מסעדת סושי, סושי בר, סושייה - את הכל כבר שמעתי, אבל מכולת סושי? אני עוד לא נתקלתי בכזה מונח. עד ביקורי ב-Sushi2go. אכן, שם המקום מעיד על שמו, קח את הסושי שלך ולך - אבל אני חייבת להודות שכשנתקלתי במקום ובקונספט בפעם הראשונה הרמתי גבה. סושי נתפש כמאכל איכותי, וככזה יקר. אבל תשמעו, תמיד יש פעם ראשונה בה אתם נאלצים לאכול את הכובע (או את הצ'ופסטיקס). את הקונספט ייבאו (מאמריקה כמובן) שני פליטי היי-טק - עודד צביקל שהקים, ורועי גולדשטיין שהצטרף אליו כשותף. שניהם יחד מנהלים היום את ארבעת סניפי הרשת. ועושים זאת בהצלחה מרובה.
העקרון פשוט - כל סניף מאויש על-ידי שני עובדים, שני סושי-מנים ומקרר סושי מיוחד. המקרר נגיש ללקוחות, שיכולים לראות בדיוק מה הם הולכים לקחת, כמה זה עולה להם ומה יש בפנים, הכל כתוב בבהירות. הוא מציע זרימת אויר מבוקרת ברמת לחות מדויקת, מה ששומר על הסושי שלכם במצב צבירה אופטימלי. מצלמה שתלויה ממעל מבטיחה ששני הסושי-מנים בעמדתם יידעו בדיוק איזה וכמה סושי להכין, כשבכל רגע נתון יש רק שתי מנות מכל סוג במקרר. המנות מחולקות לפי צבעים המעידים על גדלים ורמות מחיר: מנות קטנות בכתום, בינוניות באפור וגדולות בלבן.
לפי זרימת הלקוחות בסניף שנקין, בו אני ביקרתי, אין סושי שזוכה לעמוד שם יותר מדי זמן. אנשים נכנסים, פותחים את המקרר, לוקחים, משלמים ו... רובם הולכים. יש מקומות ישיבה ושולחנות בחוץ, אבל רוב האנשים כנראה מעדיפים שלא להפגין את יכולות הצ'ופסטיקס שלהם (או העדרן) בפומבי.
משיחה עם רועי, הסתבר שרוב הלקוחות קבועים ויש לא מעט שאוכלים שם לפחות שלוש פעמים בשבוע! עוד הוא מספר על ילדי הסביבה האנינים שאמא מציידת אותם בכרטיס הנטען של הרשת (נגיע אליו), כדי שיאכלו את ארוחת הצהריים שלהם. אכן ימים יפים.
האריזות מעוצבות בחוכמה - צ'ופסטיק שומר על האריזה שלא תיפתח, האריזות בנויות כך שיעמדו במשלוח. סוג הפלסטיק ממנו הן עשויות שומר אף הוא על רמת הלחות, כך שהסושי לא יתייבש כשהוא מחכה לכם במקרר. והמחיר? אוקיי, זה החלק המשמח. זול שם לאללה. נכון מה שאמרתי מקודם על איכות ומחיר, אבל בינינו? בתור קרנפית-סושי במיתון, מי כמוני יודעת שכשעולה הדחף לסושי חייבים לספק אותו, ולא תמיד יש לנו זמן (או כסף) לטקס יפני שלם כהלכתו.
עכשיו אנחנו מגיעים לעיקר. התיישבנו על הבר וביקשנו מעודד שיפתח את הברז. תחילה הגיעה קומבינציית שינקין - מאקי מלפפון אינסייד אאוט עטוף בסלמון טמפורה ומאקי סלמון בטריאקי עטוף באבוקדו (29 שקל) - קומבינצייה שמוגשת על הבר בלבד ולא במשלוחים; קומבינציית סאנשיין, הקרויה על שם הסושי-מן הנערץ של המקום (29 שקל) - מאקי אבוקדו אינסייד אאוט עטוף בסלמון, טונה, דניס, שומשום לבן ובצל ירוק; אינארי (12 שקל) - אותן כופתאות לא סקסיות בעליל, אך דווקא טעימות, אחת במילוי ספייסי טונה והשניה במילוי סלמון סקין; קונוס ספייסי טונה (15 שקל); ורול פוטו מאקי סלמון ואבוקדו (39 שקל).
מה אומר ומה אגיד? אשכרה הופתעתי. האורז עשוי בדיוק ומתובל בדיוק, עם הטיפה מתקתקות הזאת שישראלים כל כך אוהבים, הדגים טובים, האצות טריות. כן, אפילו ברולים המוכנים מהמקרר. הקומבינציות שהכין לנו סנשיין על המקום היו טעימות להפליא ולא נופלות מאף סושייה "רגילה", במיוחד הקונוס. אם לא שמתם לב לנוכחות האבוקדו המאסיבית בתפריט, אני דווקא שמתי לב ושאלתי את רועי מה עשו בקיץ כשהמחסור באבוקדו הכה חזק בסושיות ארצנו (ולא, מלפפון אינו פתרון!). רועי סיפר לי שגם בקיץ היה להם ספַּק שלא השאיר אותם יבשים, ובעוד מחירי האבוקדו האמירו ל-48 שקל לק"ג (!!!), הם ספגו את המחיר ולא העלו מחירים. בתור חובבת אבוקדו רשמתי להם נקודה ירוקה רצינית.
בכלל, כבר 3 שנים שלא העלו שם מחירים!!! סליחה על ריבוי סימני הקריאה, אבל זה בהחלט זן נדיר של מסעדנים במחוזותינו. ולא נראה לי שזה על חשבון האיכות. מדובר פשוט בשני אנשים שיודעים דבר או שניים על ניהול. כבוד. גם התפריט לא השתנה מאז שפתחו, וגם לא תמצאו בו הבלחות מאגניבות כדוגמת גבינת שמנת, מוצרלה או מנגו. סושי פשוט בביצוע מדויק. סה טו.
עוד טעמנו שרימפס טמפורה (19 שקל) שהיו פחות מוצלחים ונודלס ירקרקים של אטריות ביצים על בסיס חלב קוקוס עם עוף ושפע ירקות ירוקים כמו בצל ירוק, כרישה, שעועית ירוקה וברוקולי (29 שקל), שהייתה יופי של מנה. לשאלתי (הכה מתבקשת למי שמכיר אותי), אין קינוחים :( פשוט אין. סושי, סושי ורק סושי. הרוצה קינוח יכול להתנחם בעוד קונוס. שזה בדיוק מה שעשיתי.
הכרטיס אותו הזכרתי בהתחלה הינו הברקה - כרטיס נטען אותו אפשר להטעין בכל אחד מהסניפים או באתר הרשת, ומקנה 5% הנחה וכן מנה עשירית מאותו הצבע (זוכרים? כתום, אפור או לבן) בחינם. עוד מציעה הרשת מגשים מוכנים למסיבות או ארועים, ורועי מדווח שיש יולדות שדורשות מגש כזה למיטתן בבית היולדות (למי שלא יודע, אישה בהריון מנועה מלאכול סושי. איזה אסון). לכבוד הסילבסטר מציעים שם מגש מיוחד כזה עם 11 רולים (הן צמחונים והן דגים) ו-4 כוסיות צ'ויה ב-220 שקל בלבד. נשמע לי כמו אחלה הצעה לפתוח איתה שנה חדשה. שנאמר, מי שמתחיל שנה עם דגים, מובטח לו שיגמור אותה כראש לאריות. או משהו כזה.