|   15:07:40
  עידן יוסף  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
מחלקה ראשונה
ניסן-אייר בספריו של איתמר לוין
כתיבת המומחים
מה צריך לדעת כשמתכננים חופשה באילת?

כישלון בזיהוי מפיל ילדים בין הכסאות

"נפגעתי מינית בתוך המשפחה במשך עשור וכל הזדמנות שנתתי למערכת לעזור לי 'פוספסה' כי לאנשים לא היו את הידע והכלים לזהות" - כך העידה ב' בפני הוועדה לזכויות הילד במהלך דיון בנושא כשלון המערכות בזיהוי ילדים נפגעי אלימות מינית
06/08/2021  |   עידן יוסף   |   חדשות   |   כנסת 24   |   תגובות
נציגת המועצה לשלום הילד
ח"כ מיכל שיר סגמן [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

ח"כ עאידה תומא סלימאן [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

ח"כ קרן ברק [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

עו"ד ועו"ס לירון אשל, מנהלת מרכז ליווי נפגעי עבירה וראש תחום ילדים בסיכון במועצה לשלום הילד [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

הוועדה לזכויות הילד קיימה השבוע (יום ד', 4.8.21) דיון בנושא כשלון המערכות בזיהוי ילדים נפגעי אלימות מינית. יו"ר הוועדה מיכל שיר סגמן ביקשה להתחיל את הדיון בעדותן של שתי נשים אשר המערכת כשלה בזיהוי הפגיעה בהן.

ב' העידה: "אני בת 38 וממשפחה מרמה סוציו-אקונומית גבוהה, עם הורים אקדמאיים וכל אחיי אקדמאיים, ונפגעתי בתוך המשפחה, מגיל חמש למשך עשור. עברתי ממשקים רבים מול מערכות שונות ובכל זאת הפגיעה נמשכה כל כך הרבה שנים ו'פוספסה' ע"י אנשים, שאם היו להם כלים לכך, אולי לא היו מפספסים את ההזדמנויות שנתתי למערכת לעזור לי.

"כשהייתי קטנה לא הבנתי שאני נפגעת, זה היה חלק מהחיים שלי. הייתי מגיעה לרופאה בגיל חמש ומתלוננת כל הזמן על צריבות ודלקות, וטיפלו בזה רפואית, אבל אף אך לא תהה למה זה חוזר על עצמו ולמה אין שיפור. ביסודי כבר היו לי כאבי בטן וראש, ולא נמצאה תשובה רפואית, אז הרופאה זיהתה שהמקור רגשי, אבל לא שאלה אותי מה מטריד אותי. הניחו שהלימודים מלחיצים אותי, וכל היסודי הייתי על משככי כאבים וזה המשיך.

"כשגדלתי הבנתי יותר מה קורה ומה עובר עלי וחיפשתי מישהו לספר לו כדי שזה ייפסק ויעזרו לי. מאוד פחדתי איך יגיבו כי הרגשתי מאוד אשמה ושותפה למעשים. המבוכה הביאה אותי לחפש מישהו שאני לא מכירה, והחלטתי לספר בתנועת הנוער, למדריכה שסיימה י"ב ועזבה. בדיעבד היא הייתה נורא קטנה, ולא היו לה את הכלים ולכן אני לא מאשימה אותה, אבל אחרי שסיפרתי לה הקשר נותק, ומבחינתי זה היה אירוע מכונן, שאימת את כל החששות שלי לגבי איך העולם יגיב.

"הגעתי כבר לכיתה ט', וכאמור האירועים החלו בגיל חמש, והמשכתי לחפש מישהו לדבר איתו, אבל לא הייתי מסוגלת להגיד באמת מה שקורה, אז הלכתי למחנכת שלי ואמרתי שאני לא אוהבת את ההורים שלי. היא הסתכלה עלי ואמרה 'טוב, זה מה שקורה להרבה ילדים בגיל ההתבגרות וזה יעבור'. זה נכון, אבל רובם לא הולכים למחנכת שלהם על זה. הבנתי שגם משם לא אקבל עזרה, והפחד שלי נשאר.

"בסוף כיתה ט' כשאני יודעת שלא אראה יותר את המורה למתמטיקה, שממילא לא אהבתי, החלטתי לספר לה כי היא דווקא הייתה אדם שלא חששתי להפסיד בחיי. שאלתי אותה 'למה בנים עושים דברים טיפשיים?' . אז התרחש רגע מכונן בחיי - היא הסתכלה עלי, ושאלה אותי מה עשה לך ומה עשה לך? היא ביקשה שאספר לה את מה שבאמת אני רוצה לספר.

"משם התחיל ממשק מול הרווחה, שהיה לי גם חוויה לא טובה. היה לי מפגש אחד, ואז חזרתי הביתה, והפגיעה נמשכה. אני זו שהפסקתי את הפגיעה בכוחותיי מבחינתי, ואחרי שנה הרווחה התקשרו ודרשו שאגיע אליהם מיד. גם על אימא שלי הם הנחיתו את הסיפור הזה בלי הודעה מוקדמת.

"בלימודים ביקשתי לעשות סרטון על פגיעות מיניות ובמחקר מצאתי את מרכזי הסיוע ושם סוף-סוף קבילתי מענה - גם רפואי וגם הקשיבו להכל מהכל. אם הפגיעה הייתה מזוהה קודם, לא הייתי צריכה לחכות עד גיל 25 כדי לספר הכל. היום אני בלי כאבי בטן, בלי כאבי ראש, עם ילדים משלי, ומטפלת בילדים באמצעות אומנות. כשאני פוגשת כיום ילדים 'מהצד השני', אני מרגישה שהחוויות שלהם מול הרווחה עדיין מאוד דומות, וגם ילדם שכבר זועקים את הפגיעה, מרגישים שהגלגלים זזים מאוד לאט, ובסוף חלקם מכחישים את האירוע".

עדותה של א': "בגיל 16 הגשתי תלונה על פגיעה מינית מצד אב האומנה שלי, ורק שלוש שנים לאחר מכן הוגש כתב אישום. הוציאו אותי למשפחת אומנה עוד בגיל 6, ובמשך עשור לא ממש זכורים לי ביקורים של נציגי רווחה או עמותת האומנה, כך שלא היה לי איש אמון שיכולתי לפתוח בפניו את העובדה שאב האומנה שלי נוהג בלי אופן לא ראוי. רק בגיל 16 העזתי לספר לחברה טובה על כך שהאיש שהיה לי כאב פוגע בי והיא שכנעה אותי לספר לאם האומנה שלי, והיא העבירה זאת לעו"ס.

"כל עולמי התערער בשנייה, והעבירו אותי לפנימייה, שם אכן קיבלתי טיפול רגשי, אבל לא הצלחתי להבין למה אני נשלפתי מחיי בעוד חיי הפוגע המשיכו אותו דבר.

"הזמינו אותי אלף פעם לחקירות במשטרה, דרשו ממני הוכחות שהייתה פגיעה, וכבר בחקירה הראשונה, כשעוד לא הבנתי מה קורה סביבי, החוקרת לא הפסיקה לירות עלי שאלות. אחרי התלונה לא עדכנו אותי מה נעשה עם התיק, עורכת הדין שלי רק נענתה במשך שנים שהתיק בהשלמות חקירה - ואי אפשר לתת לתיק כזה להיחקר כל כך הרבה זמן. כתב האישום הוגש לבסוף לפני שבעה חודשים ועדיין לא התקיימה אפילו הקראה - כל פעם זה נדחה מסיבות שונות. עדיין אל נפגשתי עם מי שמטפל בתיק שלי בפרקליטות כבר שלוש שנים.

"אני מבינה שאם הייתי אומרת את הדברים קודם, הדברים היו נגמרים קודם, אבל לא היה לי מישהו מבחוץ שהיה לי אמון בו, וגם כשאמרתי את הדברים באומץ ובקול ברור, שוב אין לי מישהו שמפקח ומשגיח עלי".

עו"ד איילת רזין בית אור, יועמ"ש איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית, הציגה לחברי הוועדה את עיקרי התוכנית הלאומית שפיתחו למיגור האלימות המינית, והדגישה כי עמדתם היא שכל הצוותים החינוכיים חייבים לעבור הכשרת חובה בזיהוי פגיעה מינית, ובמקביל מתן כלים וידע להורים בנושא, וחינוך מניעתי לילדים ונוער עצמם.

ירדנה יעקב, מנהלת שירות חקירות הילדים במשרד הרווחה והשירותים החברתיים, אמרה: "מסכימה עם הדרישה להכשרות של הצוות החינוכי, הבריאותי או הטיפולי, כי לפעמים לא רק שאין זיהוי, אלא יש זיהוי מוטעה. היו מקרים שעל סמך ציור של ילד כל המערכת חשדה שהוא נפגע מינית, והחל הליך חקירתי-משפטי. אנחנו פעמים רבות נענים לבקשות של משרד החינוך, ומגיעים לסייע עם תשאול ילדים בצורה נכונה שלא תזהם את החקירה. הטכניקות והפרוטוקולים של החקירות, כולל זה המיוחד לילדים צעירים, פותחו לאורך השנים בליווי מומחים מהארץ והעולם. לגבי בעיות שנאמרו כאן על ניהול התיק ברמה המשפטית, אני יכולה לומר שלעתים יש ציפיות מוגזמות לגבי התיאורים שילדים יכולים או לא יכולים לספק למערכת המשפט בהתבסס על גיל, יכולות, הטראומה והשפעתה על הזיכרון והיכולת לשלוף מהזיכרון את האירועים הטראומתיים".

יו"ר הוועדה שאלה את יעקב היכן היא רואה את הכשל בשלב הזיהוי, ויעקב השיבה כי חוקרי הילדים, שבאחריותה, מגיעים בשלב שלאחר הזיהוי, ולכן אינה הגורם הנכון לענות. יו"ר הוועדה הגיבה: "העובדות מוכיחות שהטיפול שלכם לא מספיק טוב בשלב החקירה, וכשאת פותחת את דבריך ומדברת על זיהוי מוטעה, זה מסר מאוד לא נכון להעביר".


איריס בן יעקב, ממונה על חינוך למיניות ומניעת פגיעה במשרד החינוך: "אני מסכימה שאנחנו מוסרים מידע או חשד לטיפול רשויות הרווחה גם אם אנחנו לא בטוחים, כי זה נכון יותר מאשר לא לדווח ולהשאיר טיפול במסגרת בית הספר במקרה שכן יש פגיעה.

"זהו נושא מורכב ורגיש שאנו כל הזמן חושבים כיצד ניתן לצמצם את הפער שבין מקרי הפגיעה למקרים המדווחים ע"י זיהוי, לפעול פרואקטיבית דרך תוכניות מניעה, וגם ריאקטיבית בליווי נכון ברגע שכבר מגלים מקרה.

"ליועצים החינוכיים יש הכשרת חובה לפני קבלת רישיון הייעוץ, והם מחויבים בהעברת הדרכות בחדרי המורים. אם הייתה הכשרת חובה במכללות ובאוניברסיטאות למורים, זה היה מצוין, אבל אי-אפשר לסמוך על זה. יש הנחיה בחוזר מנכ"ל שבכל שנה יועצת חינוכית מרעננת ומעבירה יחידת ידע על איתור וזיהוי. יש ברמה הארצית גם 70 מדריכים הכפופים למפקחת על הנושא, והם מהווים את המעטפת המקצועית המסייעת ליועצים והיועצות החינוכיים אם הם זקוקים לעזרה או ייעוץ".

עו"ד רזין בית אור: יש דוח מבקר המדינה מלפני שנה בנושא הטרדות ופגיעות מיניות במערכת החינוך ויש שם אמירות קשות לגבי אוזלת היד של המערכת איריס והצוות שלה הם בחזית, אבל עד היום התחושה היא שזה לא היה בראש סדר העדיפות של המשרד, ואני כולי תקווה שהשרה החדשה, שמכירה את הנושא והוא בנפשה, אולי תעשה שינוי. את אירס צריך לשכפל, לתקצב ולתגבר כי היא מובילה את השינוי".


יו"ר הוועדה, ח"כ שיר סגמן: אני רוצה להודות לא' ו-ב' ששיתפו אותנו במקרים שלהן, באומץ רב, כדי לסייע לנו להבין ולפעול לטובת זיהוי ומניעת המקרים של אלימות מינית. הציפיות של המערכות שילד יוכל לספר על הטראומה שלו, או יסכים לספר בגיל שהוא מבין את ההשלכות על המשפחה שלו, זה משקל עצום על הילד, והוא אחד הכשלים המרכזיים.

"במשך שנים אני שומעת את המילה זיהוי, במשך שנים זה נשמע כאילו זה דבר טריוויאלי והגיע הזמן לשים על זה את הזרקור. אנחנו מדינה קטנה, בגודל עיר ממוצעת בעולם, ואין שום סיבה, הסבר או תירוץ בעולם, לאף אחד ממשרדי הממשלה ולאף חברי כנסת או שר בממשלה, שלא יכול לבוא ולהגיד למה לא משנים מצב שהוא באופן יחסי קל לפתרון - זיהוי ילדים תחת כל סוג של אלימות או הזנחה, ובפרט פגיעות מיניות בבית או ע" אנשים קרובים.

"כל פעם אני תוהה מחדש למה זה כל כך מורכב להעביר אדם - מורה, רופא, או כל בעל מקצוע כשהוא עוד באקדמיה, היכן שהכי נוח, הכשרה בנושא. הכשרה לזיהוי זה לא תואר בפיזיקה גרעינית. אני בטוחה שלומדים נושאים קשים ומורכבים יותר. זיהוי, כדי להתחיל לשנות את הסטטיסטיקות במדינת ישראל. הוועדה הזו הולכת לעסוק הרבה בנושא הזיהוי אבל לצערי זמננו להיום תם, ולכן אני אינני מסכמת את הדיון, אלא רק לאחר דיון נוסף בו נשמע את שאר משרדי הממשלה והגופים, ואבקש שיגיעו לדיון הבא מוכנים ועם נתונים ותשובות.
חינוך מיני במערכת החינוך / מסמך
מידע על התנהגות מינית של בני נוער בישראל ופרטים על החינוך המיני של תלמידים בבתי ספר בישראל. המסמך מפריד בין חינוך למיניות ולזוגיות לבין חינוך שמטרתו מניעת פגיעה מינית ומתמקד בראשון. לא יובאו במסגרתו נתונים על פגיעות מיניות בילדים ובבני נוער, המופיעים במסמכי מרכז המחקר והמידע: "פגיעה מינית של קטינים בקטינים – נתונים ודרכי טיפול" ו-"דיון בוועדה לזכויות הילד בנושא "המאבק בפדופיליה" ב-6 בינואר 2010".
סוגיות בתחום האיתור והטיפול בקטינים נפגעי עבירות מין בחברה החרדית / מסמך רקע
חומר רקע לקראת דיון בוועדה לזכויות הילד בנושא "טיפול הרשויות בפגיעות מיניות נגד ילדים; פגיעות מיניות במגזר החרדי". מכתב זה מהווה תוספת למסמך בנושא "סוגיות בתחום האיתור הטיפול בקטינים נפגעי עבירות מין" – ובו נתוני משטרה על פתיחת תיקי חקירה, התייחסות לסוגית חובת הדיווח הקבועה בחוק, וכן סקירת מרכזי הגנה ומרכזי טיפול שמפעיל משרד הרווחה לכלל אוכלוסיית הקטינים נפגעי עבירות מין. (6 עמ')
סקר דעת קהל בסוגיות של פגיעה בילדים והדיווח עליהם
הציבור החרדי והערבי תופשים את תופעת ההתעללות וההזנחה בילדים כפחות חמורה בהשוואה לכלל הציבור בישראל. נתון נוסף: רק 11% מהמבוגרים בישראל שהיו עדים להתעללות בילדים דיווחו על כך. כך עולה מסקר חדש של מכון חרוב שבדק לראשונה את עמדת הציבור הישראלי כלפי תופעת האלימות נגד ילדים וחשיבות הדיווח לרשויות. את הסקר, שכלל 812 מרואיינים, 688 מהמגזר היהודי ו-124 מהמגזר הערבי, ערכו פרופ' רמי בנבנישתי ופרופ' הלל שמיד ממכון חרוב, והוא בוצע באמצעות מכון ב.י. ולוסיל כהן למחקרי דעת קהל.

תאריך:  06/08/2021   |   עודכן:  06/08/2021
עידן יוסף
+"יש מורי דרך שמגיעים לקצה"
13:53 06/08/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
בדיון בוועדת הכלכלה על המשבר בענף התיירות סיפר מנכ"ל אגודת מורי הדרך לחברי הוועדה בדמעות שהתבשר על מורה דרך נוסף שהתאבד  ▪  יו"ר הוועדה: העננה עדיין מרחפת מעל ראש הענף - הממשלה נדרשת לתת לענף מענה ייחודי ואפקטיבי  ▪  מנכ"ל משרד התיירות: מטרת העל שלנו לדאוג שהעוסקים בענף יוכלו לעבור את המשבר - הריפוי הטוב ביותר יהיה חזרה לפעילות
(אלי מילוא [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת])
+תמיכה בתקציב תמורת סיעת יחיד לשיקלי
12:34 06/08/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
ח"כ עמיחי שיקלי חושש שימינה תכריז עליו כח"כ פורש ומציע לאלקין כי בתמורה לאצבעו שתאפשר מרחב לקואליציה יתאפשר לו להקים סיעת יחיד  ▪  בימינה לא ממהרים להסכים להצעה
[צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+ועדת האתיקה עשויה לא לפעול בכנסת ה-24
12:20 06/08/21  |  עידן יוסף
ברקע חוסר ההידברות שבין הקואליציה לאופוזיציה, עשויה שלא לקום ועדת האתיקה בכנסת ה-24, וכך לא יינקטו הליכים משמעתיים כנגד חברי כנסת שיפרו את הכללים. בניגוד ליתר הוועדות, שחבריהן נבחרים בידי הסיעות, את ועדת האתיקה ממנה יו"ר הכנסת. היו"ר מיקי לוי הציע לחברי הכנסת יעקב מרגי וגילה גמליאל לאייש את הוועדה, אך לנוכח התנגדות הנהלת האופוזיציה, סירבו השניים להצעה, מה שמטרפד את הקמת הוועדה (ידיעות אחרונות).
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות  / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
 אבי דיכטר / Avi Dicter   אביגדור מעוז   אביר קארה / Abir  kara   אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana   אוסאמה סעדי / Osama Saadi   אופיר אקוניס / Ofir Akunis   אופיר כץ / Ofir  Katz   אורי מקלב / Uri Maklev   אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso   אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen   אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk   אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis   אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin   איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir   איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg   אלון טל / Alon  Tal   אלון שוסטר / Schuster Alon   אלי כהן / Eli Cohen   אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov   אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti   אמיר אוחנה / Amir Ohana   אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky   בני גנץ / Benny  Gantz   בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu   גבי לסקי / Gaby  Lasky   גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan   גלעד קריב / Gilad Kariv   דוד אמסלם / David Amsalem   דוד  ביטן / David Bitan   ווליד טאהא / Waleed Taha   ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin   חיים ביטון / Haim Biton   חיים כץ / Haim Katz   יאיר גולן / Yair Golan   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יואב בן צור / Yoav Ben Tzur   יואב גלנט / Yoav Galant   יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich   יואב קיש / Yoav Kish   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon   יוסף שיין / Shain Yossi   יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano   יסמין פרידמן / Yasmin Fridman   יעקב ליצמן / Yaakov Litzman   יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל כץ / Israel  Katz   לימור מגן תלם / Limor Magen Telem   מאזן גנאים / Mazen  Ghanem   מאי גולן / May  Golan   מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy   מאיר כהן / Meir  Cohen   מאיר פרוש / Meir Porush   מבקר המדינה / The State Comptrollr   מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli   מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton   מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton   מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger   מיכל שיר סגמן / Michal=Shir Segman   מירב בן ארי / Merav Ben Ari   מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari   מירב כהן / Meirav  Cohen   מירי  רגב / Miri Regev   מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar   מרב מיכאלי / Merav  Michaeli   משה ארבל / Moshe Arbel   משה גפני / Moshe Gafni   משה (מוסי) רז / Mossi Raz   מתן כהנא / Matan  Kahana   ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz   ניר אורבך / Nir  Orbach   נירה שפק / Nira  Shpak   נפתלי בנט / Naftali  Bennett   סימון דוידסון / Simon Davidson   סלאלחה עלי / Salalha Ali   סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh   סעיד  אלחרומי / Said Elharumi   עודד פורר / Oded Forer   עודה איימן / Ayman  Odeh   עופר כסיף / Ofer  Cassif   עידית סילמן / Idit  Silman   עמיחי שיקלי / Amichai Chikli   פטין מולא / Patin  Mula   צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi   קארין אלהרר / Karin  Elharar   רון כץ / Ron Katz   רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande   רם בן ברק / Ram  Ben Barak   שלמה קרעי / Shlomo  Karhi   שמחה רוטמן / Simcha  Rothman   שרן השכל / Sharren Haskel 
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
כישלון בזיהוי מפיל ילדים בין הכסאות
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  כנסת 24
חבר הכנסת עמיחי שיקלי (ימינה) החל לקדם מהלך שיוכל לסייע לקואליציה בהעברת תקציב המדינה ולאפשר לקואליציה מרחב ביטחון של אצבע נוספת בתמורה לאפשר לו להפוך לסיעת יחיד - מה שיאפשר לו להצטרף לכל מפלגה שיבחר בבחירות הבאות.
06/08/2021  |  עידן יוסף  |   חדשות
מזכירות הליכוד אישרה (יום ה', 5.8.21) הצעה להחלטה שתקבע, כי מי שעזב או פרש מהתנועה לא יוכל לשוב אליה או להתמודד בה במשך שמונה שנים. מדובר בהצעה שמקדמים יו"ר המזכירות, ח"כ ישראל כ"ץ, ואחרים במטרה למנוע את חזרתם לתנועה של גדעון סער, זאב אלקין, יפעת שאשא ביטון ושרן השכל, ליכודניקים לשעבר שעברו למפלגת תקווה חדשה.
05/08/2021  |  עידן יוסף  |   חדשות
ועדת הכלכלה התכנסה השבוע (יום ג', 3.8.21) לדיון מיוחד שעסק במצב הדיור הציבורי בישראל. היו"ר מיכאל ביטון הזכיר כי לאחר שנבחר לוועדה אמר: "אדם הוא תבנית נוף מולדתו ואיש ציבור הוא תבנית נוף ביתו. ביתנו היה בראשיתו מעברה ולאחר מכן דירת עמידר. על כן, מצב הדיור הציבורי המחפיר ואי עמידת הממשלות ביעדים שהציבו לעצמן לביסוסו והרחבתו, לתחזוקתו הראויה, מחייבת דיון עומק". היו"ר אף בירך על הבשורה של שר הבינוי והשיכון, זאב אלקין, ואמר כי תפקידה של הוועדה יהיה לסייע לו לבצעה.
05/08/2021  |  עידן יוסף  |   חדשות
אני מבקש להזהיר את מי שעדיין הולכים שולל אחרי נפתלי בנט, איילת שקד ושותפיהם; את אלו שעדיין מגדירים את עצמם ימין או ציבור דתי, ועוד קונים את ההונאות ואת השקרים בתמימות, בחוסר ידע. אלה שמתנגדים לממשלה שהורתה בחטא, לידתה בחטא וקיומה בחטא, אבל אומרים: תראו, אחרי שהיא קמה, בואו ניתן לה צ'אנס, נשתף איתה פעולה. נפתלי בנט חצה את הרוביקון. נפתלי בנט מבין מצוין שאין לו עתיד בימין. הוא יחפש לעצמו בסיס מצביעים אחר ולא יעצור באדום. איפה שהוא יזהה את בסיס המצביעים הזה - לשם הוא ילך.
05/08/2021  |  בצלאל סמוטריץ'  |   נאומים
אין מקום להתערבות בג"ץ בהרכבי הוועדות בכנסת, במיוחד לנוכח העובדה שהמו"מ בין הקואליציה לאופוזיציה נמשך. כך טוענים (יום ה', 5.8.21) הכנסת, היו"ר מיקי לוי והיועצת המשפטית שרית אפיק, בתגובה לעתירה בה התבקש בג"ץ להתערב בהרכבי הוועדות העיקריות.
05/08/2021  |  איתמר לוין  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
רפי לאופרט
רפי לאופרט
התהפוכות הפוליטיות והדמוגרפיות השליליות בארה"ב משתקפות יותר ויותר בהתנהלות ממשל ביידן במשבר האזורי הנוכחי    השילוב האפרו-אמריקני-מוסלמי והאנטישמי מעמיק את אחיזתו והשתלטותו
רבקה שפק-ליסק
רבקה שפק-ליסק
הלא חרדים מסרבים להיות "חוטבי עצים ושואבי מים" לרבנים, אברכים ופוליטיקאים חרדים    או שהחרדים ימלאו את חובתם האזרחית או שיסתלקו מכאן
יוסי אחימאיר
יוסי אחימאיר
כשבקפלן מתחדשות ההפגנות הסוערות להפלת הממשלה, כחזרה לימי טרום השבעה באוקטובר, מתברר כי ההפגנות למען החטופים מתמזגות איתן, מזדהות עם אותה מטרה    ויושב לו ראש הנחש במינהרה אי-שם ברפי...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il