|
פלאפל וחומוס בצלחת אחת ובשלישייה הפותחת
|
|
|
|
|
גם הבמבה בין המאכלים הלאומיים
|
|
|
|
|
מסקר שנערך לקראת יום העצמאות בנושא "מהו המאכל הכי ישראלי?" לא מגיעים הישראלים לשיאים קולינריים עולמיים. עולה כי במקום הראשון, ניחשתם נכון, נמצא הפלאפל. 47% מהנשאלים בחרו בו, לעומת 27% שציינו את החומוס הנמצא במקום השני - ו-8% שבחרו בשווארמה.
בשאלה שעלתה בסקר שערכה חברת סלטי צבר לגבי "איזה מאכל הכי מתגעגעים ישראלים כשהם בחו"ל" נבחר במקום הראשון החומוס, עם 18%, במקום השני הפלאפל עם 17%, ובמקום השלישי השווארמה - 7.8%.
בנושא "עם מי הישראלים היו רוצים כפרטנר לנגב צלחת חומוס" נבחר במקום הראשון השדרן יאיר לפיד, עם 21.5% תומכים, במקום השני ארקדי גאידמק (שמן הסתם היה מעדיף מאכלים אחרים) עם 20% מהקולות, שלישית הדוגמנית/שחקנית/סלבריטאית בר רפאלי, עם 15% מהקולות, ורביעית הזמרת/שחקנית/סלבריטאית נינט טייב, עם 6% מהמצביעים.
לדברי מנכ"ל צבר, דודי מנביץ, ממחקר השוק שבוצע לקראת יום העצמאות עולה כי הישראלים אכלו השנה כ-20,000 טון חומוס, וכי ישראלי אוכל בממוצע כ-4-5 ק"ג חומוס בשנה. אנו נציין, כי בסקר המאכל האהוב הוזכרו, בשוליים, גם השניצל, שזכה ל-2.6% מקולות הישראלים, "על האש" (בשר, סטייקים, שיפודים ולאפה), עם 2.5% מקולות המצביעים, הגבינות עם 1.4%, ופחות מ-1% הזכירו את הבורקס, הסביח, הגפילטע-פיש, המטבוחה, המעדן מילקי, הקוסקוס, החטיף במבה והג'חנון. 19.1% מהישראלים אמרו שהם כלל לא מתגעגעים לאוכל ישראלי כשהם נמצאים בחו"ל...