אוכל של אמא - חברי "עמך" מתחברים לשורשים
המטבח של אמא מעלה לרוב זיכרונות של שלל טעמים וצלילים, חיבוק אימהי, משפחה אוהבת ובית חם. עבור ניצולי השואה הזיכרונות מבית ההורים מעלים כאב רב וחוויה מחודשת של טראומה. בעמותת "עמך" - המרכז הישראלי לתמיכה נפשית וחברתית בניצולי שואה ובני הדור השני, צוות מקצועי עוזר לניצולים להתמודד עם הזיכרונות ולהתחבר לשורשים.
במסגרת סדנה חדשה ב"עמך" - "צלילים וטעמים מבית אמא" - לומדים המשתתפים להתחבר לזיכרונות היפים בילדותם. הם מבשלים את האוכל של אמא, מביאים מתכונים ביתיים ונזכרים בריחות הבית. את האוכל מתבלים בשירי ילדים ושירי ערש נשכחים, צלילים מהעבר וערב רב של שפות.
לדברי חני אורון, מנהלת סניף "עמך" בת"א, ניצולי השואה מדחיקים את זיכרונות השואה הנוראיים ומפחדים להתחבר לכל מה שיזכיר את הטראומה. באמצעות המנגינה והבישול הם מעלים זיכרונות יפים מילדותם, מתחברים חזרה לשורשים ולומדים לא לשכוח את הטוב בחייהם. ההתמודדות עם העבר עוזרת לחברי "עמך" ולבני משפחותיהם לגלות את המורשת של משפחתם ואת עברם.