משרד הבריאות הפיץ היום (יום ב', 16.6.14) לראשונה עמדה רשמית נגד השימוש הנרחב במלח ובתחליפי מלח בתעשיית המזון. פרופ' איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, פרסם נייר עמדה אשר הופץ לתעשיית המזון בישראל ובו המלצה לתעשיית המזון לא להשתמש בתחליפי מלח בייצור מזון.
עמדת משרד הבריאות מתפרסמת כחלק מהתוכנית הלאומית להפחתת צריכת נתרן, המהווה נדבך משמעותי בתוכנית הלאומית "אפשריבריא". התוכנית שמה לה למטרה לסייע לאוכלוסייה בהדרגה ובאיטיות (בטווח של שנים) להוריד את סף החישה למלוח, ועקב כך להעדיף צריכה של מזונות פחות מלוחים. לפיכך, אין מקום, בשלב זה, לעודד שימוש בתחליפי
מלח.
במשרד הבריאות מאמינים ששיתוף פעולה מוצלח עם תעשיית המזון, שכבר החל, יוביל להטמעת הרגלי צריכה ותזונה טובים יותר שיקדמו את בריאות הציבור בישראל.