מחקר חדש מראה כי חלב מאמהות המניקות יותר משנה עשיר בשומן ואנרגיה, יותר מחלב של אמהות המניקות רק מספר חודשים.
המחקר, שנעשה על-ידי חוקרים מאוניברסיטת תל אביב, הוא הראשון הבודק את הערך התזונתי של חלב אם לאחר הנקה לתקופה ממושכת.
ד"ר דרור מנדל, שערך את המחקר, אמר בראיון ל"רויטרס" כי יתכן ובשל העובדה כי התינוק יונק פחות פעמים ביום, החלב יותר מרוכז.
ד"ר מנדל ועמיתיו השוו חלב של 27 אמהות שהניקו מחודשיים ועד שישה חודשים ו-34 אמהות שהניקו במשך 12 עד 39 חודשים.
מממצאי המחקר, שפורסמו בעיתון 'Pediatrics' עולה כי ממוצע תכולת השומן בחלב מהקבוצה של הנשים שהניקו תקופה קצרה יותר היתה רק מעט מעל 7%, בהשוואה ל-11% מקבוצת הנשים שהניקו תקופה ארוכה יותר. ליטר חלב מקבוצת הנשים שהניקו תקופה קצרה יותר הכיל כ-740 קלוריות, בהשוואה ל-800 קלוריות של החלב של האמהות שהניקו יותר משנה.
האקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים ממליצה לאמהות להאכיל את תינוקם בחלב אם בלבד עד גיל שישה חודשים ומדגישה כי הנקה לתקופה של שנה או יותר תעניק לתינוק את היתרונות המלאים של ההנקה, הכוללים ירידה בשיעור מחלות כמו דלקות אוזניים ושלשול והפחתת הסיכון להשמנה בקרב ילדים.
ד"ר מנדל ועמיתיו ציינו בדוח שפרסמו כי "משך הזמן האופטימלי להנקה אינו ידוע".
למרות שבמחקר אחד נטען כי קיים קשר בין הנקה לאורך חודשים רבים לעלייה בסיכון למחלות לב, רבים מתנגדים להאשמות אלו. ד"ר מנדל ועמיתיו טוענים כי יש צורך להעריך את סוגי השומנים הנמצאים בחלב האם לאחר שנה של הנקה, לפני שאפשרות כזו מועלית.
הם הדגישו גם כי נכון לעכשיו, המדיניות של האקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים היא לא להגביל את זמן תקופת ההנקה.