|
מולטיוויטמינים מעלים את הסיכון לסרטן ערמונית קטלני
|
יפעת גדות
|
הסיכון הגבוה משימוש יתר במולטיוויטמינים נמצא קשור לסרטן אגרסיבי יותר שהתפשט מעבר לבלוטת הערמונית או סרטן שהתברר כקטלני * אצל גברים שנטלו כמות רבה מדי של מולטיוויטמינים, הסיכון לסרטן אגרסיבי עלה בשליש, והסיכון לסרטן ערמונית קטלני היה כפול
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
תזונה דלה בשומן ומבוססת על הצומח עשויה לעזור במניעה או האטה של התקדמות סרטן הערמונית, כך מגלה מחקר חדש.
מספר מחקרים, למרות שלא כולם, הראו כי אכילת כמות מרובה של פירות וירקות עשויה לעזור במניעת סרטן הערמונית, ואילו תזונה בסגנון המערבי העשירה בשומן מן החי ובמוצרי חלב עלולה להעלות את הסיכון לפתח את המחלה.
במחקר הנוכחי, סקרו החוקרים 25 מחקרים שפורסמו ובחנו את השפעות התזונה הצמחונית על התפתחות הסרטן ועל התקדמותו.
בסה"כ, הראיות מראות כי תזונות עשירות בסיבים, פירות וירקות, ודלות בבשר ומוצרי חלב, יכולות לעזור במלחמה נגד המחלה.
על הממצאים דיווחו בעיתון "Nutrition Reviews".
לדוגמא, מספר מחקרים שנעשו בגברים החולים בסרטן הערמונית גילו קשר בין צריכה גבוהה של שומן רווי להתקדמות מהירה יותר של המחלה ולסיכון גבוה יותר למוות. שומן רווי נמצא בעיקר במוצרים מן החי.
לעומת זאת, מספר ניסויים קטנים גילו כי תזונה עתירת סיבים ודלה בשומן האטה את הגדילה וההתפשטות של גידולי סרטן הערמונית בשלב מוקדם. מחקרים נוספים הראו כי מרכיבים במזונות המבוססים על הצומח - כמו חומרים מסויימים נוגדי חמצון או איזופלבון סויה עשויים להועיל.
עבור גברים החולים בסרטן הערמונית המפתח לשיפור הסיכויים להשרדות הוא המנעות ממוצרים עתירי שומן ובחירה בפירות, ירקות, קטניות ומזונות צמחוניים אחרים הנלחמים בסרטן.
החוקרים מעריכים כי הסיבים והחומרים המזינים האחרים שבתזונה המבוססת על הצומח משפיעים על סרטן הערמונית על-ידי שינוי רמות הורמונים מסויימים המזינים את התפתחות הגידולים, כולל טסטוסטרון ואינסולין.
איזון בין שומנים בתזונה של גברים עשוי להיות גם הוא המפתח. מספר מחקריפם גילו כי חומצת שומן אומגה-3 עשויות לעזור בעתירת התקדמות סרטן הערמונית. חומצות שומן אומגה-3 נמצאות בכמות גדולה בדגים שומניים, אך גם במקורות צמחיים מסויימים, כמו זרעי פשתה ושמן קנולה.