|
סיכון לסוכרת [צילום: יח"צ]
|
|
|
|
|
|
העלייה במספר ההמבורגרים והבשרים האדומים האחרים שאנו אוכלים על בסיס יומי קשורה לסיכון גבוה יותר להתפתחות סוכרת מסוג 2. כך עולה ממחקר חדש.
החוקרים, מהאוניברסיטה הלאומית של סינגפור, סבורים כי יש מספיק ראיות שמצדיקות לעודד אנשים לפחות לא להעלות את צריכת הבשר האדום ולחשוב על דרכים להורדת הצריכה.
המחקר לא הצליח להוכיח כי אכילת בשר אדום גורמת לסוכרת, אך מחקרים בעבר כבר קישרו בין אכילת הבשר לסיכון לסוכרת מסוג 2, מצב המתרחש כשהגוף אינו מייצר כמות מספקת של אינסולין או מתעלם מהאינסולין לו הוא זקוק כדי להפוך את המזון לאנרגיה.
להפחית בכמות
כ-26 מיליון אמריקנים סובלים מסוכרת ובין 90% ל-95% מהם מסוכרת מסוג 2, על-פי נתונים של המרכז לבקרת מחלות (CDC). מחקרים מוקדמים יותר על בשר אדום - כמו בקר, חזיר וכבש - לא לקחו בחשבון את הכמות שהמשתתפים אכלו לאורך זמן. כך לדברי החוקרים שערכו את המחקר הנוכחי.
לצורך המחקר החדש, עקבו החוקרים אחר 149,000 גברים ונשים מארצות הברית לאורך 12 עד 16 שנה. כל ארבע שנים, נשאלו המשתתפים לגבי כמות הבשר האדום שאכלו ביום. בסך-הכל, דיווחו המשתתפים על אכילה של בין חצי מנה לשתי מנות בכל יום. מנה הייתה שוות-ערך לשתי פרוסות בייקון, נקניקייה אחת או המבורגר במשקל 90 גרם.
בסוף המחקר, דווחו 7,540 מקרים של סוכרת מסוג 2. 1,758 מקרי סוכרת זוהו בקרב 41,236 המשתתפים שלא שינו את כמות הבשר האדום שאכלו על בסיס יומי. בקרב אנשים שהוסיפו יותר מחצי מנה של בשר אדום ביום היו שני מקרים לכל 300 איש, בהשוואה למקרה אחד בקבוצה שלא שינתה את כמות הבשר האדום שאכלה.
הורדת כמות הבשר האדום אותה אכל כל משתתף לא נמצאה קשורה לשינוי כלשהו במהלך ארבע השנים הראשונות, אך לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון גורמים כמו כמות הבשר האדום שהמשתתפים אכלו בתחילה, סטטוס משפחתי והיסטוריה משפחתית של מספר מצבים, אכילת כמות קטנה יותר של בשר אדום נמצאה קשורה לירידה של 14% בסיכון לפתח סוכרת מסוג 2 לאורך 16-12 השנים הבאות.