|
מסעדת פרידה קאלו מציעה תפריט מגוון
|
|
|
|
|
שף המסעדה, יואב בלימן
|
|
|
|
בר המסעדה
|
|
|
|
|
בבניין צהבהב מיושן, אך משומר היטב, מורשת ימי תל אביב הקטנה, ממוקמת מסעדת "פרידה קאלו" (רחוב ליליינבלום 43), המנציחה בשמה את ציירת הריאליזם המאגי של מקסיקו. הדפסים צבעוניים מפרי-מכחולה, המתנוססים על הקירות, ותפריט של נגיעות מארץ הסומבררו, משרים על המקום אווירה לטינית קסומה.
מתקרת המסעדה, מלאכת-מחשבת של בידוד אקוסטי, משתלשלים מלבני-פרקט, בצבעים חמים של חום, כתום ובורדו, ובכניסה אליה ממוקם בר ססגוני מעוגל, המציע מבחר גדול של משקאות משכרים. בצידה האחורי של המסעדה יש גן קיצי קסום למי שמבקשים לחסות בצל העצים שבו.
במרוצת כל ימות השבוע מציעה "פרידה קאלו" לבאיה תפריט עסקי מגוון וזול להפליא, של דגים, בשרים ופסטה, עם שפע של קינוחים - הכל מעשה ידיו האמונות של השף יואב בלימן, שרכש את ניסיונו העשיר במסעדות-צמרת קודמות, כמו "כתית", "מזרין" ו"דיטה", כשבמסעדתו הנוכחית הוא ממש מתעלה מעל כולן.
שני העולמות
אל שולחן העץ המאסיבי והדקורטיבי הגיעה, כלחם הבית, פוגאצה פריכה, ובצידה שתי כוסות של לימונענע מרענננת וסודה תוססת. היינו בשניים ולמנת הפתיחה הזמנתי קדאיף, ממולא גבינת-עיזים ופלפל קלוי, מונח על בשר-חציל באש, עם עגבניות קלויות, שמן-זית ואורגנו. המנה המעודנת הייתה מעדן של ממש. גם מנת הפתיחה השנייה, של בת הזוג, לא נפלה ממנה: גוואקמולה של אבוקדו מקסיקני, עם שלל טעמים פיקנטיים.
על המנות העיקריות ניכר היה מיד שהיו מעשה ידי אמן: אני הלכתי על כבדי-עוף חרוכים, עם בצל מקורמל ופטריות, כשבצידם שטו להם בנחת ניוקי תפוחי-אדמה ברוטב-שרי, שהעניק להם את טעמם המתקתק. בת הזוג רוותה אף היא נחת רבה מבשר האוסובוקו בתנור, על מצע של מנגולד ןעדשים שחורות, נוסח מקסיקו. בשל טעמן המעולה של שתי המנות, החלטנו להתחלק בהן, וכך התאפשר לנו ליהנות משני העולמות.
ציון מקסימלי
הקינוחים שהציע התפריט גירו ממש את בלוטות החיך שלנו. תחילה נפל הפור על קרם הפיסטוק, עם דובדבני-אמרנה, שהכיל גם נקטרינה טרייה וקרמול של וניל; כשמחרה-מחזיק אחריו קרם קטלן, מגולגל בקרמבל, על מצע של סלט-פירות-וניל ונשיקת-מרנג פריכה. אספרסו מהביל, עם ניחוח איטלקי לשמו, היה האקורד האחרון בסעודת המלכים שלנו. התשלום עליה, לשניים, בסך 162 שקל (המחיר נקבע לפי המנה העיקרית), הצדיק כל אגורה והוספנו עליו תשר של 40 אחוז למלצרית אדיבה וקשובה.
את "פרידה קאלו" המעולה זיכינו, ללא היסוס, בציון 10, הגבוה ביותר בסולם הקולינרי, ונשוב אליה מהר ככל שניתן.