קפה, מקור בהחלט מבוסס לחומרים נוגדי חמצון, מתברר גם כמקור עשיר בסיבים תזונתיים מסיסים - עשיר אף יותר ממיץ תפוזים, כך לטענת חוקרים מספרד.
תכולת הסיבים התזונתיים שבקפה מבושל גבוהה יותר מזו שבמשקאות אחרים כמו יין (0.14%) או מיץ תפוזים (0.19%), קבעו.
החוקרים, מהמוסד 'Del Fro' שבמדריד. דיווחו כי למרות שידוע כי פולי הקפה מכילים סיבים תזונתיים, הרי שאף מחקר מעולם לא חקר את נוכחות הסיבים התזונתיים במשקאות הקפה. ואכן ברשימת רכיבי המזון המופיעה על מוצרי הקפה מופיע: 0 סיבים תזונתיים.
כיצד בוצע המחקר
במחקר החדש השתמשו החוקרים בשיטה מיוחדת למדידת סיבים תזונתיים במשקאות כמו יין ובירה, ודיווחו כי קפה מבושל מכיל בין 0.47 גרם ל-0.75 גרם של סיבים תזונתיים מסיסים (SDF) ל-100 מ"ל של משקה, שהיא כמות שוות ערך ל-2.54 ו-20% מאבקת פולי הקפה.
זוהי כמות רבה יותר, כאמור, של סיבים תזונתיים מזו הנמצאת במשקאות נפוצים אחרים כמו יין (014%) או מיץ תפוזים (0.19%).
מה שמעניין הוא שקפה נמס מכיל יותר סיבים תזונתיים מסיסים (0.752 גרם ל-100 מ"ל) מאשר אספרסו או קפה פילטר (0.65 ו-0.47 גרם ל-100 מ"ל, בהתאמה). הסיבים התזונתיים המסיסים העיקריים שבקפה הם arabinogalactin מסוג II (ארבינוגאלקטין).
הצריכה הממוצעת של סיבים תזונתיים באירופה נעה מ-16 גרם ל-21 גרם לאדם ביום. התרומה של הקפה המבושל לצריכת הסיבים התזונתיים בתזונה עשויה אם כך להיות משמעותית - צריכה יומית מתונה של שלוש כוסות קפה אספרסו היא שוות ערך ל-0.66 גרם של סיבים תזונתיים מסיסים, המהווה כ-10% מהצריכה של סיבים תזונתיים מסיסים בספרד לדוגמא.