שתיית מעט יין אדום בכל יום עשויה להיות בדיוק מה שהרופא יצווה עלינו בעתיד. מחקר חדש מגלה כי צריכה מתונה של קברנה סובניון מונעת מחלות כמו אלצהיימר אצל עכברים.
חוקרים מבית הספר לרפואה 'הר סיני' שבניו-יורק רצו לבחון את המלצת ארגון המזון והתרופות (FDA) על-מנת יין ביום, בערך כוס אחת לנשים ושתי כוסות לגברים, ולגלות השפעות בריאותיות דומות לאלו שנראו במחקרים וסקרים קודמים.
המטרה היתה לדמות בצורה המדוייקת ביותר מצב הקיים בבני אדם. החוקרים השתמשו בעכברים חולי אלצהיימר, ונתנו להם כמות יין קברנה סובניון שוות ערך לכוס יין ביום.
התגלה כי כוס יין אדום ביום היתה כל מה שנזקקו לו העכברים כדי להנות מיתרונות מגנים משמעותיים על המוח. "מתינות היא מילת המפתח", כתבו החוקרים, "אחרת מאבדים את כל היתרונות".
החוקרים גילו, לדבריהם, מהו המרכיב ביין המועיל לבריאותינו. הכל הודות להשפעות הכימיקלים שביין על 'חלבון המוצא לעמילואיד', שהוא החומר המקשה את הפלאק שבמוח וגורם לאלצהיימר. הכימיקלים שביין האדום מונעים מהתהליך להתרחש.
אחד המנגנונים הקיים ביין האדום וגורם לירידה בעוצמת תפקוד הזכרון הוא גם המנגנון המונע הווצרות מבנים מסיסים מורכבים יותר, והמשמעות היא כי היין האדום עשוי לעזור אפילו למנוע, או לצמצם, איבוד זכרון תלוי גיל אצל אנשים שאינם סובלים מאלצהיימר. הסיבה לכך היא שחלבון המוצא לעמילואיד נמצא במוחו של כל אחד מאיתנו. בכל פעם שהוא מצטבר בצורה של מבנה, המוח פועל בצורה פחות יעילה.
יש לציין כי יין הקברנה סוביניון שבו השתמשו במחקר לא היה יין רגיל. החוקרים יצרו יין מיוחד במעבדה. מאחר שכל יין עשוי להשתנות מבציר לבציר, יצרו החוקרים יין שישאר עקבי לצורך המחקרים המעבדתיים.
עורכי המחקר ציינו כי כעת נמצאים המדענים צעד אחד קרוב יותר לגילוי המולקולה המדוייקת האחראית להגנה על הזכרון וצעד קרוב יותר לסינטזה של מולקולה זו במעבדה, היכן שניתן יהיה להשתמש בה כדי ליצור תרופות שימנעו או אפילו ירפאו אלצהיימר.