מקומה של האישה עדיין במטבח, גם כשמדובר באישה שעובדת במשרה מלאה מחוץ לבית. כך מצאו חוקרים במרכז לחקר התזונה שבאוניברסיטת ניוקסל בריטניה.
על-פי המחקר, 75% מהנשים מכינות את רוב המאכלים וגם קונות את המצרכים למשפחתן. למרות העלייה בשפיות ידועות, הגברים עדיין רואים בבישול תחביב מזדמן או הזדמנות "להשוויץ", כך עולה עוד. עם זאת, כשמדובר בלעמוד מעל סיר מעלה אדים על בסיס יומי, הנשים עדיין לוקחות את האחריות.
במחקר השתתפו כ-200 גברים ונשים בשנות השלושים לחייהם. בקרב נשים 79% היו אחראיות לקניות המזון בבית ו-72% אחראיות להכנות ובישול המזון. לנשים שהשתתפו במחקר היו גם תירוצים: כמה מהן אמרו כי יש להן יותר זמן לבשל ולערוך קניות, חלקן אמרו כי נשים עושות בחירות בריאות יותר בכל הנוגע למזון. כמה נשים אמרו כי הם קונות את המזון כי הן חושבות שהן יכולות לבצע את המשימה מהר יותר מבן-זוגן, אשר לעתים קרובות מתפתה לרכוש מוצרים לא חיוניים.
בראש המחקר עמדה ד"ר אמיליה לייק, שאמרה בראיון ל-BBC כי נשים התקדמו מאד בכל הנוגע לשוויון הזדמנויות בעשורים האחרונים ולכן היא מופתעת מהממצאים אשר מצביעים על כך שנשים רבות, גם צעירות יחסית, מניחות שתפקיד האישה המסורתי הוא לבשל ולערוך קניות.