סוג חדש של חלב, שעשוי להיות בריא ובטוח יותר, יגיע בקרוב למדפים, לפחות בחו"ל. המוצר, הנקרא A2 Milk הגיע רק לאחרונה למדפים של כ-100 חנויות מכולת במערב אמריקה, למרות שהוא נמכר כבר באוסטרליה ובניו-זילנד מזה מספר שנים.
החלב מכיל פרואטין עיקרי אחד בלבד - שלא כמו רוב החלב, המכיל תערובת של סוגים שונים. לא נעשה שימוש בהנדסה גנטית כדי לייצר את החלב אלא הדנ"א של חלב הפרה נבדק כדי לזהות את 25% עד 30% מאלו המיצרות אותו.
יתרונות בריאותיים רבים יותר?
התומכים הנלהבים של החלב מציינים מחקר מדעי שלטענתם מראה כי למוצר יש יתרונות בריאותיים רבים יותר. ראיות שאינן מדעיות, לדבריהם, מראות כי החלב קל יותר לעיכול עבור אנשים רבים.
אך גם משווקי המוצר בארצות הברית זהירים ולא מוכנים להציג את החלב כאלטרנטיבה ודאית בריאה יותר לחלב בו משתמשים רוב האנשים בדגנים של הבוקר.
חלב שנוי במחלוקת
בחברת Original Foods Company מנברסקה - יצרנית החלב A2 - מדגישים כי לא נכון יהיה לומר שאין מחלוקות סביב המוצר. יחד עם זאת, ניתן לומר כי קיימות ראיות מוצקות רבות הן במונחים מדעיים והן שמקורן בתגובות של צרכנים המשתמשים במוצר.
החברה פרסמה באתר האינטרנט מחקרים שבדקו את היתרונות הפוטנציאליים של החלב והראו שכיחות נמוכה יותר למחלות לב וסוכרת מסוג 1.
צרכנים שניסו את החלב מספרים כי הוא אינו משאיר אותם עם תחושת נפיחות ולא גורם לבעיות עיכול. והמשווקים מתכננים להגביר את שיווק המוצר בחנויות בארצות הברית.
לדבריהם, מדובר בסוג שונה של חלב ובחלב בריא יותר והם מעוניינים לייצר את המוצר האיכותי ביותר שניתן.