חג פורים מגיע וכמיטב המסורת היהודית אנו נוהגים להרבות באכילת אוזני המן. בין אוזני ההמן המומלצים ביותר, שלהם ערכים תזונתיים גבוהים והם יחסית מופחתי קלוריות הם: אוזני המן ממולאים בפרג, תמרים או אגוזים.
הפרג
זרעי הפרג מקורם בצמח פאפבר סומניפרום - צמח ידוע במיוחד בתכונות הרפואיות שלו ובהיותו מקור לאופיום. הזרעים המוכרים בשימוש הקולינרי בעוגות, אוזני המן וכד' אינם מכילים את החומר המרדים. הפרג עשיר בסידן, ברזל, מגנזיום ואבץ. טעמו אגוזי עדין והוא מכיל אחוז גבוה של שמן מסוג לינולייק (לכן יש חשיבות לשימוש הטרי בו). כמו-כן, השמן מועד לחמצון והופך את טעמו של הפרג למריר, לכן יש חשיבות רבה לטריותו.
תמרים
תמרים עשירים בסיבים תזונתיים ומסייעים לתהליך העיכול ומניעת עצירות. בנוסף, בתמרים 0% שומן. מחקרים שונים שנעכו מראים, כי התמרים עוזרים בוויסות לחץ הדם והכולסטרול. התמרים מכילים גם כמות ניכרת של סוכר פירות וסוכר ענבים, שהם מקור לאנרגיה זמינה ומיידית.
אגוזים
אגוזים עשירים בשומן בלתי רווי, בסידן ובחומצות שומן חיוניות. חומצות השומן חיוניות למערכים האנטי דלקתיים, לתקינות העור, למחזור השומן, לאנרגית הגוף, להורמונים ולמערכת החיסון.
__________________________
ההמלצות ניתנו על-ידי ד"ר נמרוד שיינמן, נטורופת ומנהל מגמת נטורופתיה במכללת מדיסין.