ההסתדרות, הנהלת חברת המשקאות טמפו וועד העובדים של מקדמי המכירות ונציגי המכירות במוקד הטלפוני של טמפו חתמו (יום ג', 5.4.16) על הסכם קיבוצי ראשון. תוקף ההסכם הוא עד לסוף 2018 והוא חל על כ-120 עובדים, אשר התאגדו בהסתדרות לפני כשנה.
טמפו היא אחת מחברות המשקאות הגדולות והוותיקות. מפעלה המרכזי נמצא בנתניה. היא מייצרת ומשווקת משקאות אלכוהוליים מוכרים כגון גולדסטאר, מכבי והיינקן, יינות ברקן, וודקה אבסולוט, שיבאס וג'יימסון וכן משקאות קלים כמו סיידר הגליל וג'אמפ; סן פלגרינו, מותגי תאגיד פפסיקו - פפסי, פפסי מקס, סבן אפ ומירינדה וכן את משקה האנרגיה XL.
בראש ההסכם נקבע כי העובדים יקבלו תוספת שכר משמעותית בשתי פעימות: 3.5% החל מחודש ינואר 2016 ו-3.5% החל מינואר 2018. עוד נקבע כי תקופת הניסיון בחברה תעמוד על שנתיים, שלאחריה העובדים יקבלו מעמד קביעות.
החל בחודש ינואר 2017 החברה תבצע מדי חודש הפרשות שוטפות לקרן השתלמות עבור כל העובדים הקבועים. הפרשות אלה יגיעו, בהתאם לוותק, עד לכ-10% מהשכר.
לפי ההסכם, מקדמי המכירות בחברה יקבלו 30 שקל דמי אש"ל על כל יום עבודה, וכן ייהנו ממענק חד-פעמי בסך 1,500 שקל. לצד זאת הוסכם כי נציגי המכירות במוקד הטלפוני יזכו מדי יום להשתתפות של למעלה מ-80% מצד החברה בתשלום על ארוחות.
ההסכם מסדיר גם מנגנון הידברות עם ועד העובדים ועם ההסתדרות במקרה של צורך בפיטורי עובדים מטעמי התייעלות.
בנוסף לכך, ההסכם קובע כי ועד העובדים ייהנה מתקציב בגובה 9 ימי עבודה בשנה שיינתן לו מטעם החברה, לשם פעילויותיו. הוא אף מסדיר את גובה דמי ההבראה שיקבלו העובדים, מספר ימי החופשה, גובה ההפרשות לפנסיה ועוד.
ההסכם נחתם במעמד הרצל יאקה יו"ר הסתדרות המזון והפרמצבטיקה, משה סמיה יו"ר ההסתדרות במרחב נתניה,
ז'ק בר יו"ר ומנכ"ל טמפו, גיל סגל מנהל משאבי אנוש בטמפו, נועם שניידר יו"ר ועד מקדמי המכירות בטמפו וועד העובדים הנבחר, עו"ד גאוין חנן ממרחב נתניה. העבודה על ההסכם לוותה על-ידי יוסי מלקו מזכיר האיגוד המקצועי במרחב נתניה ועל-ידי אנשי הלשכה המשפטית של האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות.