|
אוהבי השוקולד רזים יותר?
|
יפעת גדות
|
צריכת שוקולד על בסיס קבוע נמצאה קשורה ל-BMI נמוך יותר * מדענים משערים כי למרות שהשוקולד עתיר קלוריות, הוא מכיל מרכיבים התורמים לירידה במשקל
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
בפעם הבאה שמתחשק לכם להכניס קוביית שוקולד לפה אל תחשבו פעמיים. היתרונות המדהימים של השוקולד יתנו לכם הרבה יותר מסיבה אחת לעשות זאת.
שוקולד הוא אחד המזונות המפתים ביותר את רובנו. הארומה הריחנית, הטעם והמרקם של השוקולד גורמים להנאה רבה ואהובים על אנשים בחלקים רבים בעולם מזה מאות שנים. השוקולד מוכר היטב גם כמאכל מנחם.
מחקר חדש שנעשה על-ידי חוקרים מהמרכז למחקר של נסטלה בלוזאן שבשווייץ, עוזר לבסס את היתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של השוקולד. המחקר, שכלל 30 משתתפים בריאים, גילה כי אכילת 45 גרם של שוקולד מריר ביום הורידה את רמות הורמוני הלחץ וסמנים אחרים של חרדה רגשית אצל אנשים שהרגישו תחת לחץ.
מקור הפלבנואידים והמרכיבים האחרים שבשוקולד הנושאים איתם יתרונות בריאותיים הוא בקקאו. בתהליך ייצור השוקולד, פולי הקקאו עוברים התססה טבעית לפני שהם מעובדים למרכיבים העיקריים איתם מייצרים את השוקולד - שומן קקאו ואבקת קקאו.
מדענים גילו כי השוקולד יעיל בטיפול במחלות הקשורות להפרעות של עצב המשולש, כולל מיגרנות והפרעות מפרקים, כמו גם בהשפעות שיש לבעיות קרדיווסקולריות (של הלב וכלי הדם) על אנשים חולי סוכרת מסוג 2. הפלבנואידים שבשוקולד מחזקים את המיטוכונדריה, תחנת הכוח של תאי הגוף, הנחלשת אצל אנשים עם בעיות קרדיווסקולריות.
ידוע גם כי הפלבנואידים שבשוקולד מורידים את לחץ הדם ולכן מסייעים פוטנציאלית בהורדת הסיכון למחלות לב.
מעשנים יכולים גם ליהנות מיתרונות השוקולד הודות לפוליפנולים הנמצאים בשוקולד המריר, המשפיעים על טסיות הדם ומונעים היווצרות קרישי דם.