המשרד להגנת הסביבה הגיש (יום א', 2.3.08) כתבי אישום נגד בעליהן של ארבע מסעדות על חוף הים בנהריה על הקמת במות עץ ("דקים") ששטח כל אחת מהן עשרות מטרים רבועים, המשמשות את פעילותם העסקית, תוך הפרת חוק שמירת הסביבה החופית. זוהי פעם ראשונה שהמשרד מעמיד לדין על עבירות על חוק שמירת הסביבה החופית שנחקק בשנת 2004.
כתבי האישום הוגשו, באמצעות עו"ד בתיה מור מהמשרד להגנת הסביבה, נגד שלום חיים וגדי בן שמואל מנהריה, בעלי מסעדת "פאפאיה ביץ'", אסף אטגי מנהריה, בעל מסעדת "הטרסה", חברת א.א.ג. ניהול ושיווק ואמיל תורג'מן מקרית אתא, בעלי מסעדת "ים בר", וליאת עזרן מנהריה, בעלת מסעדת "רוגע".
בכתבי האישום נטען כי ה"דקים" ובמות עץ נוספות שהקימו בעלי המסעדות בלא היתר בנייה פוגעים במהלך ההתפתחות הטבעית ושימור הסביבה החופית. לטענת המשרד לאיכות הסביבה, הקמתם מצרה את רצועת החוף החולי הפתוחה לשימוש הציבור, ולכן היא מפריעה לציבור לעבור באופן חופשי לאורך חוף הים. כמו כן היא גורמת שיבוש ממשי של החי והצומח הימי והחופי באמצעות השלכת פסולת והטלת צל. שינויים אלה פוגעים, בין היתר, ברביית צבי הים, זן המצוי בסכנת הכחדה, מפריעים להסעה חופשית של החול ולתהליכים טבעיים ברצועת החוף.
כל בעלי המסעדות פנו לבית משפט השלום בנהריה וניסו לבטל את הצווים המנהליים שהוצאו נגדם, לרבות צו הריסה, אך נדחו, וגם ערעוריהם לבית המשפט המחוזי בחיפה נדחו. אטדגי הגיש לבית המשפט העליון בקשת רשות ערעור, ובית המשפט הוציא צו המעכב את ביצוע הצווים עד הדיון בערעור.
כתבי האישום שהוגשו נגד בעלי ארבע המסעדות מייחסים להם עבירות של הקמת מכשול החוסם את המעבר החופשי לאורך תחום חוף הים, לפי סעיף 5 לחוק שמירת הסביבה החופית, ביצוע פעולה המהווה פגיעה בסביבה החופית, לפי סעיף 4 לחוק, ואי ביצוע צווים מנהליים על-פי חוק זה.
טרם הוגש כתב הגנה.