|
|
|
|
|
| עמידות גבוהה נגד מזיקים; | |
| יבול רב במחיר לא גבוה | |
| אפשרות להעלאת רמת רכיבי תזונה במזון וערכו התזונתי; | |
| גיוון או שיפור הטעם, המראה והמרקם. | |
|
|
|
|
|
|
| אין די ידע לגבי פגיעה עתידית באדם ובסביבה; | |
| במקרים מסוימים העברה של גנים לעמידות נגד מזיקים לצמח אחד גררה העברה של גנים נוספים הגורמים לאלרגיה לצמח אחר; | |
| אפשרות לעלייה ברמת רעלנים טבעיים במזונות. | |
|
|
|
|
במעבדות מילודע השיקו בימים אלה בדיקה חדשנית שתאבחן את איכות המזון. הבדיקה תאפשר להעניק למזון סימון Non GMO, שפירושו "לא עבר שינוי גנטי" לצורך ייצוא המוצרים לאירופה.
הבדיקה החדשנית, שבפיתוחה השקיעה המעבדה הישראלית כ-60,000 דולרים, מבוססת על זיהוי מקטע דנ"א של צמחים, שעברו הנדסה גנטית ואינם נמצאים בצמחים טבעיים.
בשנים האחרונות, עם התפתחות תחום הביו-טכנולוגיה, גדלה בעולם ובעיקר באירופה, הדרישה למוצרים שלא עברו הינדוס גנטי. לשאלה האם מזון מהונדס גנטית מזיק או מועיל אין תשובה חד-משמעית. היתרונות הברורים למזון שכזה כוללים השגת עמידות גבוהה של צמחים כנגד מזיקים והשגה של יבול רב במחיר לא גבוה, אפשרות להעלאת רמת רכיבי תזונה במזון וערכו התזונתי, וגיוון או שיפור הטעם, המראה והמרקם שלו. החשש העיקרי ממזון מהונדס גנטית הוא הבלתי נודע - כאשר עדיין לא קיים מספיק ידע לגבי פגיעה עתידית של מזון זה באדם ובסביבה. ידוע כי במקרים מסוימים העברה של גנים לעמידות נגד מזיקים לצמח אחד גררה העברה של גנים נוספים הגורמים לאלרגיה לצמח אחר. בנוסף, ישנה אפשרות לעלייה ברמת רעלנים טבעיים במזונות. הלכך, כל מזון המגיע לשוק האירופי ומוגדר כמהונדס גנטית חייב לעבור מבחני בטיחות מחמירים.
בשנים האחרונות ניכרת צמיחה מתמדת בפעילותה של המעבדה בתחום ביקורת האיכות למזון. "מעבדות מילודע" מקבוצת מפעלי תאגיד "מילואות" שבמבואות עכו, הן מעבדות לבקרת איכות, המעניקות מענה לבדיקות מזון, מים, התקנים רפואיים, קוסמטיקה, וטרינריה וחקלאות. צוות המעבדות מונה 45 אנשי מקצוע, בניהולה של רעיה הראל.