|
חשוב להשתמש בתבלינים טריים [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
חשוב להכין את הגוף. על-פי הרפואה הטבעית, הכנה נכונה של הגוף, תאפשר לגוף להתגונן מפני וירוסים, חיידקים וזיהומים אחרים, וכך ניתן לעבור את החורף בשלום, עם מינימום של מחלות וזיהומים אחרים.
בחורף אנו חולים יותר
בימי החורף אנו נוטים לחלות יותר. המעבר בין מקום קר למקום מחומם, היובש הנוצר בחללים כתוצאה של חימום, השהייה במקומות סגורים ועוד, הם חלק מהגורמים להחלשת המערכת החיסונית שלנו ומאפשרים בקלות לחיידקים ווירוסים להשתכן בגופנו. הכנה של המערכת החיסונית, תורמת לכך שהגוף יוכל להגיב במהירות לכל סכנה הנשקפת לו. ניתן לתמוך במערכת החיסונית באמצעות מזונות וצמחים מסויימים.
תזונה בחורף
תזונה מתאימה לימי החורף יכולה לתרום רבות לבריאותנו ולשמירה על הגוף מפני חיידקים ווירוסים שונים. בימי החורף הקרים, מומלץ לעבור למזונות מחממים שיעזרו לגוף להתמודד עם הקור כגון: שתייה חמה, מרקים ועוד. משקאות חמים מסייעים בזרימת הדם ומסייעים לחיזוק מערכת הנשימה. מומלץ להתחיל את היום עם שתייה חמה או דייסה חמה.
יש להקפיד על שתיית מים גם בימי החורף. הכמות המומלצת היא 10-8 כוסות מים ליום.
התזונה המומלצת בימי החורף הקרים:
יש להרבות באכילת ירקות מבושלים או מוקפצים, קטניות כדוגמת: שעועית, אפונה, עדשים, ותבשילי דגנים מלאים - אורז מלא, גריסים, כוסמת וכדומה. מומלץ להרבות במזונות כתומים כגון: גזר, בטטה, דלעת, דלורית ואכילה של שורשים הנחשבים מזינים ומחממים.
תבלינים
תבלינים הם מקור חשוב לחום וחשוב להשתמש בתבלינים טריים כגון: כורכום, כמון ופלפל שחור. כמו-כן, מומלץ להוסיף למזון שום המסייע לחיזוק המערכת החיסונית של הגוף.
ממה כדאי להימנע?
חשוב להימנע ממוצרים העלולים להחליש את המערכת החיסונית כגון: מוצרי חלב, מזון מעובד, מזונות משומרים, מזונות המכילים צבעי מאכל וחומרים משמרים, הנחשבים קשים לעיכול.