הישראלים בתל אביב אוכלים סושי יותר מהצרפתים בפריז ויותר מהאנגלים בלונדון. כך עולה ממחקר שוק שבוצע על-ידי אתר המסעדות EAT.
לאחרונה נפתחה הסושייה ה-100 במספר באזור תל אביב. מתוכן 62 מסעדות יפניות או מסעדות המתמחות בסושי בלבד. 25 מהסושיות מתמחות בסושי מהיר וטייק אווי וכ-13 מסעדות הן בעלות תפריט המבוסס ברובו על סושי.
עוד עולה מהמחקר כי 20% מהסושיות באזור תל אביב הינן כשרות למהדרין.
מבדיקה נוספת שנעשתה על-ידי האתר עולה כי בת"א היחס בין האוכלוסיה למספר מסעדות הסושי הוא גבוה פי 1.2 לעומת לונדון, פי 1.4 לעומת פריז ופי 1.4 לעומת אמסטרדם. לעומת זאת במקומות הראשונים בעולם: טוקיו - פי 50 מת"א וניו-יורק - פי 18 מת"א.
נעם שקד מנכ"ל EAT2 מציין כי "בת"א פועלות בסה"כ כ-1,100 מסעדות והסושיות מהוות כבר כ-12% מכלל המסעדות בעיר וזהו תחום המסעדות המתמחות הנמצא בצמיחה הגדולה ביותר בעיר ת"א."
"ההערכה היא שאחד מכל עשרה תושבים בתל אביב אוכל לפחות פעם בחודש במסעדת סושי, בסושייה או מזמין סושי בטייק אווי", מוסיף שקד.
הסושי בישראל - קצת נתוני מספרים: - היקף השוק בישראל עומד על כ-15 מיליון שקלים.
- היקף השוק בתל אביב עומד על כ-8 מיליון שקלים.
- מחיר מנה ממוצעת במסעדת סושי עממית הינו 39 שקלים.
- מחיר מנה ממוצעת במסעדה יפנית הינו 90 שקלים.
- מספר עיגולי הסושי שמכינים ביום בתל אביב הינו 130,000.
- מספר מנות סושי שמגישים במסעדה ממוצעת ביום הינו 200.