|
טמפרטורות מתונות [צילום: AP]
|
|
|
|
תה ירוק משבש פעולת תרופות נגד סרטן
|
יפעת גדות
|
במסגרת מחקרים מעבדתיים נבדקה ההשפעה של התה הירוק על יעילות תרופות מסויימות נגד סרטן * חלק מהמרכיבים שבתה הירוק מנעו מהתרופה להרוג את תאי הגידול * החוקרים קוראים לחולים המקבלים את הטיפול להימנע משימוש במוצרי התה הירוק
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
תה ירוק עלול שלא להועיל במיוחד נגד סרטן הגרון - קובע מחקר חדש, ושתיית המשקה כשהוא חם מאוד עלולה אפילו להעלות את הסיכון למחלה.
מספר מחקרים גילו כבר קשר בין התה הירוק - המכיל כמות רבה של מרכיבים אנטי-חמצוניים הנקראים קטוצ'ינים - לסיכון נמוך יותר לסוגי סרטן מסויימים, כולל סרטן ערמונית, המעי הגס והשד. מספר מחקרים אף הראו כי התה יכול להגן גם מפני סרטן הוושט, אך אחרים לא גילו יתרון כזה.
המחקר החדש, שכלל 5,400 סינים עם וללא סרטן הוושט, לא גילה ראיות לכך שאלו ששתו תה ירוק על בסיס קבוע היו בסיכון נמוך יותר למחלה.
ממצא מפתיע שעלה מן המחקר הוא ששתיית תה בטמפרטורות גבוהות עלולה למעשה לעודד את היווצרות הסרטן.
ממצאי המחקר פורסמו בעיתון הבינלאומי לסרטן.
החוקרים גילו כי בהשוואה לאנשים שלא שתו תה, אלו שהרתיחו את התה ושתו אותו כך היו בסיכון גבוה פי 3-2 לסרטן הוושט. לא נמצאה עלייה בסיכון בקרב אנשים ששתו תה שלא רתח.
הממצאים תומכים בממצאי מחקר שפורסם בחודש מרס וגילה קשר בין משקאות חמים לסיכון גבוה לסרטן הוושט [ראו ידיעה משמאל]. אותם חוקרים גילו כי אנשים ששתו באופן קבוע תה מיד לאחר שמזגו אותו היו בסיכון גבוה למחלה, לעומת אוהבי התה ששתו אותו רק לאחר שהתקרר מספר דקות.
לא ברור מדוע משקאות חמים עלולים לגרום לסרטן הוושט, אך אפשרות אחת היא שהחום החוזר ונשנה פוגע בתאים שברפידות הגרון וגורם להם לנזק.
השורה התחתונה היא שאנשים צריכים לשתות את המשקה שלהם חם, אך לא רותח, מייעצים החוקרים - מהמרכז לפיקוח ומניעת מחלות בסין.
מספר מחקרים הראו כי שתיית משקאות חמים על בסיס קבוע - כולל תה, קפה ומרק - עלולה להעלות את הסיכון הן לסרטן הוושט והן לסרטן הקיבה.
למרות שהמחקר הנוכחי לא מצא השפעה מגינה של התה הירוק, החוקרים מאמינים כי שתיית תה ירוק בטמפרטורות מתונות יכולה להיות עדיין בעלת יתרונות מרובים, כולל הורדת הסיכון למספר סוגי סרטן.