משרד הבריאות ושירות המזון הארצי, כולל תחנות ההסגר בנמלים, החלו מאז 'פרשת רמדיה' לנקוט בצעדי אכיפה מחמירים בעת ביצוע היבוא ושחרור סחורות מזון.
מצב זה גורם לכך שהטיפול בבדיקת משלוחי המזון בנמלים מתחיל רק לאחר 5-8 ימים בממוצע, ממועד הגעת הטובין לארץ. שחרור המזון לאחר הבדיקות על הטובין, שבעבר לא נבדקו, נמשך בין 17-21 יום, לעומת יום או יומיים בעבר.
בנמלי הארץ ובעיקר בנמל אשדוד ממתינות אלפי מכולות לבדיקה. העיכובים בשחרור מטענים אלה גורמים נזקים כלכליים חמורים, בעיקר ליבואני המזון, אך גם לכל מי שעוסק בתחום.
איגוד לשכות המסחר פנה בנושא למנהלת שירות המזון, אולם לדבריהם, העיכוב נמשך בשל מצוקת כוח אדם שאינה מאפשרת תגבור צוות העובדים בנמלים. במכתב ששלח יוסי שוסטק, מנכ"ל איגוד לשכות המסחר, ביקש שוסטק את התערבות מנכ"ל משרד הבריאות.