משרד הבריאות מגבש בימים אלה נוהל שיחייב את חברות הקייטרינג לפקח על האיכות התזונתית של המזון המוגש לתלמידים במערכת החינוך, כך נמסר אמש (ג', 28.2.12) בדיון מעקב של הוועדה לזכויות הילד בראשות
זבולון אורלב, על הפיקוח על המזון בבתי הספר. ד"ר זיוה שטל, מנהלת המחלקה לתזונה במשרד הבריאות, העריכה כי הנוהל יושלם תוך שלושה חודשים. הוועדה לזכויות הילד פנתה למשרד החינוך בבקשה להפעיל את מועצות התלמידים ולקיים תהליך חינוכי לצריכת מזון בריא.
"הצטערתי לשמוע שבנושא הברזיות המזוהמות לא נעשה דבר", אמר יו"ר הוועדה זבולון אורלב, "אני מבקש ממשרד החינוך להנחות את מוסדות החינוך להתחיל תהליך הסברתי על הצורך לשמור על ניקיון הברזיות ולהפעיל את מועצות התלמידים, שהתלמידים יקבלו על עצמם לנקות את הברזים באופן שוטף. בעניין איכות המזון, אני דורש ממשרד הבריאות לבצע מדגמים תכופים ולא לסמוך על גופים חיצוניים שמשרד החינוך
מפעיל".
חיים הלפרין ממשרד החינוך דיווח לוועדה כי הופץ תזכיר חוק שיקנה למשרד סמכות להורות לרשויות מקומיות לשלול את רישיון העסק ממי שימכור לתלמידים מזון בניגוד להנחיות משרד הבריאות. כן דיווח כי בהתאם להחלטת הממשלה יסובסדו כל המסגרות החינוכיות לילדים בין גיל 9-3, עד השעה 4 אחה"צ. סבסוד זה כולל חוגים, סיוע בשיעורי בית והעשרה, תוך מתן מענה גם לסוגיית ההזנה. באשכולות 3-1 ההזנה תהיה חינם וביתר האשכולות יהיה מימון דיפרנציאלי של המדינה.
"כשהפיקוח מוכפף לבעל אינטרס, כמו שספקית ההזנה, קרן רש"י, היא זו ששוכרת חברת משנה שמפקחת על איכות המזון, זו בעיה", אמר אהוד פלג מ
המועצה הישראלית לצרכנות, "הפיקוח צריך להיות שלטוני, או לכל הפחות מנותק מהספק המבצע".