אכילת כמות מעטה יותר של פרוטאין (חלבון) עשויה לעזור במניעת סוגים מסויימים של סרטן. חוקרים מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון חקרו שלוש קבוצות של מתנדבים. האחת - אנשים רזים שאכלו תזונה דלה בפרוטאין, דלת קלוריות וצמחונית (על בסיס ירקות טריים), השנייה - קבוצה של אצנים למרחקים ארוכים שרצו בממוצע 76 קילומטר בשבוע, ואכלו דיאטה מערבית סטנדרטית שהכילה כמות מרובה יותר של קלוריות ופרוטאין מזו של הקבוצה הראשונה, וקבוצה שלישית של אנשים לא פעילים שאכלו גם הם תזונה מערבית סטנדרטית העשירה בסוכרים, דגנים מעובדים ומוצרים מן החי.
המשתתפים בקבוצה ה'דלה בפרוטאין' אכלו בממוצע 0.73 גרם של פרוטאין לקילוגרם של משקל גוף, האצנים אכלו 1.6 גרם, ואלו שאינם פעילים אכלו 1.23 גרם. הכמות היומית המומלצת היא 0.8 גרם של פרוטאין.
תוצאות המחקר גילו רמות נמוכות הרבה יותר של גורם גדילה דמוי אינסולין IGF-1 בפלסמה (החלק הנוזלי של הדם) של המשתתפים בקבוצה הדלה בפרוטאין, לעומת קבוצת האצנים והקבוצה של הממשתפים הלא פעילים. מחקר קודם מצא קשר בין רמות גבוהות של IGF-1 לסרטן השד לפני גיל המעבר, סרטן הערמונית וסוגים מסויימים של סרטן המעי הגס.
הממצאים מראים, לדברי החוקרים, כי בקרב אנשים בעלי משקל תקין רמות IGF-1 קשורות לצריכת פרוטאין, ללא קשר למשקל הגוף ולמסת השומן. מהממצאים עולה כי צריכת פרוטאין חשובה ביותר בוויסות הסיכון לסרטן.
למרות שהממצאים מראים קשר בין פרוטאין, רמות IGF-1 והסיכון לסרטן, החוקרים מדגישים את הצורך במחקרים נוספים שיבהירו את הקשר המדוייק.