|
|
|
|
"והדבש מזון טוב לזקנים, ורע לבחורים, וכל שכן למי שמזגו חם כי ימהר להשתנות מרירה אדומה..." | |
|
|
|
דבש - רפואת העתיד
|
יפעת גדות
|
בבתי חולים רבים בעולם מתמודדים כיום עם חיידקים העמידים לכמעט כל סוגי האנטיביוטיקה - כתוצאה מכך, השימוש הרפואי בדבש לטיפול בפצעים הופך שוב אטרקטיבי
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
הדבש דומה למדי לסוכר, לכן, אין יתרון משמעותי בהחלפת הסוכר בדבש. שלא כמו סוכר, הדבש מספק כמה מינרלים - אך רק בכמויות מעטות. כמו כן, הדבש מתוק מגרגרי הסוכר, לכן ניתן להחליף את הסוכר בכמות קטנה יותר של דבש בחלק מן המרשמים.
כדאי לדעת כי הדבש מכיל למעשה יותר פחמימות ויותר קלוריות בכפית לעומת גרגרי הסוכר. לכן כל הקלוריות והפחמימות שתנסו לצמצם יהיו מזעריות.
אם אתם מעדיפים את טעמו של הדבש, השתמשו בו - אך רק בכמות מתונה. דאגו לכלול את הפחמימות שבדבש כחלק מתוכנית האכילה שלכם.
דבש לעומת סוכר: השוואה תזונתית:
כפית דבש:
קלוריות - 64
פחמימות - 17
כפית סוכר גרגירים:
קלוריות - 50
פחמימות - 13