|
דגני בוקר - בריאות מוטלת בספק
|
יפעת גדות
|
במסגרת בדיקה שנעשתה בארה"ב - 11 מסוג הדגנים שנבדקו הכילו כמות סוכר שוות ערך לסופגניה מצופה סוכר * שני סוגי הדגנים שדורגו במקום הגרוע ביותר - 'גולדן קריפס' של "פוסט" ו'האני סמקס' של "קלוגס" - הכילו יותר מ-50% סוכר ומעט מאוד סיבים
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בוודאי שמעתם לא פעם על החשיבות שבארוחת הבוקר ועל כך שהיא תורמת גם למלחמה בהשמנה. כעת, מסתבר שהתנאי לכך הוא עניין של קלוריות.
מחקר חדש מראה כי אנשים שאוכלים ארוחת בוקר צורכים בממוצע כמות נמוכה יותר של קלוריות ביום לעומת אנשים המדלגים על ארוחת הבוקר, ולנשים המקפידות לאכול ארוחת בוקר יש BMI נמוך יותר בממוצע מזה של נשים שמוותרות על הארוחה הראשונה של היום.
אך המחקר הראה גם כי ככל שמספר הקלוריות שבארוחת הבוקר עולות, כך עולה גם מספר הקלוריות והשומן לאורך כל היום - והצריכה הממוצעת של החומרים המזינים (כולל סידן ומספר ויטמינים) יורדת. כמו כן, לא נמצא הבדל בין ה-BMI של גברים שאכלו ארוחת בוקר לבין זה של אלו שלא.
הנתונים מגיעים מ-12,300 משתתפים אמריקנים שלקחו חלק בסקר בריאות ממשלתי שנערך בין השנים 1999 ל-2004. החוקרים - מקווין קולג' של אוניברסיטת ניו-יורק.
רוב המשתתפים - 80% - דיווחו על אכילת ארוחת בוקר ביום המחקר. אך כמעט 17% דיווחו שהם בוחרים בתחליפי מאפה, משקה, חטיף, או פריטים אחרים שאינם תחת הקטגוריה של חמשת קבוצות המזון (דגנים, פירות, ירקות, מוצרי חלב ובשר או אלטרנטיבות לבשר).
החוקרים עדיין תומכים בחשיבות של ארוחת הבוקר, אך מדגישים גם כי יש לבחור במזונות דלי קלוריות לארוחה חשובה זו.
המחקר פורסם בגיליון נובמבר של העיתון האמריקני לתזונה רפואית. כל החוקרים, מלבד אחד, היו בעלי קשרים לחברת 'Quaker-Tropicana-Gatorade', או למוסד לחקר ארוחות הבוקר הממומן על-יד החברה.