שתייה מתונה וקבועה של בירה, מחזקת את המערכת החיסונית ומפחיתה את הסיכונים לחלות. כך מגלה (יום ג', 13.11.07) מחקר חדש שנערך במחלקה למטבוליזם ותזונה במכון הגבוה לחקר המדעים באוניברסיטת מדריד שבספרד.
המחקר נערך בקרב מדגם מייצג של 57 גברים ונשים, שבריאותם תקינה ואשר לצורך המחקר נמנעו משתיית בירה במהלך 30 יום. לאחר-מכן, במשך 30 יום נוספים, שתו המשתתפים בירה באופן מתון, על בסיס יומי, כאשר הנשים שתו כמות יומית של 330 מ"ל בירה (נפח המשקה בפחית בירה רגילה) והגברים שתו 660 מ"ל בירה ליום.
מנתוני המחקר עולה, כי לאחר שתיית בירה מתונה, על בסיס יומי במשך 30 יום, נמצאה בקרב המשתתפים עלייה במדדים שונים במערכת החיסון ובמיוחד בקרב הנשים, אשר הצביעו על חיזוק המערכת והשפעתה החיסונית.
מחקר זה מצטרף לשורת מחקרים שפורסמו לאחרונה, המצביעים על-כך ששתייה מתונה וקבועה של בירה מורידה את הסיכון לחלות במחלות לב וכלי דם, סוכרת, מקרים מסויימים של סרטן ואף משפרת את התפקוד הקוגניטיבי, מסייעת לזכרון ותורמת למצב הרוח.
בירה היא משקה צמחי, טבעי, פופולרי המיוצר מלתת, כישות, מים ומותסס בעזרת שמרים. הבירה מכילה פחמימות, אלכוהול, ויטמיני B ורכיבים צמחיים, שמקורם בחומרי הגלם הטבעיים.