|
גריל גז [צילום: יובל סלע-טוניס]
|
|
|
|
|
יום העצמאות, הנתפש כיום בעל ערך משפחתי, מביא לכינוס משפחות בכדי לחגוג את החג בדרך הכי ישראלית והכי מקובלת שיש: "על האש". צליית מזון עברה מהפכה אמיתית, מפעילות מסובכת הגוזלת זמן רב לפעילות פשוטה ומהנה. הצלייה המסורתית של 'על האש' באמצעות גריל פחמים, הוחלפה בבישול מתוחכם על גז.
הישראלים השכילו להפנים את המעבר מגריל פחמים לגריל גז - לכן מה שנשאר הוא הבחירה, איזה גריל גז לקנות וכאן החברות נבדלות זו מזו במספר פרמטרים - והחכמה היא לקנות נכון:
BTU היא יחידה למדידת אנרגיה ובגרילי גז משמשת למדידת עוצמת החום שמפיקים המבערים. כדאי לבדוק את כמות ה-BTU לעומת משטח הצלייה, כאשר על כל 1 סמ"ר של שטח צלייה הגריל צריך להפיק 18 BTU.
יש לבדוק כי המבערים איכותיים ועשויים מנירוסטה, כמו גם עמידים לאורך זמן ובעוצמות חום גבוהות והינם בעלי פיזור חום אפקטיבי. ככל שמספר המבערים גדול יותר, כך השליטה בעוצמות החום טובה יותר. עוד חשוב לבדוק, טרום הרכישה, הוא מספר שנות האחריות הניתנות על המבערים.
עוד חשוב לבדוק, שכפתורי ההפעלה של המבערים ימוקמו במרכז הגריל ולא מצדדיו משתי סיבות עיקריות:
- כפתורים בצידי הגריל "גוזלים" את שטח העבודה של הגריל;
- כפתורים בצידי הגריל המשמעות היא שהמבערים מונחים לרוחב הגריל ולא לאורכו, מה שמוביל לכך שלחץ הגז קטן ופיזור החום בנקודות הקצה אינו אפקטיבי;
מגני המבער מגנים מפני שומן מטפטף העלול לגרום לסתימת המבער. וכן גורם לפיזור החום לרשת הצליה, כך שהשומן המצטבר על מפזר הלהבה יתאדה ויחזיר את הריח לבשר.
- כדאי עוד לשים לב לפרטים הבאים:
- רשת צלייה עשויה נירוסטה או יציקת ברזל עם ציפוי פורצלן, מאפשרת ניקוי קל ועמידות לאורך זמן;
- אם אפשרי, רכישת רשת קומה נוספת - רשת הרחוקה מהמבערים ותפקידה לשמור על חום הבשר העשוי לאחר הצלייה / או להפשרת פיתות / בשר לפני הצלייה;
- ניקוז שומנים - בעת הבישול בגריל גז, נוטף שומן מהבשר אל חלל הגריל. גריל איכותי יצוייד במערכת נשלפת לניקוז שומני הגריל;
- יציבות הגריל - יש לבחון את יציבות הגריל על-ידי נענועו וכן את יכולת המדפים לשאת משקל;
- אחריות ושירות: מומלץ לקנות גריל גז מיבואן של מותג מוכר המיוצר על-ידי יצרן ידוע בעולם. האחריות המינימלית שצריך לספק היבואן היא חמש שנים על הגריל וחלקיו השונים.