|
|
[צילום: יח"צ]
|
|
|
|
|
מי קבע שבישול בחוץ זה רק "על האש"? חברת "שייד-פרו", המתמחה בשיווק ציוד מחנאות וסככות צל מתקפלות, החלה לשווק בישראל את החידוש העדכני - מתקני הברביקיו והמטבחים הניידים לבישול בחוץ - "BLACKTOP 360 (בלאק טופ 360) מתוצרת חברת ""BRAVO SPORT מארה"ב. המתקן מתקפל ונוח לנשיאה וכולל את כל הנדרש לצלייה, לבישול, לטיגון ולחימום.
לברביקיו/מטבח הנייד והעגול (קוטר - 64 ס"מ, גובה - 76 ס"מ, משקל - 20 ק"ג), משטח עליון המחולק ל-3 אזורים המשמשים לפונקציות הצלייה השונות ובמרכזו כלי לבישול ולטיגון עמוק. העובדה שהמתקן עגול מאפשרת לכל חובבי הבישול להשתתף ו"להתבטא" בהכנת האוכל, בו זמנית.
משטח צלייה מתקדם - מאפשר צלייה בשיטת אינפרא אדום, בחום גבוה במיוחד המגיע ל-640 מעלות (לעומת 360 מעלות - המקובל במכשירים אחרים). החום הגבוה מאפשר צלייה מהירה של בשר, תוך שמירה על עסיסיותו. כמו-כן, משטח הצלייה כולל פתחים לניקוז הנוזלים והשומנים.
משטח פלנצ'ה - מאפשר טיגון כמו במחבת רגיל ו"פלנצ'ה" (מחבת פסים). ניתן להכין בעזרתו ביצים מקושקשות/עין, פנקייק, טוסטים ועוד.
משטח חימום - מאפשר שמירה על חום האוכל שכבר הוכן במחבת או במשטח הצלייה. מאפשר גם חימום פיתות ולחמניות.
סיר לבישול ולטיגון - נמצא במרכז המתקן. מתאים לבישול ולטיגון של טוגנים (צ'יפס), אורז, שקשוקה, שניצלים, ירקות מוקפצים, מרק, פסטה ועוד.
ה"בלאק טופ 360" כולל גם מגוון אביזרים להעצמת חוויית הבישול: מד-חום לצורך בדיקת הטמפרטורה בסיר (מאפשר לוודא שהטמפרטורה בסיר לא עוברת את ה-205 מעלות במהלך הטיגון, למשל), מגש צמוד לאביזרים, מכסה לכיסוי משטחי הבישול, ווי תלייה, תיק אחסון ונשיאה ועוד.
משטח המתקן עשוי מפלדת אל-חלד עם ציפוי קרמי - לטיגון מופחת בשמן ולניקוי קל. המתקן מופעל בהצתה אלקטרונית והוא כולל 3 מבערים המופעלים על-ידי גז, כך שניתן לבחור ולשלוט בדרגת החום בכל אחת מדרכי הבישול.