יפן: שר האוצר "השיכור" הבטיח להתפטר

השר נקגאווה הודיע שיפרוש לאחר אישור התקציב בפרלמנט, אך האופוזיציה דורשת שיעזוב את תפקידו כבר עכשיו
משה ריינפלד חדשות תגובות
שר האוצר של יפן סויצ'י נקגאווה הבטיח (יום ג', 17.2.09) כי יתפטר, אף שהכחיש שהיה שיכור במסיבת העיתונאים של ועידת G-7 ברומא. הפרשה מנחיתה עוד מהלומה לראש הממשלה הלא-פופולרי, טארו אסו, בשנת בחירות.

ואולם הבטחתו של נקגאווה להתפטר לאחר שיאשר הפרלמנט את הצעת התקציב - הליך שעושי להימשך שבועות - אינה משביעה את רצון האופוזיציה, והיא דורשת שיעשה זאת מייד.

פרשנים בטוקיו אומרים כי הקיפאון הפוליטי יימשך ויגביר את הקושי לחלץ את יפן מהמיתון הכלכלי החמור ביותר שאליו נקלעה מאז משבר הנפט העולמי ב-1974.

הסערה סביב התנהגותו של נקגאווה במסיבת העיתונאים באה בשעה שהתמיכה הציבורית באסו צונחת. לפי סקר דעת קהל מעודכן, פחות מ-10% מהציבור תומכים בו כעת. וזאת בשעה שהממשלה חייבת להכריז על בחירות לכל המאוחר באוקטובר.

אחד מראשי המפלגה הדמוקרטית שבאופוזיציה, קנג'י ימאוקה, אמר לכתבים בטוקיו כי נקגאווה חייב להתפטר עכשיו, שאם לא כן תגיש המפלגה הצעת אי-אמון לבית העליון של הפרלמנט, שבו יש לאופוזיציה רוב.

להצעות כאלה אין תוקף מחייב, אך בעבר הן אילצו שר להתפטר. למפלגת השלטון הליברלית-דמוקרטית אין מועמד ברור למלא את מקומו של נקגאווה, למעט שר הכלכלה קאורו יוסאנו.

נקגאווה אמר כי יתפטר לאחר שתושלם העברת התקציב בבית התחתון של פרלמנט, אף שהמועד המדויק לסיום כהונתו לא צוין. "גרמתי צרות לעם היפני", אמר נקגאווה במסיבת העיתונאים שבה הודיע על התפטרותו. "אני מתנצל על שגרמתי מבוכה בשל הטיפול הרשלני בבריאותי".

תרופה נגד צינון

במסיבת העיתונאים של שבע המדינות העשירות, שהתקיימה ברומא, נראה נקגאווה מנומנם, דיבר בגמגום, ועשה רושם שהשתכר. לדבריו, לא שתה יותר מלגימת יין לפני מסיבת העיתונאים, אך תרופה נגד צינון השפיעה עליו.

ראש הממשלה אסו מנסה להעביר תקציב נוסף לשנה הפיסקלית המסתיימת ב-31 במארס, וכן תקציב שיא של 88.5 טריליון ין לשנה הפיסקלית הבאה, שתסתיים במארס 2010, כדי לסייע להאיץ את פעילות המשק.

אסו ביקש ביום ב' מנקגאווה, מבעלי בריתו הקרובים, להישאר בתפקידו, אך בשורות מפלגת השלטון, במפלגת האופוזיציה ובציבור היפני גובר הלחץ לפיטוריו.

סקרי דעת הקהל מלמדים כי לאופוזיציה הדמוקרטית יש סיכוי טוב להוריד השנה את הליברלים-הדמוקרטים מהשלטון, לאחר 50 שנות שלטון כמעט רצופות.
מר
תאריך: 17/02/2009 | עודכן: 17/02/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
יפן: שר האוצר "השיכור" הבטיח להתפטר
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
סתם אזרח
17/02/09 09:38
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]