|   15:07:40
  עידן יוסף  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
בית חולים לניאדו בנתניה - המרכז הרפואי המוביל בשרון
כתיבת המומחים
עו"ד גיל קראוס דורג ב-DUNS100 כאחד המשרדים הבולטים בביטוח לאומי
עמית איסמן, שלמה למברגר ואלון אלטמן [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

צוות בפרקליטות בוחן את התמשכות ההליכים הפליליים

רוטמן: "הדיווח שהוגש לא עמד במטרות החוק. נדרש הסבר משכנע לשאלות איך תפחו התקופות. אין לנו מושג כמה עינוי דין מתרחש דווקא במקרים שלא הוגש בהם כתב אישום" פרקליט המדינה איסמן: לאחרונה הוחלט על הקמת צוות שידון בקיצור זמני הטיפול בחקירות ותביעות בראשות מומי למברגר
30/05/2023  |   עידן יוסף   |   חדשות   |   כנסת 25   |   תגובות
המשנה הפלילי עו"ד למברגר:
"במבחן התוצאה והמאמצים שאנחנו עושים, למרות שיש לנו יכולת להאריך את הזמנים יש לנו הרבה יותר הקפדה ומדידה וקביעה של הנחיות פנימיות בפרקליטות לוודא את לוחות הזמנים"

ועדת החוקה קיימה (יום ב', 29.5.23) דיון מיוחד בהשתתפות פרקליט המדינה עו"ד עמית איסמן, בנושא התמשכות הליכי חקירה והעמדה לדין - דיווח לפי סעיף 57א(ב) לחוק סדר הדין הפלילי, דיווח על שיעור המקרים בהם משך הליכי החקירה וההעמדה לדין על-ידי רשויות האכיפה השונות תואם את התקופות בקבועות בנהלים ובהנחיות, ועל מספר המקרים בהם נדרשה הסכמת היועמ"ש לממשלה להגשת כתב אישום בשל חריגה מהתקופות הקבועות.


"הדיווח הדו-שנתי הבא אמור להתקבל בספטמבר 23', אך חשוב לי שלא נמצא עצמנו בפני אותן שאלות", פתח את הישיבה יו"ר הוועדה ח"כ שמחה רוטמן. "הדיווח עוסק במשך הליכי חקירה והעמדה לדין. הסעיף בחוק מייצר מנגנון דיווח על חקיקה מהנחיית היועמ"ש. לפי הדוח האחרון, 99.8% מכתבי האישום שהוגשו, עמדו בנהלים והשאר - ב-137 מקרים שהתבקשה בהם הסכמת יועמ"ש לחריגה, היועמ"ש נתן הסכמתו להגשת כתב אישום ב-136 מקרים. הנחיית היועמ"ש לממשלה קובעת את משך הטיפול בתביעה עד הגשת כתב אישום. החוק אומר שנדרש להעביר את הדיווח על החריגות וכן יש מסגרת של דיווח ליועמ"ש על מקרים בהם הופעלה סמכות הפרקליט - בכמה מקרים ניתן אישור לחריגה על-ידי הדרג הבכיר. בדיווח ניתנו רק כתבי אישום בעוד חובת הדיווח היא גם לגבי אדם שמוחזק כנגדו תיק חקירה שנתיים ולאחריה נסגר התיק, שזו חריגה שלא נמצאת בדיווח. זה דיווח קריטי וחשוב כי כשמוגש כתב אישום ההנחה שלי היא שאחד הגורמים המפקחים הוא בית המשפט, וכאן אדם תלוי באוויר ללא דיווח.

"ההנחיות שעמדו בפני חברי ועדת החוקה בעת חקיקת החוק דיברו על מקסימום שנתיים וחצי, שלאחריהן ההחלטה עוברת לפרקליט המדינה. לאורך כל דיוני ועדת החוקה דאז, נציגי הממשלה הסבירו כמה ההנחיה חשובה וכמה האינטרס של צמצום הזמנים הוא אינטרס של המערכת. ההנחיות היו אמורות לתת מענה, אך שיניתם את הזמנים ומהנחיה שלמעט מספר מקרים מביאה את היועמ"ש להיכנס לאירוע אחרי שנתיים וחצי לכל המאוחר, הגענו למצב בו אפשר להגיע גם ל-11 שנים וחצי. נשאלת השאלה איפה המחוקק, מטרתו, הדיווח וההבנה שכל מלאכתם של חברי הכנסת שחוקקו והתריעו מפני הסיטואציה של הנחיה במקום חקיקה והשתכנעו שיש לסמוך ומגלים שההנחיה צימחה לה כנפיים".

פרקליט המדינה, עו"ד עמית איסמן, התייחס לבעיה: "נושא עינוי הדין שנגרם לחשוד מהצד האחד ולקורבן העבירה מהצד השני, מקום בו הליכי החקירה מתמשכים, הוא נושא שיש להשקיע בו הרבה עבודה כדי לקצרו ולפעול לכך שהפער יהיה קצר ככל האפשר. פעם שניה, אני מתחבר לאמירה שצדק שלוקח זמן לעשותו הוא פחות צדק. זה אינטרס של המערכת כולה. יש להבחין בין החקירה להחלטה על העמדה לדין שהם פרקי זמן שיש לקצרם ולעשותם מיטבית. ההנחיה היא השלמה להנחיית היועצת למשכי הטיפול שהיא בת כ-3 שנים. לפני מספר חודשים חשבנו היועצת ואני שיש מקום לחשיבה מחודשת על ההנחיה ולכן בהחלטה משותפת עם המשנה הפלילי הוחלט על הקמת צוות שיקיים חשיבה בין השאר בשאלות אקוטיות המטרידות אותנו ואת היו"ר - זמני הטיפול, קיצור וכן האם כל העילות שצוינו בעלות אותו משקל, האם כולן רלוונטיות, צריך להוציא חלקן או לשנות אחרות. זאת מעבר להנחיה המעודכנת שהוצאנו.

"עשינו פעולות שונות לאורך השנים ויש לקחת בחשבון שהפרקליטות מטפלת ב-30,000 תיקי חקירות בשנה עם כ-600 פרקליטים המופיעים ב-80,000 הופעות בבתי המשפט".

עוד אמר איסמן: "דרך תיאור הדברים נכונה - חוקק חוק שהשאיר את הסמכות ואני מניח שכשיצאו לדרך הייתה הערכה מושכלת שאלו טווחי הזמנים הנדרשים על-מנת לייצר זמנים אפקטיביים וריאליים. אני מניח שבמבחן המציאות זיהו שיש חלקים שסד הזמנים שנקבע להם בתחילת הדרך לא מספיק. שלוש השנים שעברו זה זמן למידה ובאנו מיוזמתנו עוד לפני הדיון הזה מתוך הבנה של אותה מטוטלת. עלינו לבחון ולשאול כיצד התחלנו עם שנתיים וחצי וסיימנו עם 11 והאם יש הצדקה אמיתית ל-11. יש להסתכל עם הפנים קדימה ואז זו לא רק ועדה שתנסה למצוא פתרון. לצד זאת נעשו ונעשות פעולות משמעותיות כדי לצמצם זמנים ללא כל קשר להנחיה".

רוטמן: "הייתם יכולים לומר שהתחייבתם ללוחות זמנים ובגלל מצוקת כוח אדם לא מצליחים לעמוד בסטנדרט, אבל שיניתם את לוחות הזמנים תוך כדי דיווח. בתקופת הדיווח הראשונה שהייתם מחויבים לה על-פי חוק, התנהלה אצלכם תכתובת ענפה איך הדיווח צריך להיראות כלפי הכנסת, הבנתם שהדיווח בעייתי כי יש הנחיות שהשתנו ולוחות הזמנים תפחו משמעותית וכמחוקק אני מתוסכל כי אתה מונע ממני את הכלי לבנצ'מרק [נקודת מידוד, ע"י], אתם מגישים דוח שלפיו אתם עומדים ב-99.8% כי שיניתם את ההנחיה. החוק ברור מאוד וכך גם מטרת החקיקה. מגיעים אליי אנשים שמוחזק כנגדם תיק במשך עשור. יכול להיות מצב שהליך חקירה נמשך המון זמן בניגוד לקבוע בדין וצריך להיות דיווח על כך. זה הדבר המטריד ביותר. הדיווח שהוגש לא עמד במטרות החוק ולא נותן מענה למצוקה שלשמה התכנסנו".

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד): "המצב לא טוב וברור שהפרקליטות לא נהנית מהמצב. בהסתכלות קדימה, השאלה אם לוועדה יש זמן קצוב לישיבותיה או שזה יימרח הרבה זמן. כשמדברים על הצורך בצדק לאזרחים ובמערכת משפט שנותנת מענה לאזרח בקצה זה סוג הדברים. אני אפילו לא מעלה על דעתי שמישהו לא רוצה זאת. עכשיו יש להתמקד בכך שהדבר יקרה מהר כי יש אנשים המחכים ליומם בבתי המשפט או במערכת הדין". עוד אמרה: הדברים הם לא לשביעות רצוני אך אין לנו פרקליטות אחרת ויש לתקן את מה שלא עובד. אני לא מרגישה שעבדו עליי כמי שהייתה שם בדיוני ועדת החוקה".

ח"כ אפרת רייטן (העבודה): "הסוגיה אינה חדשה וכולנו מכירים את הנזק לנחקרים למשפחותיהם ובכלל. ההנחיות נועדו לסייע ולקצר והשאלה אם זה קרה. אני מקווה שהקמת הוועדה תסייע עוד ויש לקצוב את זמן עבודתה".

ח"כ טלי גוטליב (הליכוד): למחוקקים ולפרקליטות הייתה כוונה לצמצם זמנים כדי להתחשב בנחקרים אבל הכנסת טעתה בחקיקה. אתם שוקלים את הדברים עניינית כי המחוקק נתן לכם שיקול דעת בלתי מוגבל. גם קביעת ההתיישנות היא אות מתה כי הדברים נתונים לפרשנות כי יש חריגים. הפיל הלבן בחדר הוא מתי אין תום לב, מתי החזקת התיק היא כי אני רוצה חרב על צווארו של נבחר ציבור. כפליליסטית אניח את ההנחות הבאות - תיק מעולה הוא מעולה ראייתית ולא צריך לחקור אותו 7 שנים עם הארכה".

ח"כ גלעד קריב (העבודה): "כשתוקפים את בעיית הימשכות ההליכים, אם מעמידים את ההבנה שזה מרכיב בדוקטרינת הצדק, נצטרך כוועדה לתת את הדעת על כל החוליות בתהליך כולל על משך הזמן בטריטוריית בתי המשפט. כמו-כן, לקראת עבודת הצוות יש לבדוק אם נלקחים בחשבון נתונים לגבי התפלגות המועדים - אנחנו לא יודעים אם בפרק זמן שנקבע לגבי הימשכות מגלים שחלק ניכר מהתיקים מסתיימים אחרי מחצית מהזמן. משמעותי מאוד להבין אם בקביעת הטווחים הולכים על נקודת הקיצון או נקודת האמצע שבגינה הולכים להארכות. בנוסף, יש לבחון אם יש משפט משווה בנושא למדינות דומות. חייבים לשמוע את ניתוח ההמלצות שלכם. יש לתת את הדעת לסוגית הגדלת הפרקליטים. בין אם מדובר בפרקליטות, במשטרה או בבית המשפט, צריך שתהיה כתובת ברורה ואפקטיבית לאזרח לבוא ולומר שמשהו פה חורג מהסטנדרט תוך כדי תנועה".

המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים, עו"ד שלמה (מומי) למברגר, התייחס תחילה לצוות שיוקם ואמר כי בשלב זה אוספים את חברי הצוות מחטיבת החקירות, חטיבת התביעות ונציגי הפרקליטות. עוד אמר: "עד 2019, מה שמנע הגשת כתבי אישום בחלוף תקופת זמן מסוימת היה אך ורק דיני ההתיישנות. בתיקון בא דבר חדש לעולם בו נקבע שיש הגבלה על עצם הגשת כתבי אישום בחלוף הזמנים. אני זוכר את הביקורת בפרקליטות על המעקף שעושים לדיני ההתיישנות וקובעים דיני התיישנות חדשים. כדי להתמודד עם התיקון היה צורך להרחיב את ההנחיה כך שזו תתמודד עם מרחב הסיטואציות הבאות לעולם.

"לאחר הצגת הדברים על-ידי היו"ר חשוב לתקן אותם כדי שלא יתקבל הרושם כאילו אנחנו חיים באנדרלמוסיה, מה שקרה ההוא בדיוק ההפך. במבחן התוצאה והמאמצים שאנחנו עושים, למרות שיש לנו יכולת להאריך את הזמנים יש לנו הרבה יותר הקפדה ומדידה וקביעה של הנחיות פנימיות בפרקליטות לוודא לוחות הזמנים. לדוגמה - לכאורה כשמחליטים על הגשת כתב אישום נעצר מרוץ הזמנים ואם באותו זמן היו 5 חשודים והוגש כתב אישום נגד חשוד אחד היו יכולים השאר לשבת שנים ולא לדעת מה קורה איתם. בשנים האחרונות שינינו את ההנחיה, ובהנחיה פנימית שלנו יש מעקב והנחיה לסגור תיקים לחשודים פתוחים גם בתיקים בהם הוגש כתב אישום נגד חלקם. דוגמה נוספת אם בעבר תיק היה נשלח להשלמות חקירה והיה שגר ושכח, היום יש מערכת שלמה של דיווחים עד שזה מגיע אלי לבחינה מה קורה עם תיקים שונים במחוזות השונים. אנחנו עושים כל מאמץ לתקן את המצב.

"אנחנו לא רוצים להגיע למצב בו בשל הנחיות שונות לא יוגשו כתבי אישום במקומות בהם ראוי להגישם. עוד אמר: היום כשמדובר על תיקי ענק, כשבכל חקירה הכי קטנה כשתופסים טלפון יש אלפי פריטי מידע, לוחות הזמנים מתארכים הרבה יותר. חייבים להתחשב בכך כדי לא להימנע מהגשת כתבי אישום כלפי עבריינים".

פרקליט המדינה איסמן אמר בסיום הדיון: "אני מברך על תזמון הדיון כדי לטייב את הגשת הדוח הבא. מעבר לדברים שציין המשנה, יש לזכור שבכל פרקליטות הקמנו צוות מב"דים. נקודה נוספת היא שכמות התיקים בפרקליטות מתקבלת לא מעט במסלול מעצר. אלו תיקים שמתקבלים ב'רפואה דחופה' שאותם 600 פרקליטים יושבים עליהם. יש תיקים במסלול גניזה שבממשק דיגיטלי חלקם נסגרים בפרק זמן מאוד קצר. אנחנו דנים בקבוצה מסוימת של תיקים יותר מורכבים ומסובכים כמו תיקי עבירות מין ותיקים הקשורים בחיקורי דין. הצוות שיתחיל לפעול בקרוב ייתן את הדעת לכל הרכיבים.

"בנימה אישית, מאחורי כל תיק עומד לפחות מתלונן אחד וחשוד אחד ועומד לפחות פרקליט או פרקליטה אחת. יש לקחת בחשבון את החומר הדיגיטלי, העומסים הכבדים הנפשיים שאינם פשוטים בכלל, מדובר על חבורה של אנשים מצוינים העובדת בסופו של דבר לשרת את הצדק ולהביא את האמת וזה בסדר שהוועדה מפקחת ודורשת תשובות אך הציבור הצופה בנו כרגע צריך לדעת שאותם 600 מקדישים חייהם לשליחות".

תאריך:  30/05/2023   |   עודכן:  30/05/2023
עידן יוסף
+ועדה משותפת מטפלת בהתעללות בקשישים בידי עובדים זרים
01:10 31/05/23  |  עידן יוסף
ח"כ אליהו רביבו וח"כ מרב כהן הובילו (ג') ישיבה משותפת של הוועדות המיוחדות לעובדים זרים וטיפול בניצולי שואה לדיון בטיפול הסיעודי שמעניקים עובדים זרים לאזרחים ותיקים ולניצולי שואה.

הוועדות הכירו בשכיחות של התעללות בצורות שונות והדגישו את הצורך במענה מתואם. רביבו הביע נחישות להילחם נגד מתעללים, תוך שימת דגש על פגיעותם של הקשישים שבנו את המדינה. כהן הכירה בעבודתם היקרה של רוב המטפלים אך הדגישה את הצורך בסנכרון טוב יותר בין המערכות ומודעות הציבור לתלונות.

בשנת 2022 התקבלו במשרד הרווחה והביטוח הלאומי 7,322 תלונות הקשורות להתעללות ולהזנחה של אזרחים ותיקים. המשתתפים שיתפו סיפורים אישיים על התעללות, והדגישו פגיעה פיזית וכפייה כלכלית. רשויות אכיפת החוק הכירו באתגרים באיתור עובדים זרים לאחר שחרור ממעצר. הוועדות קראו לנהל הליכים מיידיים להעברת מידע בין גופים רלוונטיים, עידכון שוטף למשפחות וטיפול בפערים בחקיקה.
+רוטמן שוקל: מלחמה בפרוטקשן בכלים למאבק בטרור
00:37 31/05/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
יו"ר ועדת החוקה: "מסתמן ששינוי החקיקה בנוסחים המוצעים אינו הכיוון הנכון לפתרון. קשה מאוד לעקוף את הצורך במתלונן, וכשאין מתלוננים, גם אם ניתן צ'ק פתוח לשוטר או לפרקליט, רק נשחק בנדמה לי. ראשית עלינו להבין איפה הלקונה בסמכויות, בחקיקה, במודיעין, בפיקוח ובאכיפה"
שינוי כללי המשחק [צילום: בינג AI]
+חוק הדרכונים לא יידון בוועדת הקליטה של פורר
22:47 30/05/23  |  עידן יוסף
הכנסת אישרה את המלצת ועדת הכנסת לפיה הצעת חוק הדרכונים תידון בוועדת הפנים והגנת הסביבה. ע"פ הצעת החוק, מוצע להסמיך את שר הפנים לסרב להעניק דרכון ישראלי לעולה אשר טרם השתקע בישראל. במקום, יוכל שר הפנים להעניק לו תעודת מעבר.

ח"כ עודד פורר, המכהן כיו"ר ועדת עליה וקליטה וחבר בישראל ביתנו שיזמה את התיקון אותו מבקים כעת לבטל, מתח ביקורת על ההחלטה להעביר את הדיון בהצעה לוועדת הפנים ולא לוועדה שבראשותו, "החוק מדבר על בעיקר על נושא העלייה והזכויות העולים, האכסניה המתאימה לדיון בנושא הזה היא רק ועדת עליה והקליטה״, טען פורר.
+התקנות שבוטלו יחסכו עד 350 שקל בשנה למשפחה
22:26 30/05/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
ועדת הכלכלה אישרה ביטול תקנות ישראליות כדי ליישם את הרפורמה בייבוא מוצרי חשמל למעבר לתקינה אירופית  ▪  הביורוקרטיה של היבואנים תתקצר מעשרות ימים ל-5 שניות  ▪  היו"ר ביקש לוודא שלא רק היבואנים ייהנו מהפחתת העלויות כך שהמחיר לצרכן ירד גם הוא ב-10-5 אחוזים - והודיע שיכנס את הוועדה למעקב בעוד חצי שנה
הרפורמה נותנת אותותיה בשטח [צילום: בינג AI]
+הצעת החוק להעלאת רף הגיל לרב הראשי תמנע מהרב עמאר להתמודד שוב
20:41 30/05/23  |  עידן יוסף
ח״כ משה סעדה (ליכוד) מגיש הצעת חוק שתעלה את הגיל המותר להתמודדות לתפקיד הרב הראשי לישראל, באופן שיאפשר לרב יעקב שפירא להתמודד לתפקיד אף שמלאו לו יותר משבעים. עד עתה המועמד המוביל היה הרב מיכה הלוי, אך החוק, שבו תומכים בכירים בליכוד, עשוי לשנות את התמונה.

באגף הספרדי התנגדו בעבר לחקיקה כי היא תאפשר לרב עמאר להתמודד שוב, לכן החוק יכלול סעיף שמי שעבר את גיל 70 יוכל להתמודד רק אם זו עבורו הפעם הראשונה (חדשות 12).
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות  / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
 אבי דיכטר / Avi Dicter   אברהם בניהו בצלאל / Avraham Benayahu  Bezalel   אוהד טל   אופיר כץ / Ofir  Katz   אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso   אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen   אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai   אושר שקלים / Osher  Shekalim   אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin   איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir   אליהו דלל / Eli Dallal   אליהו רביבו / Revivo Eliyahu    אלמוג כהן / Almog  Cohen   אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat   ארז מלול / Erez  Malul   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   בועז ביסמוט / Boaz  Bismuth   בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky   בני גנץ / Benny  Gantz   גד איזנקוט / Gadi  Eisenkot   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan   גלעד קריב / Gilad Kariv   דבורה ביטון / Dvora  Biton   דוד  ביטן / David Bitan   דן אילוז / DAN Iluz   דני בן יוסף דנון / Dani Danon   ואליד אל הושלה / Waleed  El Hawashla   ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   חמד עמאר / Hamad Amar   חנוך דב מילביצקי / Hanoch Dov Milwidsky   טלי גוטליב / Tali  Gottlieb   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יואב גלנט / Yoav Galant   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יונתן משריקי / Yonatan Mishraki   יוסף עטאונה / Youssef  Atauna   יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano   ינון אזולאי / Yinon  Azoulay   יסמין פרידמן / Yasmin Fridman   יעקב אשר / Yakov  Asher   יצחק קרויזר / Kroizer Yitzhak    יצחק שמעון סרלאוף    ירון לוי / Yaron Levi   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל כץ / Israel  Katz   לימור סון הר-מלך / Limor  Son Har-Melech   מאי גולן / May  Golan   מאיר כהן / Meir  Cohen   מטי צרפתי הרכבי / Matti  Sarfati Harkavi   מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton   מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari   מירב כהן / Meirav  Cohen   מנסור עבאס / Mansour Abbas   משה אבוטבול / Moshe Abutbul   משה ארבל / Moshe Arbel   משה גפני / Moshe Gafni   משה רוט / Moshe  Roth   מתן כהנא / Matan  Kahana   נאור שירי   ניר ברקת / Nir  Barkat   סימון  מושיאשוילי / Simon  Moshiashvili   סימון דוידסון / Simon Davidson   עודד פורר / Oded Forer   עופר כסיף / Ofer  Cassif   עמית הלוי / Amit  Halevi   צבי ידידיה  סוכות / Tzvi Yedidia  Sukkot   צביקה פוגל / Tzvika  Foghel   צגה צנגש  מלקו / Tsega  Melaku   קארין אלהרר / Karin  Elharar   רון כץ / Ron Katz   רם בן ברק / Ram  Ben Barak   שלום דנינו / Shalom  Danino   שלי טל מירון / Shelly Tal Meron   שלמה קרעי / Shlomo  Karhi   שמחה רוטמן / Simcha  Rothman   שרון ניר / Sharon Nir   שרן השכל / Sharren Haskel 
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
צוות בפרקליטות בוחן את התמשכות ההליכים הפליליים
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
שלמה
30/05/23 16:46
פורום: כנסת 25 כתוב הודעה
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  כנסת 25
ועדת הכלכלה המשיכה (יום ב', 29.5.23) את סדרת דיוניה לטיפול ביוקר המחיה, ועסקה במסקנות צוות הוועדה שמינה היו"ר דוד ביטן, בראשות ח"כ אליהו ברוכי, לבחינת האמצעים להורדת מחירים ברשתות השיווק. כבר בפתח הישיבה הציג היו"ר ביטן חבילת חוקים לטיפול ביוקר המחיה, אותם הודיע כי יגיש בתחילת השבוע הבא.
30/05/2023  |  עידן יוסף  |   חדשות
מליאת כנסת אישרה (יום ב', 29.5.23) את בקשת הממשלה בהתאם לחוק יסוד: הממשלה, להעביר לשר במשרד המשפטים סמכויות הנתונות לשר המשפטים לפי מספר חוקים. 42 חברי כנסת תמכו בבקשה לעומת 37 שהתנגדו.
29/05/2023  |  עידן יוסף  |   חדשות
מליאת הכנסת קיימה (יום ב', 29.5.23) דיון בהשתתפות ראש הממשלה על-פי בקשתם של 40 חברי כנסת בנושא "הידרדרות בביטחון האישי ואוזלת ידה של הממשלה למול הכפלת מקרי הרצח בדגש על מקרי הרצח בחברה הערבית".
29/05/2023  |  עידן יוסף  |   חדשות
סיעת שס אירחה (יום ב', 29.5.23) את ראשי ארגון לקט ישראל הפועל להצלת מזון ומאכיל כרבע מיליון נתמכים מדי שבוע. יו״ר שס ח"כ אריה דרעי אמר להם כי הם עושים פעילות קודש - "גם מצילים מזון בבחינת ׳בל תשחית׳ וגם מסייעים במזון בסיסי למשפחות. אתם המחאה החברתית האמיתית שלא רק מדברים אלא גם עושים". ״כמפלגה חברתית שחרתה על דגלה את העזרה והסיוע למשפחות מעוטי יכולת, חבריי לסיעה יפעלו בכל התחומים שבאחריותם כדי לסייע לכם״.
29/05/2023  |  עידן יוסף  |   חדשות
חילוקי דעות חריפים באופוזיציה לקראת בחירת נציגי הכנסת בוועדה לבחירת שופטים. בעוד ראש האופוזיציה, יאיר לפיד, קורא להתייצב פה אחד מאחורי חברת סיעתו, ח"כ קארין אלהרר - בכיר במחנה הממלכתי מותח ביקורת קשה על התנהלותו.
29/05/2023  |  איתמר לוין  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
אלי אלון
אלי אלון
דן הדני עלה לישראל ב-1948, סיים קורס חובלים ושירת בחיל-הים כקצין בשירות קבע    בשנת 2016 מסר דן הדני את אוסף תצלומי העיתונות שלו שכלל כמיליון צילומים לספריה הלאומית
יצחק בריק
יצחק בריק
לנתניהו, גלנט, הרצי הלוי, בני גנץ וגדי איזנקוט יש גם אשמה ישירה על שהפסדנו לחמאס במלחמה ברצועת עזה, והרע מכול - עוד לפנינו    איך זה ייתכן שהחבורה הזו שאחראית על המחדל והאסון הגדול ...
חיים רמון
חיים רמון
באופן צפוי לחלוטין, כל התוכניות ההזויות שקידם שר הביטחון התפוגגו בלי שום הישג    בעצם, התוכניות של גלנט השיגו דבר אחד - חיזוק השלטון האזרחי של החמאס
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il