אנשים צריכים לאכול יותר מאכלים עשירים בחומרים מזינים כדי לשמור על בריאותם המנטלית, כך לדברי רופאים מהאגודה הבינלאומית למחקר בתחום חומצות שומניות ושומנים, אשר השתתפו בקונגרס בברינגטון, ארה"ב, שם הוצגו ראיות על היתרונות של ה-'omega-3' למוח.
לדברי החוקרים, מזונות העשירים ב-omega-3, כמו דגים וביצים, יכולים למנוע דכאון ולעודד יכולות לימוד.
מחקר בו לקחו חלק 14,500 נשים הרות, ובוצע על-ידי ד"ר ג'וזף היבלין מהמוסד לבריאות לאומית בארצות הברית, גילה כי אלו שאכלו דגים במהלך הריונן סבלו פחות מדכאון. עוד נתגלה במחקר כי גם ילדיהן פיתחו פחות בעיות וקשיים בלימוד.
חוקרים אחרים גילו, כי ילדים בני 7 בעלי רמות נמוכות של omega-3, נטו יותר לפתח דכאון כבוגרים מאשר אלו שנמצאה אצלם רמה גבוהה של omega-3.
עוד ציינו החוקרים, כי לאנשים כיום יש רמות נמוכות יותר של omega-3 מאשר בשנים קודמות.
פרופ' מייקל קרופורד, מהמרכז לחקר התזונה והכימיה במוח באוניברסיטת צפון לונדון, ונשיא הקונגרס, אמר כי קיים שינוי משמעותי באיזון של חומצות שומן חיוניות בתזונה של אנשים ב-50 השנים השנים האחרונות.
אנשים אוכלים פחות חומצות שומן מסוג omega-3 הנמצאות בדגים כמו מקרל וסלמון להם זקוק המוח כדי לשמור על בריאותו. פרופ' טום סנדרס, מהמרכז לחקר תזונה ובריאות בקינג קולג, אמר כי אנשים מאמינים בטעות כי כל השומנים מזיקים להם.
קיימת בעיה אמיתית בתפיסה העולמית לגבי השומנים מאחר וישנם שומנים 'רעים' וישנם 'טובים'. לדברי פרופ' קרופורד, העולם עומד בפני משבר בבריאות המנטלית, והבעיה גדולה הרבה יותר מאשר בעיית ההשמנה.