צה"ל רודף את בכירי המחבלים

חוסל מפקד הג'יהאד ברצועה

חיל האוויר ממשיך להפציץ בעזה ● נהרג זיאד אבו טיר, מפקד הזרוע הצבאית של הגי'אהד ברצועה, נהרג ● מטחי רקטות כבדים לעבר יישובים ישראלים
איציק וולף חדשות ישראלי-פלשתיני תגובות
צה"ל ממשיך לתקוף (יום ב', 29.12.08) ללא הרף מטרות של ארגון ברצועת עזה ובשעות הצהרים המוקדמות הצליח לחסל את זיאד אבו טיר, מפקד הזרוע הצבאית של הג'יהאד האיסלאמי ברצועת עזה.

בשל תנאי מזג האוויר, שהפך למעונן וגשום, התמעטו גיחות ההפצצה. הפלשתינים מנצלים את מזג האוויר ויורים בחסות הגשם רקטות רבות לעבר יישובים ישראלים. מאז הבוקר הספיקו לירות כשישים רקטות וטילים לעבר ישראל.

באחד מן המטחים הראשונים של הירי פגע טיל גראד פגיעה ישירה באתר בניה בעיר אשקלון. מן הפגיעה נהרג האני אל מהדי, פועל בניין בן 27 מן הכפר הערבי ערוער הסמוך לרהט.

בתוך כך משלימים כוחות הקרקע של צה"ל, הכוללים כוחות שריון, רגלים והנדסה, את היערכותם לכניסה קרקעית לרצועת עזה, שעד עתה ספגה פגיעות רק מן האוויר. שר הביטחון, אהוד ברק, ציין בנאומו בכנסת כי ייתכן בהחלט שהפעולה בעזה תועמק ותורחב לפי הצורך.

סגן הרמטכ"ל, אלוף דן הראל, אמר היום כי על תושבי הדרום להיערך לימים קשים יותר. "הרע אינו מאחורינו - הוא עוד לפנינו", אמר לראשי הרשויות בדרום. "אנחנו תובעים אחריות שלטונית מהחמאס ולא עושים הבחנות בין הזרועות השונות. אחרי המבצע לא יעמוד בעזה שום בניין של חמאס, ופנינו לשנות את כללי המשחק".

"אנחנו רק בתחילת המערכה, זה לא 'זבנג וגמרנו'. הרע אינו מאחורינו - הוא עוד לפנינו, ולזה צריך להתכונן. מה שיקבע את אופן עמידתנו הוא איך האזרח מתגונן, ואיך הרשות תתפקד".

לדבריו, אם אחת מן הרשויות בדרום לא תצליח להתמודד עם הקשיים תסייע לה מערכת הביטחון לתפקד. "אנחנו מסייעים לרשויות המקומיות בכל דרך, וגם אם יקרה מצב שרשות תתפרק במהלך מלחמה - אנחנו נוכל להיכנס במקומה", אמר.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל [email protected]. רשימות ↗
תאריך: 29/12/2008 | עודכן: 29/12/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
חוסל מפקד הג'יהאד ברצועה
תגובות  [ 5 ] מוצגות   [ 5 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ףךשדחכף
29/12/08 15:46
 
ירון זכאי
29/12/08 18:50
2
שמסוכן לא פחות?
29/12/08 16:40
3
מה?
29/12/08 17:47
4
קוסם
29/12/08 18:38
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]