כימיקלים טבעיים הנמצאים במיץ רימון עשויים להאט את גדילת סרטן הערמונית, כך מבטיחים מדענים מאוניברסיטת קליפורניה שבלוס אנג'לס.
הכימיקלים העיקריים שברימון, הנקראים אלגיטאנינים, נמצאים גם במזונות אחרים כולל תותים, פטל וענבי מוסקדין.
התאוריה של החוקרים היא כי כאשר אדם שותה מיץ רימונים, המיץ משחרר אלגיטאינים, המתעכלים לכימיקלים הנקראים אולוריסינים, שכפי הנראה נלחמים בסרטן הערמונית.
המדענים בדקו תאוריה זו במעבדה. הם נטלו רימונים והכינו תמצית רימונים מקליפת הפרי. הם מדדו מקרוב את האלגיטאינים שבמיץ הרימונים. לאחר מכן, בדקו את מיץ הרימונים נגד תאי סרטן הערמונית של חולים, שהוחדרו לעכברים זכרים.
המדענים האכילו במיץ הרימונים חלק מהעכברים. הם הזריקו את מיץ הרימונים לבטנם של עכברים אחרים, ולצורך השוואה, האכילו החוקרים, או הזריקו לעכברים אחרים תמיסת פלצבו שאינה מכילה מיץ רימונים.
גידולי הערמונית גדלו באיטיות רבה יותר בעכברים שקיבלו את מיץ הרימונים דרך הפה או על-ידי הזרקה, בהשוואה לעכברים שקיבלו את הפלצבו.
לבסוף, העכברים קיבלו אורוליסינים דרך הפה או על-ידי הזרקה לבטן. כימיקלים אלו, שמקורם ברימונים, התאספו בערמונית, במעי הגס, וברקמות המעיים של העכברים יותר מאשר באיברים אחרים.
החוקרים הגיעו למסקנה כי האלגיטאינים שברימון מאטים (למרות שלא הורסים לגמרי) את סרטן הערמונית בעכברים.
עדיין נדרשים מחקרים נוספים כדי לבחון אם מיץ רימונים פועל באותה דרך בבני אדם.
- ממצאי המחקר פורסמו ב"Journal of Agricultural and Food Chemistry".