היועץ התנגד לקובלנה של תושבת בת עין

בית המשפט מחק קובלנה פלילית נגד שוטרת בגין תקיפה לכאורה של תושבת בת עין אתי דביר ● דביר: השוטרת סטרה על פני ומנעה ממני להניק ● השופט: היועץ המשפטי לא נתן הסכמה
רותי אברהם חדשות תגובות
בית משפט השלום בירושלים מחק (יום ג', 26.8.08) קובלנה פלילית נגד שוטרת שנקטה לכאורה באלימות כלפי תושבת בת עיין, אתי דביר. השופט אברהם טננבוים כתב בהחלטה כי ניתן להגיש קובלנה פלילית נגד עובד מדינה רק בצירוף הסכמת היועץ המשפטי - והסכמה כזו לא ניתנה.

מדובר בקובלנה פלילית שהגישה אשתו של חבר במחתרת בת עין, אתי דביר נגד השוטרת אריקה מזרחי. דביר טענה כי בעת שנחקרה במאי 2002 תקפה אותה החוקרת אריקה מזרחי. לטענתה, מזרחי, אז חוקרת במפלג התשאול בימ"ר מחוז ירושלים, פגעה בזכותה של דביר לפרטיות, איימה עליה ואף פרסמה עליה לשון הרע.

בקובלנה נטען כי דביר נחקרה כשבתה בת 8 חודשים הייתה עימה. במהלך החקירה החוקרת "הוציאה בכוח את התינוקת מידיה, סטרה לה בחוזקה על פניה מספר פעמים, אזקה אותה בכוח לכסאה, צילמה אותה בוכה בכסאה כשהתינוקת בוכה לידה (בין השאר משום שהחוקרת סירבה לתת לה להניק את התינוקת). את התמונות מסרה לחוקרי שב"כ כדי שישתמשו בהן להפעלת לחץ על בעלה שנחקר באותה עת". דביר שוחררה ולא הוגש נגדה כתב אישום. היא טענה כי החקירה נועדה להפעיל לחץ על בעלה.

דביר פנתה ביוני 2002 אל היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, לקבל הסכמה להגיש קובלנה פלילית נגד השוטרת. נמסר לה כי הנושא הועבר לבדיקת המחלקה לחקירות שוטרים. במאי 2007 הסתיימה חקירת מח"ש. דביר פנתה שוב ליועץ. ביוני 2008 הודיעה לה אסתר טפטה מלשכת פרקליט המדינה כי "קיים קושי באיתור התיק". דביר הגישה בקשה נוספת, שלישית, ליועץ, לקבל הסכמה לקובלנה פלילית. היא הדגישה כי אם לא תקבל הודעה, תניח כי ניתנה הסכמה. במאי 2008 מסרה הפרקליטות הודעה לבית משפט ממנה עולה כי היועץ המשפטי דחה את בקשת דביר לקבול.

בא-כוחה עו"ד אביעד ויסולי טען בדיון, כי מעמדה של "הסכמת היועץ" להגשת קבילה היא כ"טענה מקדמית", וככזו הוגשה באיחור. אך השופט אברהם טננבוים דחה את הטענה וקבע כי ההסכמה היא דרישת סף - "טענת חובה להגשת קובלנה". לפיכך, "אין הסכמת יועץ משפטי, הרי אין להגיש את הקובלנה".

השופט דן באפשרות כי דרישת סף זו יש בה כדי לפגוע בזכותה של הקובלת שכן "מדוע תפגע זכותה של אזרחית רק משום שאיתרע מזלה והעבירה בוצעה על-ידי שוטרת במילוי תפקידה?". אך, התשובה לדבריו פשוטה: "פתוחים בפניה דרכים אחרות: יכולה לתבוע בהליך אזרחי רגיל את השוטרת ואת המשטרה, ויכולה להתלונן על השוטרת בפני מפקדיה".
בית משפט השלום בירושלים קפ 102/08
רא
עיתונאית | עיתונות זהב בע"מ | דוא"ל | אתר/בלוג | רשימות | מעקב
תאריך: 26/08/2008 | עודכן: 27/08/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
היועץ התנגד לקובלנה של תושבת בת עין
תגובות  [ 4 ] מוצגות   [ 4 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
פשע מאורגן
27/08/08 00:50
2
מב"י
27/08/08 01:31
3
במישרה מלאה
27/08/08 09:57
4
תוכי יוסי
27/08/08 13:22
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]