|
לא מפסיקים להזמין [צילום: AP]
|
|
|
|
|
|
מוזיקה רועשת יכולה להיות פס הקול המושלם לערב של שתייה.
למרות שאין זה סוד לבעלי הברים למינהם, מחקר צרפתי חדש מראה כי הגברת עוצמת המוזיקה יכולה לתת דחיפה רצינית לשתייה שעל הבר. חוקרים גילו כי מוזיקה רועשת קשורה לעלייה בצריכת האלכוהול והיא גם מקצרת את משך הזמן הנדרש ליושבי הבר לרוקן את כוסותיהם.
מחקר קודם שנעשה בתחום הראה כי מוזיקה מהירה יכולה לגרום לשתייה מהירה, וכי השמעת מוזיקה, לעומת העדר מוזיקה, יכולה לגרום לאדם לשהות זמן ממושך יותר בבר.
החוקרים, מאוניברסיטת Bretagne-Sud שבצרפת, דיווחו כי זוהי הפעם הראשונה שגישה ניסיונית בקונספט מציאותי גילתה את ההשפעות של מוזיקה רועשת על צריכת אלכוהול.
מוזיקה המושמעת בבר קשורה לעלייה בכמות השתייה, והחוקרים מאמינים כי יש לעודד את בעלי הברים להשמיע מוזיקה ברמה מתונה יותר - וליידע את הלקוחות לגבי הדרך שבה מוזיקה רועשת עלולה להשפיע על צריכת האלכוהול שלהם.
הרעש מפריע לדבר?
במסגרת המחקר, שפורסם ב"Alcoholism: Clinical & Experimental Research", החוקרים צפו ב-40 גברים צעירים ששתו בירה בשני ברים בעיר במערב צרפת, במהלך שלושה ערבי שבת.
באישור בעלי הבר, שינו החוקרים את רמות עוצמת המוזיקה של 40 שירים שהתנגנו בבר בין 72 דציבלים (עוצמה טיפוסית) ל-88 דציבלים (עוצמה גבוהה), ואז בחרו באופן אקראי בגברים שהזמינו בירה וצפו בהם.
לאחר שכל אחד מהגברים עזב את הבר, רמות המוזיקה שונו שוב והחוקרים בחרו בגבר אקראי אחר לצפות בו.
התוצאות הראו קשר בין מוזיקה רועשת לנטייה של יושבי הבר לשתות כמות בירה רבה יותר ולשתות מהר יותר. כשהמוזיקה הייתה רועשת, יושבי הבר הזמינו בממוצע 3.4 משקאות ונדרשו להם פחות מ-11.5 דקות לסיים כוס בירה, בהשוואה ל-2.6 כוסות משקה בממוצע ו-14.5 דקות לסיים אותו כשהמוזיקה הייתה ברמות נורמליות.
החוקרים מצאו שני הסברים לקשר בין הרגלי השתייה למוזיקה הרועשת.
אחד מהם, התומך בתוצאות מחקרים קודמים בתחום המוזיקה, המזון והשתייה, הוא כי עוצמת מוזיקה גבוהה גורמת להתעוררות אצל הגברים וגורמת להם לשתות מהר יותר ולהזמין משקאות רבים יותר. הסבר אחר הוא כי למוזיקה רועשת ישנה השפעה שלילית על האינטראקציה החברתית בבר, ולכן - יושבי הבר מדברים פחות ושותים יותר.