   מתן כהנא / Matan  Kahana   ניל הנדל / Neal Hendel   ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz   ניר אורבך / Nir  Orbach   נירה שפק / Nira  Shpak   נעם סולברג / Noam Sohlberg   נפתלי בנט / Naftali  Bennett   סימון דוידסון / Simon Davidson   סלאלחה עלי / Salalha Ali   סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh   סעיד  אלחרומי / Said Elharumi   עודד פורר / Oded Forer   עודה איימן / Ayman  Odeh   עוזי פוגלמן / Uzi Vogelman   עופר כסיף / Ofer  Cassif   עידית סילמן / Idit  Silman   עמיחי שיקלי / Amichai Chikli   ענת ברון / Anat Baron   פטין מולא / Patin  Mula   צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi   קארין אלהרר / Karin  Elharar   רון כץ / Ron Katz   רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande   רם בן ברק / Ram  Ben Barak   שלמה קרעי / Shlomo  Karhi   שמחה רוטמן / Simcha  Rothman   שרן השכל / Sharren Haskel 
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
בג"ץ דחה העתירות נגד חוק הלאום
תגובות  [ 2 ] מוצגות   [ 2 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
טוב שכך
8/07/21 17:37
2
באום
8/07/21 19:14
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  כנסת 24
לאחר מספר ימי דיונים ושעות ארוכות, ועדת הכספים הזמנית אישרה (יום ה', 8.7.21) לקריאה שנייה ולקריאה שלישית את הצעת הממשלה לתקן את חוק תכנון משק החלב, באשר למחיר המטרה של החלב - המחיר שמשלמות המחלבות לרפתנים.
08/07/2021  |  עידן יוסף  |   חדשות
"התבטאויותיה של גב' מצליח, שלוו בסערת רגשות שהעידה על כך שלא ניחנה במזג עיתונאי, אינן חוסות תחת ההגנה של חופש הביטוי והעיתונות" - כך טוען היועץ המשפטי של הליכוד, עו"ד אבי לוי הלוי, היועץ המשפטי של הליכוד, במכתב תלונה ששלח (יום ה', 8.7.21) ליושבת-ראש ולמנכ"ל הרשות השנייה, יוליה שמאלוב-ברקוביץ ומישל קרמרמן, על העיתונאית רינה מצליח.
08/07/2021  |  עידן יוסף  |   חדשות
עדת החוקה אישרה (יום ד', 7.7.21) את תקנות סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה) (חובת ביצוע בדיקה בכניסה לישראל) (תיקון מס' 5), תשפ"א 2021. התקנות מאריכות את תוקף התקנות הקיימות בחודש נוסף עד ל-27/7/21 ומוסיפות שני הסדרים חדשים לתקנות:
07/07/2021  |  מירב ארד  |   חדשות
חוק הפיצול עבר הלילה (יום ד', 7.7.21) בקריאה שנייה ושלישית ברוב של 60 חברי כנסת לעומת 54 מתנגדים. הצעת החוק שערה שינתה את המצב הקיים ומאפשרת מעתה לארבעה ח"כים לפרוש מהסיעה, גם אם אינם מהווים שליש ממנה.
07/07/2021  |  מירב ארד  |   חדשות
ועדת הכספים הזמנית קיימה (יום ג', 6.7.21) דיון בנושא 'פקיעת הטבות המס לישובים'. הדיון עסק בפקיעת הוראת מעבר המעגנת הטבות המס לעשרות ישובים, רבים מהם יישובי הגבול הצפוני והדרומי. הוראת המעבר שצפויה לפקוע היום, הוארכה ע"י ועדת הכספים מספר פעמים, בפעם האחרונה כללה ההארכה רטרואקטיבית את שנת 2020.
07/07/2021  |  עידן יוסף  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
דן מרגלית
דן מרגלית
לרוע מזלו של חליוה הכשל התממש בתקופת כהונתו כראש אמ"ן    עתה כולם אוהבים לשנוא אותו. זה משרת את נתניהו, אבל זה לא יחזיק מים
רבקה שפק-ליסק
רבקה שפק-ליסק
הלא חרדים מסרבים להיות "חוטבי עצים ושואבי מים" לרבנים, אברכים ופוליטיקאים חרדים    או שהחרדים ימלאו את חובתם האזרחית או שיסתלקו מכאן
יוסי אחימאיר
יוסי אחימאיר
כשבקפלן מתחדשות ההפגנות הסוערות להפלת הממשלה, כחזרה לימי טרום השבעה באוקטובר, מתברר כי ההפגנות למען החטופים מתמזגות איתן, מזדהות עם אותה מטרה    ויושב לו ראש הנחש במינהרה אי-שם ברפי...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il