|   15:07:40
  |   תגובות
  |    |  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
כל מה שרציתם לדעת על קנביס רפואי
קבוצת ירדן
תכשיטים לקחת לחופשה בחו״ל בחג הפסח

גם "פרווה" וגם טעים

ספר בישול חדש לכבוד חנוכה - "פרווה" - מכיל בתוכו כ-300 מתכונים עם תמונות מרהיבות להכנת סופגניות, עוגות ומאפים
07/12/2009  |     |   ספרים   |   חגים ומועדים   |   תגובות
כריכת הספר "פרווה" מאת מירי ליבוביץ'-שרוסטר


   רשימות קודמות
  התנ"ך של טיולי האוכל חוזר
  בעל ועשתורת - לא מה שחשבתם...
  מומלץ מפה 2009
  100% טבעי
  "סרטן - יצירת חיים"

"פרווה" - ספר מתכונים חדש מהוצאת אורנית, הכולל 300 מתכונים קלים להכנה של דברי מאפה ללא מרכיבים בשריים או חלביים. הספר מתאים לשומרי כשרות וכן למארחים מעת לעת אנשים המקפידים על הפרדה בין בשר וחלב, ושרוצים להתחשב בהם ולאפשר להם ליהנות מהכיבוד עם שאר האורחים.

המתכונים הלא-מסובכים נאספו במשך שנים על-ידי מירי ליבוביץ'-שרוסטר, ששמה דגש על בחירת מרכיבים איכותיים, מבלי להתפשר על תחליפים שפוגעים בטעם.

מירי ליבוביץ'-שרוסטר ובעלה הם זוג פסלים מערד, העוסקים בעיקר באמנות. מירי הגיעה לתחום המזון לאחר שאמה נפטרה בגיל צעיר יחסית ולא הצליחה להעביר לה את מורשת המזון הרומני. היא הרגישה צורך עז להעלות על הכתב את כל המתכונים שזכרה ובמשך לילה שלם מילאה ארבעה דפי פוליו עם שמות מתכונים ששיחזרה אחד לאחד. על הבוקר התחילה מירי לבשל את המתכונים פעם אחר פעם, עד שהצליחה למצוא את הטעם של אימא. תוצאת ניסוייה היא אוכל פשוט, ביתי וטעים מאוד, ממתכונים קלאסיים של לפני 50 שנה שהיו נעשים על-ידי אמה וחברותיה.

מירי הוציאה את יצר הפיסול על המתכונים, כך שהם תאווה גם לעיניים ואסתטיים להפליא. בעלה העוסק בצילום, צילם את המתכונים והשניים קיבצום ליותר מ-300 קינוחי פרווה מעולים.

לקראת חג החנוכה, מצורפים מתכונים להכנת סופגניות מתוך הספר "פרווה":

הסופגניה הקלאסית
[צילום: יח"צ]

(ל-30 סופגניות)

הסופגניה הקלאסית, גבוהה ואוורירית, בהשחמה זהובה, עם פס לבן באמצע, במלית המסורתית הכי מוצלחת - ריבה אדומה חמצמצה ומשובחת, מפודרת אבקת סוכר, ממש מעוררת התפעלות, להיט שמחת חג החנוכה.

לבצק:

1 ק"ג קמח
½ כוס סוכר
50 גר' שמרים (1 שקית שמרית)
1 כף שטוחה מלח
1 ביצה
4 חלמונים
3 כפות שמן קנולה
½ 1 כוסות מים פושרים
1 כף ברנדי
1 כפית תמצית וניל אמיתי
גרידת לימון דקה

שמן קנולה לטיגון עמוק

למילוי:

ריבת תות / פטל / פירות יער איכותית

לקישוט: אבקת סוכר.

אופן הכנה:

מחברים למיקסר את וו הלישה ומערבלים את הקמח, הסוכר, השמרים, המלח, הביצה, החלמונים, המים, השמן, תמצית וניל, הברנדי וגרידת הלימון, במהירות נמוכה 3 דקות. מגבירים את המהירות ומערבלים 7 דקות נוספות עד לקבלת בצק גמיש וחלק.

מחלקים את הבצק ל-30 חתיכות אחידות, ומגלגלים בידיים לכדורים בגודל 5 ס"מ.

מניחים את כדורי הבצק בתבנית על נייר אפייה משומן היטב במרווחים שווים ביניהם, ומכסים בעדינות בניילון נצמד, לא צמוד מדי כדי שהבצק יוכל לתפוח. מניחים כ-3 שעות במקום חמים, עד להכפלת הנפח.

בסיר רחב ושטוח מחממים שמן בגובה 5 ס"מ. בודקים אם השמן חם על-ידי הכנסת שיפוד עץ לתוכו. כאשר נוצרות סביבו בועות, השמן מוכן לטיגון.

בעזרת מרית מרימים כדור בצק תפוח, ומכניסים בזהירות לסיר, על הצד העליון.

מטגנים 4 סופגניות כל פעם, כ-2 דקות, והופכים לצד שני לטיגון של 2 דקות נוספות עד להזהבה, השחמה קלה עם פס לבן באמצע. מוציאים ומניחים על נייר סופג, מצננים כמה דקות.

ממלאים שק זילוף עם פייה דקה, בריבה אדומה, דוקרים במרכז הסופגניה וממלאים.

זורים מעל אבקת סוכר, דרך מסננת דקה, ומגישים חם, חג שמח!

ספינג' - סופגניות מרוקאיות
[צילום: יח"צ]

(כמות ל-35 ספינג')

חומרים:

1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים (שקית שמרית)
4 כוסות מים פושרים
1 כפית שטוחה מלח
שמן קנולה לטיגון עמוק

להגשה: קערית סוכר.

אופן הכנה:

מחברים למיקסר את וו הלישה ומערבלים את הקמח והשמרים עם 2 כוסות מים פושרים. מוסיפים בהדרגה עוד 2 כוסות מים. מוסיפים את המלח ומערבלים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח שעתיים. מקציפים שוב, ומתפיחים שעה נוספת.

בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק. מרטיבים את הידיים במים, לוקחים גוש בצק רך, עושים בו חור במרכז כמו בייגלה, ומכניסים לשמן החם. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

מוציאים למסננת על נייר סופג, עד גמר טיגון כל הסופגניות.

מגישים חם, טובלים בקערית הסוכר, ונהנים מכל ביס. לצד כוס תה עם נענע, כמובן.

צ'ורוס - סופגניות מקסיקניות
[צילום: יח"צ]

טעמתי אותן לראשונה בסאן דייגו, איש עם שפם וסומבררו, הכין אותן מול עיני העוברים ושבים בדוכן צבעוני ומקושט על גלגלים. סופגניות ארוכות ודקות מצופות סוכר, חמות ישר מהטיגון, קריספיות ונימוחות בפה, עם טעם של עוד. עכשיו גם אצלנו בבית.

(לכ-30 יחידות)

חומרים:

100 גר' מרגרינה בטעם חמאה
1 כוס מים
½ כפית מלח
¼ 1 קמח
3 ביצים
1 כוס סוכר

שמן קנולה לטיגון

בסיר נירוסטה מביאים לרתיחה את המים, המלח והמרגרינה עד להמסה. מוסיפים את הקמח, מנמיכים את האש, ומערבבים היטב עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. מצננים מעט, ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה. מערבלים במיקסר ידני ומבליעים בבצק עד לקבלת תערובת אחידה.

מחממים שמן לטיגון עמוק, מעבירים את הבצק לשק זילוף עם פייה משוננת בקוטר ½ 1 ס"מ. מזלפים לשמן החם רצועות באורך 15 ס"מ, חותכים את הרצועה במספריים, מטגנים כמה רצועות יחד עד להזהבה, מכל הצדדים. מוציאים על נייר סופג. עד גמר הטיגון.

זורים את הסוכר על שקית ניילון לכל אורכה, מגלגלים את הצ'ורוס בסוכר ומגישים מייד.

תאריך:  07/12/2009   |   עודכן:  07/12/2009
אופיר אבסלנדר
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
המוטיב המרכזי של שירי הספר "מחזור אור, שיר ואישה" מאת המשוררת, חלי אברהם-איתן, הוא מוטיב האור, כסמל לכוחות ההארה והתבונה האנושית, הן במישור הקולקטיבי הלאומי והן במישור האישי, למצוא תעצומות נפש ומקור הארה לפתרון בעיות קיומיות. כל הארה הפותרת בעיה קיומית, קטנה כגדולה, אישית כלאומית, היא בבחינת נס. גם לידתו של שיר היא בבחינת נס קטן.
19/11/2009  |  גאולה כהן  |   ספרים
באופן כללי, הרמה של הבנת המדענים את השינויים הקורים בקרינה הישירה מהשמש היא נמוכה. על-אף שרוב המדענים טוענים כי השינויים בקרינה הישירה של השמש הינם קטנים מכדי שתהיה להם השפעה משמעותית על האקלים, מדענים אחדים הציעו כי המשוב החוזר מהעננים או ממנגנונים אחרים, מעצימים את ההשפעה של השמש על כדור הארץ.
17/11/2009  |  תיאודור נויבירט  |   ספרים
הספר "יומנו של חנון 3 - הקש האחרון", יצא לחנויות ביום 15.11.09 וכבר מכר אלפי עותקים. מהו סוד ההצלחה של הספר? בשורות הבאות אציג את זוית הראיה שלי - תלמידת כיתה ד' וקוראת נלהבת.
16/11/2009  |  יעל בן-שלמה  |   ספרים
"נפלאים יותר מכל הם יסוריהם של בני האדם. אין מסתורין גדולים יותר ממסתורי היסורין".
16/11/2009  |  צפורה בראבי  |   ספרים
שוב מדגדג לכם באוזניים. אתם תוחבים קיסם ומנסים לשלוף את השעווה המציקה וכעבור יממה האוזן כבר סתומה לגמרי. הריטואל הזה מוכר היטב לרבים, ונשאלת השאלה: מה בעצם עושה השעווה הצהובה הזו בתוך האוזן ואיך אפשר להיפטר ממנה בזריזות וביעילות?
15/11/2009  |  ד"ר איתי גל  |   ספרים
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
רפי לאופרט
רפי לאופרט
התהפוכות הפוליטיות והדמוגרפיות השליליות בארה"ב משתקפות יותר ויותר בהתנהלות ממשל ביידן במשבר האזורי הנוכחי    השילוב האפרו-אמריקני-מוסלמי והאנטישמי מעמיק את אחיזתו והשתלטותו
רפאל בוכניק
רפאל בוכניק
מאז אסון ה-7 באוקטובר 2023, ניכר כי המושג "הפקרה" נחרת בשיח הציבורי כתיאור מצב המייצג את אשר פקד אותנו ביום המר והנמהר ההוא - קלות הבלתי נסבלת של ייחוס אשמת "הפקרה" לממשלת ישראל
איתמר לוין
איתמר לוין
למחדל של 7 באוקטובר מוסיפה הממשלה את סכנות החורבן הכלכלי, האנטישמיות והמפלגתיות בארה"ב    הערות על נצח יהודה ומינוי ראש אמ"ן, ולקח מאיר עיניים ממשה רבינו
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il