אכילת דגים שומניים מורידה את הסיכון לסרטן כליות אצל נשים, כך עולה ממחקר שבדי חדש. סקירה שנעשתה לאחרונה של מחקרים תזונתיים לא גילתה הוכחות לכך שאכילת דגים נלחמת בסרטן. אך מחקרים אלו לא עשו הבחנה בין דגים שומניים - העשירים בחומצות שומן אומגה-3 וויטמין D לבין דגים רזים.
במחקר הנוכחי בדקו נתונים של 15 שנה שכללו מידע על 61,433 נשים בנות 40 עד 76. הנשים מילאו שאלונים לגבי תדירויות המזון שאכלו.
נשים שאכלו דגים שומניים לפחות פעם בשבוע היו בסיכון נמוך ב-44% לסרטן כליות מאלו שלא אכלו דגים. אלו שאכלו בעקביות כמות מרובה של דגים שומניים במהלך תקופה של עשר שנים היו בסיכון נמוך ב- 74% לסרטן כלית.
המחקר הראה כי צריכה זו של דגים שומניים עשוייה להפחית התפתחות סרטן כליות בנשים. לעומת זאת צריכה של דגים רזים או מאכלי ים אחרים לא נמצאה קשורה לסיכון לסרטן הכליות.
דגים שומניים, במחקר הנוכחי, כללו סלמון, הרינג, סרדינים ומקרל. דגים רזים כללו בקלה, טונה, ודגים הגדלים במים מתוקים.
יצויין כי המחקר מצא קשר בין סיכון נמוך לסרטן הכליות לבין אכילת דגים שומניים, אך לא הוכיח כי דגים שומניים מונעים סרטן. עם זאת, אכילה של דגים אלו פעם או פעמיים בשבוע מועילה. לכן אין כל נזק להפוך אותם לחלק מהתזונה.