בים המסעדות הקוסמופוליטי, שמציף אותנו בגדול, נדחק משום מה לקרן-זווית המטבח הלבנוני. לפני למעלה משנה נסגרה בטיילת התל אביבית מסעדת "ביבלוס" המיתולוגית של מפקד הצד"ל, גנרל אנטואן לאחד, כשעל המפה הקולינרית נותרה רק "המסעדה הלבנונית" של אבו גוש.
את החלל הריק שנוצר, ממלאת עכשיו, ובהצלחה יתרה, מסעדת "ברדוני" המרווחת, שזה עתה נפתחה בחלקו הצפוני של נמל תל אביב (רחוב התערוכה 3). לחובבי המטבח הפיקנטי של ארץ הארזים מוצע בה תפריט עשיר ומגוון של סלטים, מאזטים, מרקים, מבחר ענק של בשרים וקינוחים מזרחיים, כשעל כל הכבודה הזו מנצח ביד רמה השף חסן להאליי, שחלש בעבר על מסעדת האם ברמאללה.
כמנהג המזרח, שאין כמוהו יודע לארח, הגיע אל השולחן, על-חשבון הבית, מבחר של סלטים טריים, שהמרכיב הדומיננטי בהם הוא השום: סלט תפוחי-אדמה; טחינה עם פטרוזיליה, שום ולימון; חומוס הבית; סלט של קוביות-סלק אדום, עם פטרוזיליה טרייה; סלט טורקי וחציל טבעי בטחינה. אל אלה התווספו, כאקורד מנצח, כדורי פלאפל חם ופריך, שלא מצאנו להם מתחרה בשום מסעדה אחרת, עם פיתות דקיקות, כפי שרק הלבנונים יודעים לאפות.
נתכנו עלילות
כשהגיע תורן של המנות העיקריות כמעט שאיבדנו את הצפון. מן המבחר העצום והמפתה קשה היה לדלות את המנה הקולעת ובסופו של דבר החלטנו ללכת על הסיניה-כופתא - קציצות-כבש ועגל בתנור, על מצע של פרוסות תפוחי-אדמה פריכות, כשכל המגוון הזה שוחה, במרץ, בים של טחינה שמיימית. בת הזוג הימרה על שישליק וצלעות, שהכילו שיפוד אחד של כבש ושתי צלעות-טלה. הבשר היה מעט יבש מדי ומן הראוי היה שאת הצ'יפס המוקפאים, שנחו בצלחת, היו ממירים בתפודים טריים מן התנור.
הקינוח, כמו הפתיח, היה על-חשבון הבית מכניס האורחים: צלחת גדושה בכדורי-"בנייה" של סופגניות קטנטנות מרוחות בדבש, עם ספלון-קפה מר ודומיננטי מן הפינג'ן. כיוון שהיה זה סופשבוע חמים למדי הרווינו את צמאוננו הגדול בקנקן גדוש בלימונענע טרי ומשיב-נפש.
על הארוחה הדשנה, שממנה יכול היה ליהנות בשקט גם זוג נוסף, שילמנו 163 שקל - סכום שעליו הוספנו תשר של 15 אחוז על שירות מעולה, כפי שרק בני המזרח יודעים לתת. אף ש"ברדוני" עדיין נמצאת בחיתוליה - אין לנו ספק שעוד נתכנו לה עלילות.