כמעט 200 שנה, היין האדום זוכה להוקרה בשל תכונותיו הבריאותיות. מחקרים הראו כי הוא מועיל לכל דבר - ממניעת סרטן ועד להגנה על הלב ועל המוח מנזק שעלול לגרום להפרעות הקשורות לזיקנה כמו סוכרת ודלקתיות. כעת, חוקרים מדווחים (יום א', 14.6.09) כי הם מצליחים סוף סוף להסביר מבחינה מדעית את היתרונות הרבים שלו.
היין האדום מכיל תערובת מורכבת של רכיבים, אך אחד מהם הוא ה"סופרסטאר" שבדרך כלל זוכה לעיקר תשומת הלב - רזברטרול. חוקרים טוענים כי ישנם גם רכיבים אחרים בטבע בעלי תכונות דומות לרזברטרול, אך למרות זאת, זהו אחד המרכיבים הכי נחקרים והכי נצרכים.
לדברי החוקרים, מאוניברסיטת קווינסלנד שבאוסטרליה, בתרבות המערב, ישנה הילת מסתורין וסמליות היסטורית סביב היין האדום, וכמובן שלא מעט הנאות קשורות לשתייתו, כולן, מעניקות לו את היתרון הפסיכולוגי כמשקה "חכם". למרות שלא רבים הם האנשים שאוכלים כוס אוכמניות ביום במשך שנים ברציפות, אם ניתן היה לערוך מחקר אוכלוסייתי לאורך עשור או יותר בקבוצה כזו, הרי שאפשר היה לגלות תוצאות דומות.
אך לגבי הרזברטרול, מחקרים רבים ממשיכים להוכיח את תפקידו המכובד בשיפור הבריאות, ומדענים מאמינים כי הם מצליחים להבין סוף סוף לא רק מה הוא עושה, אלא כיצד הוא עושה זאת.
החוקרים דיווחו כי דרך חקר הרזברטרול, הם למדו גם שיעור חשוב: המרכיב מופעל בדרך כלל על-ידי המעיים או הכבד לפני שהוא מגיע לזרם הדם, שם הוא מתחיל להשפיע, לכן, רוב הרזברטרול שביין האדום אינו מגיע לזרם הדם.
הספיגה דרך הקרום הרירי שבפה יכולה להיות כמעט פי 100 מהספיגה בזרם הדם אם שותים את היין לאט ולא בולעים אותו בשקיקה, מדגישים החוקרים. יחד עם זאת, לא ידוע אם יש חשיבות לדבר, אך נושאים כאלו אינם זוכים בדרך כלל לתשומת לב במחקרים השונים.
ממצאי המחקר פורסמו ב-"Alcoholism: Clinical and Experimental Research".