שיעור ניכר בקרב האוכלוסייה הבוגרת בישראל (76%) צורך דגים בתדירות זו או אחרת. 18% מהם דיווחו על הפחתה בצריכת דגים בחודש האחרון. כך על-פי נתוני סקר מדגמי שנערך בשבוע שעבר על-ידי מכון הסקרים שילוב.
הסקר בדק את הרגלי צריכת הדגים בישראל ואת השינוי שחל בצריכתם, בעקבות פריצת משבר הביוב בחופי גוש דן.
הזיהום בים התיכון נמצא כסיבה העיקרית להפחתת צריכת הדגים בקרב ציבור אוכלי הדגים הצורך פחות דגים מבעבר.
מתוצאות הסקר עולה, כי שלושה רבעים מהציבור הישראלי צורכים דגים בתדירות זו או אחרת. 18% מהם דיווחו על ירידה בצריכת דגים בחודש האחרון. 68% מהציבור שהפחית את צריכת הדגים, ציינו את הזיהום בים כסיבה הממשית להפחתת הצריכה.
עם זאת, 85% מהמדווחים על הפחתת הצריכה, הביעו נכונות לחזור ולצרוך דגים בעתיד. מרביתם - 62%, ציינו את הפסקת הזיהום ואישור משרדי הבריאות והחקלאות, כתנאי - לחזרתם לאכול דגים.
הסקר בוצע מייד לאחר תחילתו של מבצע הפרסום ויחסי הציבור של "הדג המאושר" וכבר לאחר יומיים ציינו רבע מבין הנשאלים במדגם, כי נחשפו לתו האיכות "הדג המאושר- בטוח למאכל", המבחין בין דגי בריכות וחקלאות ימית לבין דגי ים.