ערב סיומה של 2007 תפס אותי אפופת ענן אבק, שהיה פעם קירות המקלחת. לא בדיוק מקדם אווירה למסיבה סוערת. כיוון שכך, החלטתי לכפר על כך ולפתוח את השנה האזרחית החדשה בכיף. לחגיגות הצטרף אליי אחי ויחד יצאנו לבדוק מה קורה בנמל ת"א, חצי יממה אל תוך 2008. כמה שליו, שקט ונחמד היה הנמל יום אחרי הסילבסטר. שאריות ליל אמש פונו, מגרש החנייה התרוקן והים מסביר פנים. במילים אחרות, תפאורה מושלמת לארוחת צהריים חגיגית.
נכנסנו למסעדת אג'נדה והתחלנו לחייך. המרפסת שבחזית המסעדה מעט מטעה ודי במבט מעמיק קצר כדי להבין שבאג'נדה יש הרבה יותר מכפי שניתן לראות מכיוון הטיילת. המסעדה מרווחת, מעוצבת בגווני חום וכתום ומוארת בעדינות במגוון גופי תאורה בקווים נקיים. חלק ממקומות הישיבה מסודרים בצורה אופיינית לדיינר והיתר בשולחנות מפוזרים.
בזמן שעיינו בתפריט הגיע לשולחננו זרם בלתי פוסק של סלטים. כחמישה עשר סוגים שונים של סלטים, בצלחות משולשות, הצטופפו על השולחן: סלט טאבולה, קולסלואו, כרוב לבן וסגול, חציל רומני וחציל מטוגן, סלט ביצים, כרובית ויתר בני משפחת הסלטים נפרשו זה לצד זה. מחוסר מקום, התחלנו לשקול כיבוש של השולחן הסמוך. הסלטים היו מצויינים, טריים, ריחניים ובטעמים מדויקים. לאפה חמה, היישר מן הטאבון, יחד עם כדורי פלאפל וחומוס בתוספת פטריות, סגרו עבורנו את שלב המנות הראשונות.
עד שהגיעו המנות העיקריות, בקושי הצלחנו לפנות מעט מקום על השולחן. קיבלתי מנה יפה של סטייק פילה בקר (98 שקל). הבשר היה מצוין, רך, עסיסי, בתיבול עדין שהחמיא לטעם הטבעי של הבשר. בנוסף, הזמנו מנה של סטייק סלמון (69 שקל). קיבלנו נתח נאה וורדרד עם מעט מאד עצמות, מלווה ברוטב עדין שהוגש בצד. המנות העיקריות מוגשות עם תוספת לבחירה של צ'יפס, מג'דרה או פירה. לסיום הארוחה והתחלה מתוקה של השנה החדשה, קינחנו במנה של פאי תפוחים ופאי פקאן (28 שקל). אופן ההגשה הוסיף לטעמן של המנות, אם כי לטעמי הן לא היו מספיק חמות בזמן ההגשה.
לפני שיצאנו, התעקשנו לערוך סיור קצר בקומה העליונה של המסעדה, בה נמצא חדר לאירועים פרטיים. גם כאן התברר שככל שנכנסים לקרביים של אג'נדה מגלים עוד הפתעות לטובה. מדובר בחדר אירוח פרקטי ונעים, שהקיר המרכזי שלו הוא בעצם מפל מים, המהווה מסך בינו לחלל המרכזי של המסעדה. אחרי שספגתי גיחוכים קלים מכיוונו של אחי, שהציע שאבקר גם במטבח, נפרדנו לשלום ויצאנו לשנה החדשה.
אג'נדה היא מסעדת גריל ישראלי במובן הכי טוב של המילה. הכל טרי ומוכן במקום, המנות נדיבות, השירות נעים ויעיל ואפילו האוכל כשר. לא חייבים לחכות לאירוע מיוחד, פשוט להיכנס וליהנות ממקום שבגלגול הקודם אולי היה סטקייה והיום הוא פשוט מסעדת בשר טובה של אוכל לאנשים אמיתיים (ולא מולקולאריים, לא עלינו).