תזונה דלת קלוריות יכולה לסייע בהורדת הסיכון למחלת הפרקינסון, כך עולה ממחקר חדש.
צוות חוקרים, מהמוסד הלאומי האמריקני להזדקנות, גילה כי צמצום בצריכת הקלוריות הגן בטווח הארוך על קופי רזוס ומנע מהם לפתח את המחלה. הם מאמינים כי צריכה מוגבלת של קלוריות מפעילה מנגנון המגן מפני אובדן תאי מוח אצל אנשים שאובחנו כחולי פרקינסון. ההמצאים פורסמו ב"התרחשויות מדעיות של האקדמיה הלאומית".
מספר מחקרים הציעו כבר בעבר כי תהליך הזדקנות נורמלי גורם לאיבוד תאי מוח המייצרים כימיקל מפתח הנקרא דופמין, באזור במוח הנקרא substantia nigra. ההנחה היא כי מחלת פרקינסון מאיצה איבוד תאים אלו ומובילה לבעיות בתנועה המופיעות במצב זה.
הפחתה במספר הקלוריות נראתה כבעלת השפעה רבה על ההאטה של תהליך ההזדקנות. צוות החוקרים האמריקני החליט לבדוק האם צמצום הקלוריות יכול גם למנוע את התפתחות תסמיני מחלת הפרקינסון בקופים. במשך שישה חודשים קיבלו הקופים תזונה עם 30% פחות קלוריות מכמות הקלוריות בדיאטת הבקרה. בנקודה זו, הוזרק לקופים חומר הגורם למחלה דמויית פרקינסון.
כימיקל מגן
הקופים שהוגבלו בצריכת הקלוריות הראו שליטה טובה יותר בתנועתם, ורמות גבוהות יותר של דופמין במוח. כמו כן הם היו בעלי רמות גבוהות יותר של גורם גדילה - GDNF, שהחוקרים מאמינים שיכול להגן על תאי המוח מהרס.
תוצאות המחקר מציעות כי ירידה בכמות הצריכה של הקלוריות יכולה לצמצם בטווח הארוך את הסיכון לפתח פרקינסון על-ידי כך שתגרום לייצור של גורם גדילה זה.